# #

29 Μαΐ 2012

Ντόρα: Ο Σαμαράς άρχισε τις κολοτούμπες τύπου Κομανέτσι, αλλάζοντας άρδην την πολιτική του




Ντόρα: Ο Σαμαράς άρχισε τις κολοτούμπες τύπου Κομανέτσι, αλλάζοντας άρδην την πολιτική του
Όλες οι κωλοτούμπες της Ντόρας

Ακολουθεί μια χαρακτηριστική ανθολογία δηλώσεων της Ντόρας Μπακογιάννη για το θέμα επιστροφής της στη Νέα Δημοκρατία, για την προσωπικότητα και τις επιλογές του Αντώνη Σαμαρά. 

Αφορμή για την απλή αναζήτησή μας στην υπό αναστολή ιστοσελίδα της Δημοκρατικής Συμμαχίας ήταν η σημερινή της συνέντευξη στο Βήμα της Κυριακής, όπου μεταξύ άλλων δηλώνει: 

«Είμαστε το μόνο κόμμα το οποίο εδώ και δυόμισι χρόνια υπερασπίζεται τα ίδια πράγματα και τις ίδιες θέσεις … Άρα πιστοί στις απόψεις μας είμαστε».

Τρίτη 26 Ιουλίου 2011, συνέντευξη στον Σκάι

Ερώτηση Δ. Οικονόμου: Εάν δεν μπει το κόμμα σας στη Βουλή θα αποχωρήσετε από τη Βουλή;

Απάντηση Ντ. Μπακογιάννη: Βεβαίως κύριε Οικονόμου! Δεν πάει κανείς γυρεύοντας να πει μονίμως είμαι εδώ πέρα. Δεν υπάρχουν αναντικατάστατοι άνθρωποι. Αν πράγματι πιστεύει κανείς ότι δεν χρειάζεσαι σε στέλνει σπίτι σου. Αυτή είναι η αρχή της Δημοκρατίας.

Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2011, συνέντευξη στο περιοδικό Informer

Με αυτήν τη Νέα Δημοκρατία, που διακατέχεται από ευρωσκεπτικικστικές αντιλήψεις, ακροδεξιές εμμονές και εθνικοσοσιαλιστικά παραληρήματα, εγώ και οι άνθρωποι της Δημοκρατικής Συμμαχίας δεν έχουμε καμία απολύτως σχέση. 

Ο κ. Σαμαράς δείχνει να μην έχει καταλάβει τίποτα από την κρίση. 

Ακόμα και τώρα που όλα καταρρέουν, εκείνος επιλέγει να ...πορευτεί με την επιζήμια πολιτική του «Μαυρογιαλούρου», τάζοντας στον καθένα ότι θέλει να ακούσει.

Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011, συνέντευξη στο agrinionews.gr

Με τη διαγραφή μου ο κ. Σαμαράς, διέγραψε μια φιλελεύθερη αντίληψη στα προβλήματα της κοινωνίας, εδραιώνοντας μια αναχρονιστική και λαϊκιστική προσέγγιση. Συνεπώς, δεν έχω καμία σχέση με ένα κόμμα που υπηρετεί τη δημαγωγία. 

Δε συμφωνώ με τις αντιευρωπαϊκές εξάρσεις τους δε συμμερίζομαι τις επικίνδυνες ακροδεξιές εμμονές που μπλέκονται με εθνικοσοσιαλιστικά συνθήματα.

Παρασκευή 4 Μαΐου, προεκλογική συγκέντρωση στον Πολυχώρο «Αθηναΐδα»

Ο κ. Σαμαράς επί δύο χρόνια καλλιεργούσε ένα κλίμα τυφλής και ανεύθυνης αντιμνημονιακής υστερίας, για μικροπολιτικούς λόγους. 

Στην πορεία απεδείχθη ότι κορόιδευε τον κόσμο, επενδύοντας στο γνωστό χαρτί του λαϊκισμού. Έσπειρε ανέμους και σήμερα θερίζει θύελλες. Και στην εκλογική του απελπισία υπόσχεται πράγματα που προκαλούν τη νοημοσύνη του κόσμου. 

Πριν ένα χρόνο υποσχέθηκε μηδενισμό του ελλείμματος σε 18 μήνες! Χθες υποσχέθηκε 9% ανάπτυξη και μείωση της ανεργίας στο μισό μέσα σε 3 χρόνια…

Πέμπτη 3 Μαΐου προεκλογική συγκέντρωση Περιστέρι

Ποτέ άλλοτε η ΝΔ δεν ήταν τόσο απούσα, τόσο ανίκανη να προβάλλει οτιδήποτε στην Ευρώπη, όσο τα δύο αυτά χρόνια!

Τετάρτη 2 Μαΐου, συνέντευξη στο in.gr

Αν είχε αφεθεί λοιπόν, ο Μητσοτάκης να κάνει τότε αυτό που έπρεπε και δεν είχε πέσει η κυβέρνηση του από τον κ. Σαμαρά και τον κ. Συμπιλίδη, που πρόσφατα προσπάθησε να τον βάλει και μέσα στο κόμμα ο κ. Σαμαράς, προκαλώντας τη συλλογική μνήμη της κεντροδεξιάς και τον απέσυρε κακήν κακώς από την αντίδραση του κόσμου, σήμερα η Ελλάδα δε θα χρειαζόταν να είναι εδώ που βρίσκεται. 

Και γι αυτό, εφόσον τώρα ως μετά Χριστό προφήτης, έρχεται ο κ. Σαμαράς και υιοθετεί αυτά που κατηγορούσε και για τα οποία έριξε την κυβέρνηση του 47%, οφείλει έστω και αργά να ζητήσει μια συγγνώμη από τον ελληνικό λαό, που με την τότε κίνηση του καταδίκασε την Ελλάδα στη σημερινή κατάσταση.

Δευτέρα 30 Απριλίου, διακαναλική συνέντευξη Τύπου

Ερώτηση του Γ. Πιτταρά («ALPHA»): Θέλω να σας κάνω μια πιο προσωπική ερώτηση. Το 1993 τέτοιες μέρες ο κ. Σαμαράς δήλωνε πως δεν πρόκειται να επιστρέψει στη Νέα Δημοκρατία ακόμα κι αν αλλάξουν οι συνθήκες ή ακόμα κι αν τον καλέσουν να γίνει Αρχηγός. Η ιστορία έγραψε λοιπόν ότι και επέστρεψε στη Νέα Δημοκρατία και έγινε Αρχηγός της. Αυτό το σενάριο, αυτό το ενδεχόμενο υπάρχει στη σκέψη και στο μυαλό σας;

Απάντηση Ντ. Μπακογιάννη: Η Δημοκρατική Συμμαχία είναι εδώ για να μείνει κ. Πιτταρά.

Δευτέρα 30 Απριλίου, συνέντευξη στο neolaia.gr

Ο κ. Σαμαράς επέλεξε πριν από δύο χρόνια να επενδύσει στην οργή, σηκώνοντας ψηλά το λάβαρο του αντιμνημονιακού αγώνα. 

Όταν έπιασε επαφή με τη λογική και τελείωσαν τα ψέματα, άρχισε τις κολοτούμπες τύπου Κομανέτσι, αλλάζοντας άρδην την πολιτική του υποστηρίζοντας όσα μέχρι εχθές κατήγγειλε.


RAMNOUSIA 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.