# #

13 Ιαν 2013

Δεν είναι και τόσο δυνατοί, όσο θέλουν να μας κάνουν να νομίζουμε. Θα πέσουνε σύντομα και με πολύ θόρυβο, όπως όλα τα ερείπια....

"Ο πάπας είναι αλάθητος"

Το έχουν ξανακάνει στο παρελθόν. 
 
Είπαν λοιπόν, να το δοκιμάσουν ξανά. 
 
 
 
 
Όπως όλες τις προηγούμενες φορές κατασυκοφάντησαν απλούς ανθρώπους, συνέλαβαν χωρίς κανένα απολύτως λόγο διαφωνούντες με την πολιτική τους, έκαναν επίδειξη δύναμης για να τρομοκρατήσουν, μιλούσαν αλαζονικά και προκλητικά.

Το κράτος δεν θέλει ελευθερία. 
Η διαταγή δεν θέλει σκέψη. 
Μάλιστα η διαταγή όταν δέχεται κριτική, καταρρέει, γιατί φαίνεται η αδυναμία, το λάθος, ή τυχόν παραλογισμός. 
 
«Ο ηγέτης δεν κάνει λάθη»....
Αυτή η φασιστική κι εντελώς λαθεμένη αντίληψη είναι η πηγή άπειρων δεινών. Οι πραιτοριανοί απλά εκτελούν εντολές. Από τα αρχαία χρόνια με τους παρανοϊκούς αυτοκράτορες, βασιλείς ελέω θεού, θρησκευτικούς μισαλλόδοξους ηγέτες, δικτάτορες και στρατηγούς, ως τους σημερινούς ανίκανους κι επομένως επικινδύνους πολιτικούς.

Ο ανιστόρητος κωλοτούμπας ξεκίνησε για «ένα περίπατο» όπως νόμιζε. «Θα πιάσουμε μερικά παιδιά, θα πούμε ότι ανήκαν στο ΣΥΡΙΖΑ, θα τους φορτώσουμε άδικες κατηγορίες και θα συγκρατήσουμε ίσως το κόμμα που φυλλορροεί». Στο παρελθόν είχε πολλές φορές πετύχει ανακατάληψη χωρίς πολλές φασαρίες.

Δεν θέλει ο υπερφίαλος να παραδεχτεί τα λάθη του, γιατί θα φανεί η ανικανότητα του. 
 
Ως και στο πετρέλαιο, που έχει εκτός των άλλων (αδικία, ρύπανση κλπ) πολύ λιγότερα έσοδα, δεν το αλλάζει, για να μην παραδεχτεί, ότι τα έκανε θάλασσα.       

Ο Εχθρός του; 
Ένας χώρος πολιτισμού. 
Μια άλλη, διαφορετική αντίληψη για τον κόσμο. Μια εστία αυτοοργάνωσης και αλληλοβοήθειας. Εύκολος στόχος, έτσι φαίνονταν τουλάχιστο. 
 
Άοπλοι μαθητές και φοιτητές (αν είχαν αλήθεια μολότοφ, γιατί δεν τις χρησιμοποίησαν;) τα μέσα προπαγάνδας έψαχναν κάτι να καλύψουν τα λάθη της ηγεσίας, (οι ψεύτικες δημοσκοπήσεις δεν πείθουν ούτε τους ίδιους τους οπαδούς). 
Πείνα, απελπισία, κρύο. Ένα επικοινωνιακό σόου, ήθελαν στην ΠΟΛΑ, που θα δείξει τη δύναμη των κυβερνώντων και θα στρέψει την προσοχή από τα σκάνδαλα.

Ας τσακίσουν «τα μαλακισμένα» σύμφωνα με τον Καμπουράκη, το πανάκριβο φερέφωνο. 
Ας δείρουν «τα κωλόπαιδα» σύμφωνα με τον κομπλεξικό κηφήνα Πλεύρη, οι οποίοι ίσως έγιναν έτσι από τις πολλές σφαλιάρες στο κρανίο. 
Ίσως πάλι, όταν παίρνουν χιλιάδες ευρώ, τρώνε κοψίδια από φιλέτα, ενοχλούνται  από τους πεινασμένους και αυτούς που τους συμπαραστέκονται.
Τους θυμίζει η ενοχή, από ποιους έκλεψαν, για να ζουν αυτοί πλουσιοπάροχα. 
Τους υπενθυμίζει η συνείδηση, αυτή που νόμιζαν ότι πούλησαν, ότι είναι απλά κλέφτες. 
 
Ανίκανοι, αλαζόνες, σαδιστές, πλιατσικολόγοι και το χειρότερο δούλοι, ακριβοπληρωμένα τομάρια φυσικά, αλλά δούλοι. Τίποτα περισσότερο.
Θέλησαν λοιπόν να καταστρέψουν μια όαση ελευθερίας. Ναι το ξανάκαναν. Όχι μόνο αυτοί. Τι κάνει τον ισχυρό να φοβάται τον αδύναμο; Τον μεγάλο να τρέμει το μικρό;
Από τα αρχαία χρόνια, ο δεσποτισμός προσπαθούσε να πνίξει κάθε μορφή ελευθερίας μέσα στην έρημο της τάξης. Δεν είναι ο αριθμός που κάνει επικίνδυνο τον ελεύθερο. Λίγοι είναι που ξεχωρίζουν ανάμεσα στο πλήθος των προσκυνημένων, των υποταγμένων, των τρομοκρατημένων.
Πόσες φορές δεν άκουσες στο παρελθόν τους «λογικούς» να λένε: Υποτάξου στο δυνατό θα σε συντρίψει. Έχει πολλούς μαζί, οπλισμένους, έχει πλούτο, έχει τα πάντα.. Η Ιστορία διδάσκει.
Την ελευθερία φοβούνται, τη σκέψη, την κριτική, ότι θα γίνει μαγιά αντίστασης, φωτεινό σύμβολο και παράδειγμα στους τρομαγμένους:

Να οι ανυπότακτοι, αυτοί είναι καλύτερα από εμάς, πιο καλά περνάνε... Αυτό τον εφιάλτη έχουν οι τύραννοι. Ότι θα τους πάρουν χαμπάρι οι τυραννισμένοι, γιαυτό λύσσαξαν κι όρμησαν με όλες τους τις δυνάμεις.

Ο παγωμένος κι ο πεινασμένος δεν ακούει τα κανάλια, που του λεν πόσο καλά μας «σώζουν» οι τοκογλύφοι. Ακούει την πείνα και το κρύο. Αρχίζει να κατανοεί. Ξυπνά. Ξέρει ότι τέτοιες προκλήσεις στοχεύουν αυτόν και την άδεια τσέπη του.
Η αντίσταση για πρώτη φορά ήταν τόσο σκληρή. 
Δεν ξεχάστηκε το θέμα από τους πολλούς όπως παλιότερα, που μόνο μια χούφτα ανθρώπων αγωνίζονταν και θυμόνταν. 
 
Η «μαγιά» αυτή φούσκωσε. 
Όλο και περισσότεροι διαδηλώνουν, διαμαρτύρονται. 
Οι αθώοι αφήνονται ελεύθεροι, κάτω από την πίεση του κόσμου. 
Αν δεν υπήρχε κινητοποίηση θα τους είχαν φυλακίσει μόνο και μόνο για τη δημιουργία εντυπώσεων! Τέτοιοι είναι. Οι «φασαρίες» όπως τις αποκαλούν αυτοί, η Αντίσταση όπως τη λέει ο κόσμος, εκείνο που αντιπαθεί ο αυταρχισμός, συνεχίζονται.
Νομίζει ότι θα σταματήσουν οι ταραχές, κι ότι θα πει «επανέφερα την τάξη». 
Πόσο ανόητος είναι! 
 
 
 
 
 
 
Αυτές οι χιλιάδες που διαδήλωσαν σήμερα, δεν το έκαναν μόνο για μια πράξη, που ήταν το δίχως άλλο άδικη, προκλητική, βίαιη. Το έκαναν ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΠΟΤΗΡΙ ΞΕΧΕΙΛΙΣΕ. 
 
Για το σύνολο της καταστροφικής πολιτικής. Και είμαι σίγουρος ότι όχι μόνο θα συνεχιστούν οι πράξεις Αντίστασης, αλλά θα πάρουν και νέες μορφές καθόσον όλο και περισσότεροι κατανοούν το εξής απλό: Όσο συνεχίζονται αυτές οι ναζιστικές πρακτικές, τόσο η δυστυχία των φτωχών μεγαλώνει.
Σε μπούμερανγκ γυρίζει η προπαγάνδα. 
Πριν την επιχείρηση μόνο γιαούρτια και γιούχα έπεφταν. 
Τώρα η δράση κλιμακώνεται. Αρχίζουν να φοβούνται, πως έκαναν μεγάλο λάθος. Οι επόμενες μέρες θα επιβεβαιώσουν τους φόβους τους.
Συγχαρητήρια σε όλους όσους αγωνίζονται όπως αυτοί πιστεύουν καλύτερα. Σημασία έχει ο αγώνας η θέληση για λευτεριά, ο τρόπος ακολουθεί κι αλλάζει, αν χρειαστεί. Όταν μάχεσαι μπορεί να νικήσεις. Πράγματι πετυχαίνονται ουσιαστικές νίκες. Ο σίγουρός τρόπος για να χάσεις, είναι να μην πολεμήσεις, να υποταχτείς.
Συγχαρητήρια σε όσους συμπαραστάθηκαν. 
Πάνω από 15.000 μόνο στην Αθήνα! 
Και σε πλήθος πόλεις η αντίσταση δυναμώνει.   
Αναρχικοί, Αριστεροί (εξωκοινοβουλευτική Αριστερά), ανένταχτοι άνθρωποι που δεν δίνουν πιστοποιητικά κοινωνικών φρονημάτων, δεν υποτάσσονται. Ζητώ συγγνώμη, αν κάποιον παρέβλεψα.
Ο κόσμος προχωρά. 
Ή προχωράς μαζί του, ή σε προσπερνά. 
Πιστεύω ότι θα προχωρήσουμε όλοι μαζί και θα κατατροπώσουμε το φασισμό. 
 
Η νίκη είναι κοντά. 
Η αντίδραση του συστήματος δείχνει πανικό. 
Δεν είναι και τόσο δυνατοί, όσο θέλουν να μας κάνουν να νομίζουμε. Θα πέσουνε σύντομα και με πολύ θόρυβο, όπως όλα τα ερείπια.
Καλή αγωνιστική συνέχεια.  ΑΛΛΗΛΛΕΓΓΥΗ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ. 
 
 
 

1 σχόλιο:

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.