# #

18 Ιαν 2013

Είμαστε, Έλληνες; Βεβαιότατα όχι! Κομματικοί πελάτες, με το ανάλογο κόστος για το συμφέρον και το μέλλον της Πατρίδας, καταντήσαμε όλοι...





ΤΙ ΈΛΛΗΝΕΣ ΕΊΜΑΣΤΕ, ΤΕΛΙΚΆ; 






ragiasΕδώ υπερηφανεύονται οι Τούρκοι που είναι Τούρκοι και οι Εγγλέζοι που είναι Εγγλέζοι και έχει πέσει στην απόλυτη ανυποληψία ο Έλληνας, ο οποίος έδωσε τα φώτα της σοφίας και της διανόησης...

Είμαστε Έλληνες;



Ξεκινώντας από την Ελλάδα και καταλήγοντας στην Κύπρο, εκείνο που βλέπει κάποιος, είναι κάθε άλλο παρά συμπεριφορά Ελλήνων.


 Εδώ υπερηφανεύονται οι Τούρκοι που είναι Τούρκοι και οι Εγγλέζοι που είναι Εγγλέζοι και έχει πέσει στην απόλυτη ανυποληψία ο Έλληνας, ο οποίος έδωσε τα φώτα της σοφίας και της διανόησής του, στην ανθρωπότητα!


 Υπερηφανεύεται ο βάρβαρος, σφαγέας, γενοκτόνος και λεηλάτης Τούρκος και ντρέπεται ο Έλληνας του πνεύματος και της διανόησης! Η εύκολη απάντηση είναι πως εκεί μας κατάντησαν οι «πολιτικοί» μας.

Όχι, δεν είναι οι «πολιτικοί» που μας κατάντησαν εκεί! Μόνοι μας καταντήσαμε στην κατάντια που βρισκόμαστε. Και θα συρθούμε με πάσαν βεβαιότητα ακόμα πιο χαμηλά. Όλα το μαρτυρούν...




 Και είναι καλή η προσπάθεια που γίνεται από πολλούς, και από εσένα, για να κεντρισθεί το φιλότιμο του λαού για να δείξει τα προτερήματά του, αλλά προφανώς είναι προς κέντρα που λακτίζουμε όλοι.

Βλέπω από τηλεοράσεως κομματικές συγκεντρώσεις, οργανωμένες προφανώς για τις επικείμενες δημαρχιακές εκλογές. Θα επικεντρωθώ σε εκείνες του ΔηΣυ. Στις οποίες εμφανίζεται ο Νίκος Αναστασιάδης.



 Κατάμεστες οι αίθουσες, όλοι οι παριστάμενοι να παρακολουθούν με εμβρίθεια και ανοικτά τα στόματα τα όσα ξεστομίζει με περισσό πάθος, στόμφο και μεγαλοστομία ο εν λόγω ηγέτης της Δεξιάς. Αυτές τις ημέρες η ρητορική του επικεντρώνεται στη στήριξη της οικονομίας!


 Και πετά και κάποιες κουβέντες για να υποστηρίξει την επιχειρηματολογία του, για το βέβαιο για τον ίδιο γεγονός, ότι θα είναι ο επόμενος Πρόεδρος της ΚΔ!

Αλλά ο Νίκος Αναστασιάδης και ο κομματικός του περίγυρος θα έπρεπε προ πολλού να βρίσκονται στα σπίτια τους! Για δυο βασικούς λόγους: Πρώτον, επειδή το 2004, όταν η ύπαρξη της ΚΔ, του εθνικού της πλούτου και η ελευθερία και ανεξαρτησία του κυπριακού λαού ετέθησαν υπό δοκιμασίαν, ο κύριος αυτός ήταν στο αντίθετο στρατόπεδο.



 Ο ρόλος εκείνου του εσμού που τον περιβάλλει ήταν τόσο προκλητικός και εναντίον των συμφερόντων του λαού, που τότε ο λαός ξεκινώντας από τις εκλογές του 2004, τους απέπεμψε από την εξουσία. Και από το «κάχριν» τους, και τι δεν έκαναν για να εκδικηθούν τον λαό!

Και αν σήμερα ο Δ. Χριστόφιας είναι κακή τη μοίρα Πρόεδρος της ΚΔ, στον Ν. Αναστασιάδη το οφείλει, και κυρίως λόγω της επίμονης εκστρατείας που έκαμνε ο Αναστασιάδης εναντίον τού τότε Προέδρου, μακαρίτη Τάσσου Παπαδόπουλου.



 Επειδή τότε ο Χριστόφιας και το κόμμα του δεν ήσαν αντιπολίτευση. Παρίσταναν τη συμπολίτευση για να νέμονται τα κέρδη της εξουσίας, μέχρι το τελευταίο εξάμηνο πριν από τις εκλογές, όταν ήρθε το πλήρωμα του χρόνου για να διεκδικήσει ο Χριστόφιας, σαν «πρόεδρος λύσης» με την υποστήριξη των Εγγλέζων, και του Αναστασιάδη (θυμηθείτε τον Πουργουρίδη και κάποιους άλλους...), την προεδρία της Δημοκρατίας.


 Και ο δεύτερος λόγος είναι η ολοφάνερη απαξίωση του Αναστασιάδη προς τον λαό. Δεν εξηγείται αλλιώς το καθημερινό δούλεμα στο οποίο υποβάλλει τον λαό. Αν ήταν χαμαιλέων, οι τόσο συχνές του μεταλλάξεις, οι καθημερινές σχεδόν, θα του είχαν προκαλέσει τον θάνατο! Δεν θα άντεχε ο οργανισμός του να αλλάζει χρώματα προσαρμογής με το πολιτικό περιβάλλον με τόση ταχύτητα!

Αλλά το φαιδρόν της όλης ιστορίας, είναι οι οπαδοί του. Δεν έχουν αξιοπρέπεια; Πώς ανέχονται αυτό το καθημερινό, για μήνες και χρόνια, δούλεμα;



Αλλά, γνωρίζοντας πρόσωπα και πράγματα, προπάντων της επαρχίας από την οποία προέρχομαι, τα πρόσωπα που βλέπω να συνωστίζονται γύρω του και να καπαλιάζονται να προβληθούν μαζί του, δεν είναι άλλοι από εκείνους που διέλυσαν σαν κομματικοί παρατρεχάμενοι του εν λόγω κυρίου, κάθε υγιή προσπάθεια των Κερυνειωτών να ξεφύγουν από τα κομματικά γρανάτζια και να αρθρώσουν αξιοπρεπή λόγο για την απελευθέρωση της Κερύνειας! Με τα ανάλογα προσωπικά οφέλη! Δουλειές στο δημόσιο για τους ίδιους και τα παιδιά τους, θέσεις, προαγωγές κ.λπ.

Είμαστε, λοιπόν, Έλληνες; Βεβαιότατα όχι! Κομματικοί πελάτες, με το ανάλογο κόστος για το συμφέρον και το μέλλον της Πατρίδας, καταντήσαμε όλοι...


ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΥΚΑ
Πρόσφυγας από το Αγριδάκι της κατεχόμενης Κερύνειας μας

1 σχόλιο:

  1. Εγω Ελληνας ειμαι!
    για εσας δεν ξερω, αλλωστε αυτοπροσδιοριστηκατε ως κομματικοι πελατες=λαμογια

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.