# #

24 Μαΐ 2015

Νέες ενδείξεις πανικού από την τραπεζομιντιακή δικτατορία

Η Ζωή αποτελεί μια πραγματική απειλή για τη 

δικτατορία τους.


Ένα νέο επεισόδιο του σίριαλ "Ζωή Κωνσταντοπούλου" παίζεται και πάλι στα συστημικά ΜΜΕ. Μετά το γελοίο σενάριο στη γνωστή υπόθεση με το βενζινάδικο και την παταγώδη αποτυχία, τα "δαιμόνια" στρατιωτάκια" των μεγαλοκαναλαρχών, ανακάλυψαν ανάρμοστη συμπεριφορά της προέδρου της βουλής προς “όργανο της τάξεως”, προκειμένου να "ανεβάσουν" ένα ακόμα επεισόδιο στις τηλεοπτικές οθόνες.

Ο στόχος και πάλι να πλήξουν την εικόνα και την αξιοπιστία της προέδρου. Οι κάμερες και πάλι στημένες σε κάθε βήμα, μήπως και καταφέρουν να βγάλουν λαβράκι "τύπου βενζινάδικου", αλλά φαίνεται ότι δεν τους βγαίνει. Έτσι έφτιαξαν ένα ολόκληρο επεισόδιο με ότι είχαν στη διάθεσή τους: το "θράσος" της προέδρου να ρωτάει το αστυνομικό όργανο για το ποιος έδωσε την εντολή να απαγορευτεί η πρόσβαση στη βουλή από τους πολίτες.

Πέρα από το όλο νέο "γελοίον της υποθέσεως", έχουμε ακόμα ένα παράδειγμα του τρόπου με τον οποίο τα μίντια επηρεάζουν συμπεριφορές και διαμορφώνουν γνώμες. Ενδεχομένως, οι επικοινωνιολόγοι του μέλλοντος να χρησιμοποιούν την συγκεκριμένη ιστορία ως ένα παράδειγμα του απαρχαιωμένου τρόπου με τον οποίο κάποτε τα μίντια διαμόρφωναν, ή έστω, επηρέαζαν την κοινή γνώμη.

Ορισμένοι ανακύκλωσαν το νέο αφήγημα, παρόλο που δεν τρέφουν καμία εκτίμηση και δεν εμπιστεύονται την πληροφόρηση από τα μεγάλα ΜΜΕ, ούτε ανήκουν πολιτικά στην αντιπολίτευση. Όχι μόνο υιοθέτησαν υποσυνείδητα την αντίληψη, για παράδειγμα, ότι η Κωνσταντοπούλου "Θα' πρεπε να απευθυνθεί στον αρμόδιο Υπουργό", λες και αυτό ήταν το πρόβλημα, αλλά την αναπαρήγαγαν κιόλας!

Όμως όλο και περισσότεροι δεν "τσιμπάνε" πλέον στις γνωστές τακτικές και αυτό φαίνεται από τα χιουμοριστικά σχόλια με αρκετές δόσεις ειρωνείας ενάντια στην σκηνοθετική κακογουστιά και προχειρότητα των ΜΜΕ, που κατέκλυσαν το διαδίκτυο.

Ο πανικός της τραπεζομιντιακής δικτατορίας, που δυστυχώς έχει ακόμα την εξουσία στη χώρα, είναι και σ'αυτή την περίπτωση ολοφάνερος. Έχει αναλάβει το βάρος να "κατασκευάζει" κατηγορίες, να αποδομεί και να ρίχνει μπόλικη λάσπη σε στελέχη της κυβέρνησης, κάνοντας “πάσες” στην σχεδόν ανύπαρκτη αντιπολίτευση των συστημικών νεοφιλελεύθερων κομμάτων, η οποία έχει καταρρεύσει ηθικά στα μάτια της Ελληνικής κοινωνίας.

Μια τέτοια “πάσα” πήρε ο Σταύρος Θεοδωράκης, μιλώντας για “εικόνα Γκεστάπο” που παρουσίασε η Κωνσταντοπούλου με τη συμπεριφορά της, ή, το "νεόπλουτη Κατίνα" που ξεστόμισε ο "σύντροφος" Φωτήλας. Αλήθεια, τι θα γινόταν αν κάποιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ χρησιμοποιούσε παρόμοιες φράσεις ως αντιπολίτευση για τον οποιονδήποτε πρόεδρο βουλής; Δεν θα τον έστηναν στα έξι μέτρα οι νεοφιλελέ πολιτικοί-υπηρέτες του συστήματος και τα κανάλια της διαπλοκής, ουρλιάζοντας και κατηγορώντας τον για μέγιστη ασέβεια προς τον θεσμό;

Αλλά γιατί τελικά τόσο μένος, ειδικά ενάντια στη Ζωή; 

Για δύο βασικούς λόγους:

Ο πρώτος λόγος είναι, διότι υπάρχει έλλειψη σημαντικών ενοχοποιητικών στοιχείων που θα μπορούσαν να πλήξουν το ηθικό πλεονέκτημα των κυβερνώντων, έναντι ενός πολιτικού συστήματος που σε συνεργασία με τους εγχώριους ολιγάρχες, έκανε πλιάτσικο στη χώρα επί δεκαετίες. Έτσι, η εγχώρια τραπεζομιντιακή δικτατορία πρέπει να αποδομήσει την εικόνα στελεχών σε θέσεις-κλειδιά, χρησιμοποιώντας γελοία σκηνοθετικά τρικ και υπερβολές.

Ο δεύτερος και κυριότερος, γιατί αποτελεί μια πραγματική απειλή για τη δικτατορία τους. Από την πρώτη στιγμή ανέλαβε δράση, με σημαντικότερα, τη σύσταση επιτροπής αλήθειας για το χρέος και την εξεταστική για το μνημόνιο. Πολλά από τα άπλυτά τους θα βγουν στη φόρα και τότε θα αρχίσουν να γκρεμίζονται από το βάθρο της εξουσίας στο οποίο ήταν γερά βιδωμένοι για δεκαετίες.

Ένας νέος γύρος πανικού τους έχει κυκλώσει. Και όσο βλέπουν ότι ο κόσμος δεν "τσιμπάει" και συνεχίζει να στηρίζει στελέχη σαν την Κωνσταντοπούλου, τόσο θα κλιμακώνεται ο πόλεμος λάσπης και προπαγάνδας που έχουν εξαπολύσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.