# #

14 Ιαν 2013

Σε ισχύ από χτες η παρανοϊκή αγορανομική διάταξη,που υποδεικνύει στους καταναλωτές να γίνουν... κλέφτες!



Αλλη μία ιδέα κάποιου ευφάνταστου χαρτογιακά τέθηκε από σήμερα σε εφαρμογή υπό μορφήν αγορανομικής διάταξης για την πάταξη δήθεν της φοροδιαφυγής!

Νοικοκυρά που δεν θέλει να ζυμώσει  40 μέρες κοσκινίζει λένε στο χωριό μας κι αυτό κάνει το κράτος που δεν έχει τη βούληση να χτυπήσει τη φοροδιαφυγή στη ρίζα της και με νόμιμα μέσα.

Σε ισχύ τέθηκε από χτες η αγορανομική διάταξη, σύμφωνα με την οποία το ίδιο το κράτος υποδεικνύει στους καταναλωτές να διαπράξουν αδίκημα (να μην πληρώνουν για υπηρεσίες που έχουν ήδη καταναλώσει!!!), αν δεν λάβουν απόδειξη λιανικής.

Μάλιστα, σύμφωνα με τις διατάξεις, οι ...επιχειρήσεις είναι υποχρεωμένες να αναρτήσουν σε εμφανές σημείο-και στα ελληνικά και στα αγγλικά-πινακίδα που θα αναγράφει: ''Ο καταναλωτής δεν έχει υποχρέωση να πληρώσει αν δεν λάβει το νόμιμο παραστατικό στοιχείο (απόδειξη-τιμολόγιο)''.

Η υποχρέωση για ανάρτηση αυτών των πινακίδων αρχίζει από σήμερα 12 Ιανουαρίου και όσοι επιχειρηματίες δεν τις αναρτήσουν κινδυνεύουν με πρόστιμα ύψους 1.000 ευρώ.

Βάζουν τον κόσμο να τσακώνεται με τους μαγαζάτορες και τους τεχνίτες (πχ. που ακριβώς θα έχει κρεμασμένη την πινακίδα ο υδραυλικός που θα έρθει σπίτι μας;) επειδή αυτό είναι ανίκανο!

Και προσβάλει ταυτόχρονα τον νομοταγή επιχειρηματία με το κρέμασμα της ταμπέλας μέσα στην επιχείρησή του,αφού θα σημαίνει ότι παραδέχεται πως μέχρι χτες δεν έκοβε αποδείξεις κι από συνήθεια πιθανότατα θα το ξανακάνει οπότε τιμώρησέ  τον εσύ αγοραστή!

Επίσης ποιος θα προστατεύσει τους επιχειρηματίες από τους επιτήδειους που με το πρόσχημα ότι δεν πήραν απόδειξη θα το βάζουν στα πόδια με το εμπόρευμα ανά χείρας;


  http://zeidoron.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.