# #

1 Ιουν 2012

Δήμαρχος Δίου-Ολύμπου....«ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΑΛΙΟ»!


ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΑΝ. ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
Σε τραγική οικονομική κατάσταση ο Δ.Δίου-Ολύμπου

Γ.ΦΑΡΜΑΚΗΣ: ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΕΓΑΛΟ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΑΝΟΙΧΤΟΣ Ο ΔΗΜΟΣ ΑΛΛΑ …«ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΑΛΙΟ»!

Σε τραγική οικονομική κατάσταση βρίσκεται ο δήμος Δίου-Ολύμπου σύμφωνα με όσα ανέφερε ο αν. δήμαρχος Γιώργος Φαρμάκης κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου. 
Η αναφορά του κ. Φαρμάκη έγινε μετά από ...
τοποθετήσεις και αιτήματα δημοτικών συμβούλων για την πραγματοποίηση έργων και δράσεων σε διάφορες περιοχές του δήμου.

Ο ΑΝ. ΔΗΜΑΡΧΟΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΦΑΡΜΑΚΗΣ.
Ο αν. δήμαρχος υπενθύμισε στο δημοτικό συμβούλιο ότι πρωτίστως λόγω της μεγάλης οικονομικής κρίσης , λόγω του ότι σήμερα δεν υπάρχει εκλεγμένη κυβέρνηση για να πάρει πολιτικές και μείζονος σημασίας αποφάσεις αλλά και λόγω των μεγάλων καθυστερήσεων που υπήρξαν ως προς πολιτικές δεσμεύσεις για εξασφάλιση χρημάτων και ρυθμίσεις χρεών, χρήματα δεν υπάρχουν.  Έκανε  λόγο για διαλυμένο κράτος και ανύπαρκτη δημόσια διοίκηση και  τόνισε  ότι ο δήμος δεν θα μπορεί σε λίγο να ανταποκρίνεται στις πιο βασικές του υποχρεώσεις και μάλιστα δήλωσε χαρακτηριστικά:  «Δεν υπάρχει σάλιο». Γι αυτό, ζήτησε από προμηθευτές του δήμου αλλά και από ανθρώπους στους οποίους ο νέος δήμος Δίου-Ολύμπου βρέθηκε να οφείλει χρήματα από προμήθειες προϊόντων, από παροχή υπηρεσιών αλλά και από την κατασκευή έργων, να μην κάνουν τον κόπο να έρχονται στον δήμο και να ζητούν τα χρήματά τους. Η καταβολή των χρημάτων τους θα γίνει, όπως ανέφερε, μόλις η Ελληνική Πολιτεία υλοποιήσει τις υποσχέσεις που έχει δώσει στους δήμους.
Δεν είναι η πρώτη φορά που σε συνεδρίαση δημοτικού συμβουλίου ο κ. Γ.Φαρμάκης αναφέρεται στα οικονομικά του δήμου. Αυτό επαναλαμβάνεται σχεδόν κάθε φορά που πραγματοποιείται συνεδρίαση, ζητώντας μάλιστα από τους συμβούλους να μη ζητούν να γίνονται πράγματα που στη σημερινή οικονομική συγκυρία είναι ανέφικτα.  Επίσης, εκείνο που επαναλαμβάνει είναι ότι ο δήμος Δίου-Ολύμπου, ο 9ος πιο υπερχρεωμένος δήμος της χώρας λόγω παλιότερων οφειλών από τους τρεις πρ. Καποδιστριακούς δήμους, θα μπορούσε να είχε κλείσει σήμερα λόγω της τραγικής οικονομικής κατάστασης. Αυτό όμως δεν έχει συμβεί, επειδή η σημερινή διοίκηση κάνει αιματηρές οικονομίες και τον κρατά «με νύχια και με δόντια» ανοιχτό.
Μάλιστα, στην τελευταία συνεδρίαση ανέφερε ότι ο δήμος δεν πρέπει να κλείσει παρά το ότι υπάρχει τρομερή οικονομική δυσπραγία αφού, όπως είπε, για παράδειγμα, ήρθε ο Ιούνιος και δεν έχει έρθει ακόμη στο δήμο η μηνιαία τακτική οικονομική επιχορήγηση του Μαΐου  η οποία, ούτως ή άλλως, είναι πολύ μικρή σε σχέση με τις ανάγκες του. Για το θέμα της οικονομικής επιχορήγησης, σε προηγούμενη συνεδρίαση, είχε αναφέρει ότι ενώ ο δήμος θα έπρεπε να λαμβάνει κάθε μήνα πάνω από 500.000 ευρώ και ενώ μόνο η μισθοδοσία των υπαλλήλων είναι της τάξης των 220.000 ευρώ, τελικά έρχονται στο δήμο από  120  έως 130 χιλιάδες  ευρώ, ανέφερε ο κ. Φαρμάκης.  Εξήρε δε την εργατικότητα των λιγοστών υπαλλήλων του εργατοτεχνικού προσωπικού που με υπεράνθρωπες προσπάθειες κρατούν σε καλή κατάσταση το δήμο.
ΠΑΡΩΝ ΚΑΙ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΕΥΓΕΝΙΟΣ ΟΛΥΜΠΙΟΣ.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι κατά την έναρξη της συνεδρίασης ήταν παρών και ο βουλευτής του κόμματος των «Ανεξαρτήτων Ελλήνων», Ευγένιος Παπαδόπουλος – Ολύμπιος. Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, Γιώργος Κωτούλης, αφού καλωσόρισε τον βουλευτή, τον κάλεσε να έρθει να καθίσει στο προεδρείο και να απευθύνει χαιρετισμό προς το δημοτικό συμβούλιο αλλά και προς τους παριστάμενους πολίτες.
Ο κ. Παπαδόπουλος αφού ευχαρίστησε για την πρόσκληση, ανέφερε, μεταξύ άλλων, την πρόθεσή του να στηρίξει τις προσπάθειες του δήμου προς το συμφέρον του τόπου.
Από την πλευρά τους ο αν. δήμαρχος Γ.Φαρμάκης, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Γ.Κωτούλης, επικεφαλής συνδυασμών αλλά και δημοτικοί σύμβουλοι χαιρέτισαν την παρουσία του κ. Παπαδόπουλου στο δημοτικό συμβούλιο, ευχήθηκαν καλή επιτυχία στις επερχόμενες εκλογές της 17ης Ιουνίου και εκδήλωσαν την ικανοποίησή τους για την πρόθεση του βουλευτή να είναι κοντά στις θετικές προσπάθειες που καταβάλλονται για την επιβίωση και ανόρθωση του τόπου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.