# #

24 Μαΐ 2015

Σλοβένος πολιτικός: Η ψευδο-ιστορία ‘Ντίσνεϋλαντ’ του Νίκολα Γκρούεφσκι είναι για γέλια...


Jelko Kacin:  Ο Νίκολα Γκρουέφσκι δεν έχει φίλους στο εξωτερικό


Ο Σλοβένος πολιτικός και πρώην μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου,  Γιέλκο Κάσιν- Jelko Kacin,  στην τηλεοπτική εκπομπή «Živa Istina»- ‘Η ζωντανή αλήθεια’, στον σταθμό «Atlas TV», (ένας μετά- γιουγκοσλαβικός σταθμός) την Παρασκευή στις 22 Μαίου 2015, αναφερόμενος στη διακυβέρνηση του κόμματος VMRO –DPMNE, δήλωσε ότι η πΓΔΜ δεν έχει κανένα ευρωπαϊκό μέλλον με τον πρωθυπουργό της, Νίκολα Γκρούεφσκι.


Η ψευδο-ιστορία του Γκρούεφσκι είναι για γέλια

Περιέγραψε την άσκηση εξουσίας από τον Γκρούεφσκι ως «πολιτική αντιπαράθεση» και «πολιτικό λυντσάρισμα» (των αντιπάλων).

Ο Γιέλκο Κάσιν πρόσθεσε ότι η εφεύρεση από τον Γκρούεφσκι της ψευδο-ιστορίας που αναφέρει ότι οι Έλληνες ήταν βάρβαροι μέχρι τον Μέγα Αλέξανδρο [όπου ο Κάσιν δήλωσε ότι οι οπαδοί του Γκρούεφσκι αυτό αναγνωρίζουν] δεν τους κάνει πολιτισμένους ‘αφού δεν οδηγεί σε σχέσεις καλής γειτονίας και ότι το έργο «Σκόπια 2014» δεν είναι τίποτε άλλο  παρά μια ιστορία ...Ντίσνεϋλαντ’.

Από το 2004 σταμάτησε κάθε μεταρρύθμιση

Ο Kacin πρόσθεσε ότι  η μόνη φορά που κυβέρνηση στα Σκόπια, εκτέλεσε σωστές μεταρρυθμίσεις, σε εναρμόνιση των νομικών και διαρθρωτικών πτυχών του κράτους με την Ευρωπαϊκή Ένωση, ήταν όταν στη διακυβέρνηση βρίσκονταν το Σοσιαλδημοκρατικό κόμμα- SDSM, υπό την Ραντμίλα Σεκερίνσκα (2004).

Ο ίδιος σχολίασε ότι τώρα η χώρα βιώνει τη μείωση των προτύπων σε όλες τις κοινωνικές και νομικές πτυχές της.

Η Ελλάδα δεν εμποδίζει τα Σκόπια αλλά η ΄κλίκα’ της διαφθοράς

Ο Kacin απέρριψε την άποψη ότι «η Ελλάδα εμποδίζει σκόπιμα τα Σκόπια, χωρίς κανέναν λόγο» και δήλωσε ότι το κύριο πρόβλημα στη χώρα είναι η δωροδοκία και η διαφθορά, καθώς και το οργανωμένο έγκλημα που είναι στενά συνδεδεμένα με υψηλού επιπέδου κυβερνητικούς αξιωματούχους με επικεφαλής τον Γκρούεφσκι.

Περιέγραψε αυτή τη δομή (κλίκα),  ως μία η οποία  δίνει, μέσω της διαφθοράς, ένα ‘πράσινο φως’ σε κάθε διαδικασία στη χώρα.


Ο Γκρούεφσκι εφευρίσκει εχθρούς με την «παλιά τακτική»


Ο Kacin χαρακτήρισε την παρούσα κατάσταση της πολιτικής κουλτούρας στην πΓΔΜ ως «πλύση εγκεφάλου μέσω των μέσων μαζικής ενημέρωσης» και «εφευρίσκει εχθρούς», ένας τρόπος «παλαιότερης μορφής χειραγώγησης σε (κάθε) έθνος».
Τελικά ο Κάσιν δήλωσε ότι τα Σκόπια, «θα πρέπει να ρίξουν μια καλή ματιά στον καθρέπτη».

Ο Γκρούεφσκι απέμεινε μόνος

Ο Σλοβένος, πρώην ευρωβουλευτής, συνόψισε τις σκέψεις του για τον Νίκολα Γκρούεφσκι, στην τηλεοπτική συζήτηση για το ευρωπαϊκό μέλλον των Δυτικών Βαλκανίων, ότι ο Νίκολα Γκρούεφσκι δεν έχει φίλους στο εξωτερικό και ότι οι πολίτες των Σκοπίων θα πρέπει να αλλάξουν την κυβέρνηση, έτσι που να μπορέσουν «να αναπνεύσουν καθαρό αέρα με γεμάτους πνεύμονες» και «θα επιστρέψουν στο ρεφορμιστικό μονοπάτι που οδηγεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση.


Τι λέει το βίντεο

«Ο Γκρούεφσκι, για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα, ανέλαβε όλους τους μηχανισμούς της εξουσίας στα χέρια του και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο τα πράγματα είναι όπως είναι.

Η πολιτική της σύγκρουσης και η πολιτική του λυντσαρίσματος των πολιτικών, που ασκείται επί χρόνια, όχι μόνο μία φορά, αλλά πολλές φορές συνέβαλαν στην έξοδο της αντιπολίτευσης από το Κοινοβούλιο».

«Από την άλλη πλευρά, εάν έχετε αποφασίσει ότι πρέπει να επινοήσετε μια νέα ιστορία, σύμφωνα με την οποία οι ατυχείς γείτονες, οι Έλληνες, ήταν βάρβαροι μέχρι εσάς,  δηλαδή,  των προγόνων σας, και ότι ο Μέγας Αλέξανδρος εκπολίτισε την Ελλάδα, εάν προσεγγίζεται τους γείτονές σας με τέτοιο τρόπο,  αυτό πραγματικά δεν οδηγεί πουθενά».


--



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.