# #

30 Ιουλ 2011

Σαν τους κλέφτες του Αυγούστου, όσο εμείς λείπουμε, θα ρημάξουν ... την δημόσια περιουσία και θα ξεθεμελιώσουν τη δημόσια υποδομή.

...Δεν είναι Αύγουστος αυτός




Ο φετινός Αύγουστος, και ιδίως οι ερχόμενες δύο εβδομάδες μέχρι την έλευση της τρόικας την επομένη της Παναγίας, δεν θα 'ναι περίοδος διακοπών όπως κάθε χρόνο.

 Η χώρα θα κάνει βουτιά όχι στη θάλασσα, αλλά προς την υπανάπτυξη.

 Φέτος τον Αύγουστο η κυβέρνηση δεν πάει διακοπές.

 Έχουν δουλειά, έχουν να διαλύσουν το κράτος, από τα σχολεία και τα πανεπιστήμια μέχρι τις εφορίες και τα ερευνητικά ινστιτούτα.

Να ξεφορτωθούν τους υπαλλήλους, να πετσοκόψουν τους μισθούς, να αναθέσουν λειτουργίες που είναι στον σκληρό πυρήνα του κράτους σε ιδιώτες και ΜΚΟ κολλητών.


Ό,τι πουλιέται θα το πουλήσουν κι ό,τι χαρίζεται θα το χαρίσουν.


 Σαν τους κλέφτες του Αυγούστου, όσο εμείς λείπουμε, θα ρημάξουν ...
την δημόσια περιουσία και θα ξεθεμελιώσουν τη δημόσια υποδομή.



Όταν θα επιστρέψουμε από τα "μπάνια του λαού", το ΙΓΜΕ π.χ. δεν θα υπάρχει, θα το έχει καταργήσει η κυβέρνηση Παπανδρέου ως άχρηστο.

 Τι χρειαζόμαστε ένα Ινστιτούτο Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών, όταν έχουμε αναθέσει ολόκληρο το υπέδαφος σε ιδιώτες επενδυτές, ξένους και ντόπιους;


Για να μας χαλάει τη σούπα και να μην μπορούμε να τα δώσουμε όλα τζάμπα; Να εγείρει ζητήματα και να μας χαλάει τις δουλειές;


 Η κυβέρνηση δεν κρύβει τις προθέσεις της ούτε αιφνιδιάζει.
 Έχει ανακοινώσει τι θα κάνει και προχωράει ανερυθρίαστα και με θράσος σε έναν μονόδρομο τον οποίο γεμίζει δεξιά και αριστερά με μπάζα, ερείπια και ανθρώπινα ράκη.
 Ο Γ. Παπανδρέου, όπως καμαρώνει να λέει, συνεχίζει με όποιους μπορούν να ακολουθήσουν, άλλοι με το κνούτο και άλλοι σαν τα ποντίκια, πίσω από τον μαγεμένο αυλό των μίντια, που έχουν κηρύξει το τέλος της Ιστορίας.

 Δεν υπάρχει κάτι άλλο εκεί έξω, μόνο Μνημόνιο.


Το θέμα είναι αν θα του φράξουμε τον δρόμο.

 Όχι για να μην αλλάξει τίποτα, όπως λέει η συστημική προπαγάνδα, αλλά για να αλλάξουν όλα υπέρ του κόσμου της δουλειάς και όχι υπέρ αυτών που λυμαίνονται και διαγουμίζουν τη χώρα και τις ζωές μας.


πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.