# #

2 Ιουν 2012

Ιδού το σχέδιο για την "ευρωδραχμή" - Τι θα γίνει με τράπεζες, ευρώ, χρυσό, καταθέσεις κλπ



Είναι το σχέδιο επιστροφής σε εθνικό νόμισμα ή το σχέδιο "ενδιάμεσου νομίσματος" στο οποίο αναφέρθηκε σήμερα ο Γ.Καρατζαφέρης; 

Σε οποιαδήποτε περίπτωση αυτό που αποκαλύπτεται  σήμερα  και το οποίο έχει μελετηθεί από τους οικονομικούς υπευθύνους τουλάχιστον τριών κομμάτων δείχνει ότι υπάρχει σοβαρή προεργασία για οικειοθελή έξοδο από το ευρώ (έχουμα ξαναπεί ότι δεν προβλέπεται αποβολή χωρίς ελληνική βούληση) σε περίπτωση που πάψει η χρηματοδότηση από το εξωτερικό μετά τις εκλογές της 17ης Ιουνίου και η χώρα χρειαστεί χρήμα για να κινηθεί.

Ιδιαίτερα σημαντικό το ότι οι καταθέσεις σε ευρώ στις τράπεζες δεν θα μετατραπούν σε εθνικό νόμισμαι, αλλά θα χαρακτηριστούν "ξένο συνάλλαγμα".

Το σχέδιο θα εφαρμοστεί στην περίπτωση που σταματήσει η αναχρηματοδότηση των δανείων και η πάψει να υπάρχει ο χαρακτήρας της "εξυπηρετούμενης χρεοκοπίας" που επιβλήθηκε στις 12 Μαρτίου με την ολική χρεοκοπία της χώρας.

Ας δούμε τα βασικά σημεία του: 



1. Εθνικοποίηση της Εθνικής Τράπεζας. Οι μέτοχοι της θα αποζημιωθούν με νέα ομόλογα του Δημοσίου
2. Επιστρέφεται ο χρυσός και τα συναλλαγματικά αποθέματα πίσω στη χώρα (βρίσκονται σε διάφορα θησαυροφυλάκια του Βελγίου της Βρετανίας κλπ)
3. Η ισοτιμία με το ευρώ καθορίζεται 1/1και μέχρι να σταθεροποιηθεί η οικονομία (3-5 χρόνια) διατηρείται αυτή η ισοτιμία κλειδωμένη αλλά και μετά χωρίς απαραίτητα υποτίμηση..
4. Oλες οι καταθέσεις θα παραμείνουν σε ευρώ και θα αποτελούν καταθέσεις σε συνάλλαγμα..
5. Οι συναλλαγές στο εσωτερικό θα γίνονται μόνο σε δραχμές. Οι πληρωμές συντάξεων -μισθών- αγοραπωλησίας ακινήτων αποπληρωμής δανείων- αγορά αγαθών και υπηρεσιών μόνο σε δραχμές..
6. Θα απαγορευτεί η ελεύθερη διακίνηση κεφαλαίων για να αποφευχθεί μαζική εξαγωγή καταθέσεων στο εξωτερικό..
7. Θα απαγορευτεί η εξαγωγή στο εξωτερικό των νέων δραχμών για να μη γίνουν αντικείμενο υποτιμητικής κερδοσκοπίας..
8. Η πληρωμή των υποχρεώσεων ιδιωτών και επιχειρήσεων στο εξωτερικό πχ η πληρωμή στα εισαγώμενα αγαθά θα γίνεται με συνάλλαγμα είτε απο αυτό που διαθέτουν οι ενδιαφερόμενοι στο λογαριασμό τους είτε με την μετατροπή δραχμών σε ευρώ-δολλάρια όπως ίσχυε πρίν την είσοδο μας στο κοινό νόμισμα..

Τα παραπάνω θεωρούν ότι θα μπορέσουν να αποκαταστήσουν εν μέρει την νομισματική ηρεμία, καθώς υπολογίζουν ότι τα συναλλαγματικά αποθέματα απο τον τουρισμό την ναυτιλία τις εξαγωγές αγαθών και υπηρεσιών και τα εμβάσματα των Ελλήνων του εξωτερικού καλύπτουν το μεγαλύτερο μέρος των εξωτερικών υποχρεώσεων μας.

Αν χρειασθεί ένα μέρος θα καλυφθεί απο εξωτερικό δανεισμό ( Ρωσία -Κίνα) σε περίπτωση που κατά την μεταβατική περίοδο υπάρξει μικρή έλλειψη συναλλάγματος. 

Βέβαια τόσο η Ρωσία, όσο και  Κίνα θα ζητήσουν άμεσα κάποια ανταλλάγματα: 

Η πρώτη ενεργοποίηση της αμυντικής συμφωνίας διακρατικής συνεργασίας και προνομιακά συμβόλαια στα ενεργειακά πεδία νότια της Κρήτης και η δεύτερη λιμάνια και χώρους λογιστικής υποστήριξης.

Αυτή η επιστροφή στο εθνικό νόμισμα θα πρέπει να συνοδεύεται απο ένα εξίσου δεύτερο μεγάλο σχέδιο αειφόρου ανάπτυξης της οικονομίας με επενδύσεις στη βιομηχανική, βιοτεχνική γεωργική παραγωγή.

Θα χρειαστεί εφαρμογή τέτοιου σχεδίου; 

Θα εξαρτηθεί από πολλά. Μπορεί να είναι αποτελεσματικό; 

Εξαρτάται από τον τρόπο εκτέλεσής του και από τις ικανότητες και την φιλοπατρία αυτώ που θα κληθούν να το εκτελέσουν...

 defencenet.gr

1 σχόλιο:

  1. σιγα μην μπορεσουν τα κοπριτοπασοκια να επιτυχουν κατι τοσο πολυπλοκο.
    οσο αυτοι [κοπριτοπασοκια] ειναι ελευθεροι η Ελλας θα πεθαινει κατω απο το βαρος του ισλαμισμου που μας εφερε ο σιωνιστης τζεφρυ,γαπ, βλακογκιοργκο, σκατομαλακας παπαντρεου

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.