# #

30 Μαΐ 2015

Η κυβέρνηση τοποθετεί τον Γιώργο Παπανδρέου στην Παγκόσμια Τράπεζα..Σειρά έχει ο...Πάγκαλος

papandreou panaritiΑίσθηση έχει προκαλέσει η απόφαση της κυβέρνησης να τοποθετήσει τον Γιώργο Παπανδρέου εκπρόσωπο της Ελλάδας στην Παγκόσμια Τράπεζα, ως αντικαταστάτη του Χρήστου Παπουτσή.

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε πως η κυβέρνηση θέλει να ..
αποκαταστήσει τον Γιώργο Παπανδρέου και να έχει κι αυτός έναν σταθερό μισθό δέκα χιλιάδων ευρώ, αφού έμεινε έξω από τη Βουλή.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ακόμα πως η θέση του εκπροσώπου της Ελλάδας στην Παγκόσμια Τράπεζα πηγαίνει δικαιωματικά σε πασόκους, αφού αυτοί ξέρουν καλύτερα από όλους τις κομπίνες με τις τράπεζες, ενώ, παράλληλα, ικανοποιείται με αυτό τον τρόπο και η εκλογική βάση του ΣΥΡΙΖΑ που είναι τίγκα στους πασόκους που ψάχνουν νέα μάσα.
Η τοποθέτηση του Γιώργου Παπανδρέου στην Παγκόσμια Τράπεζα έρχεται την επόμενη ημέρα της τοποθέτησης της Έλενας Παναρίτη στο ΔΝΤ, με αποτέλεσμα να έχει παράπονα ο Γιάννος Παπαντωνίου, ο οποίος δεν έχει διοριστεί ακόμα κάπου, αν και ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ήδη τέσσερις μήνες στην κυβέρνηση.

Ο Αλέξης Τσίπρας καθησυχάζει τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, και δεσμεύεται πως -μετά την τακτοποίηση προσώπων όπως η Έλενα Παναρίτη, ο Λάμπης Ταγματάρχης και ο Γιώργος Παπανδρέου- θα διορίσει σε καίρια πόστα τον Θεόδωρο Πάγκαλο, τον Θεόδωρο Τσουκάτο και την Δήμητρα Λιάνη, ενώ περιμένει να αποφυλακιστεί ο Άκης Τσοχατζόπουλος, για να τον διορίσει Επίτροπο της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Οι διορισμοί των στελεχών του ΠΑΣΟΚ από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έχουν εκνευρίσει την Νέα Δημοκρατία, που θεωρεί πως πρέπει να διοριστούν και τα δικά της στελέχη, αφού η τοποθέτηση του Προκόπη Παυλόπουλου στην θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας δεν ήταν αρκετή.
Στο παράπονο του Κώστα Σημίτη πως αυτόν δεν τον διόρισε κάπου ο ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε με έντονο ύφος πως η κυβέρνηση έχει κόκκινες γραμμές και δεν σκοπεύει να εξαπατήσει τον ελληνικό λαό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.