# #

29 Ιουλ 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ της ΓΣΕΕ


Αθήνα, 29 Ιουλίου 2011


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ






Η επίθεση που δέχθηκαν οι εκπρόσωποι των εργαζομένων του σωματείου ΠΑ.Σ.Ε.Α, έξω από τα γραφεία της επιθεώρησης εργασίας την ώρα που πήγαν να λύσουν εργατική διαφορά με την εταιρεία BRINKS SECURITY, μας γυρίζει δεκαετίες πίσω.
Τέτοιες ενέργειες κρίνονται επιεικώς απαράδεκτες και προφανώς καθοδηγούνται είτε από εργοδότες είτε από άλλα κέντρα που στόχο έχουν να φιμώσουν και να τρομοκρατήσουν τους εκπροσώπους των εργαζομένων.
Τα συνδικαλιστικά στελέχη πρωτοβάθμιων σωματείων αλλά και Ομοσπονδιών πρέπει να δείξουν ψυχραιμία και να συνεχίσουν με αποφασιστικότητα την δράση τους προς όφελος των εργαζομένων που εκπροσωπούν.
Οι εργαζόμενοι οφείλουν να απομονώσουν όλους όσους χρησιμοποιούν πρακτικές του παρελθόντος που οδηγούν σε τυφλές συγκρούσεις και στον εργοδοτικό συνδικαλισμό.
Η κυβέρνηση και ο αρμόδιος υπουργός που δεν κηρύττουν την κλαδική σύμβαση εργασίας του προσωπικού ασφαλείας ως υποχρεωτική, έχουν τεράστιες ευθύνες για το χάος και την αυθαιρεσία που δημιουργείται στον ευαίσθητο αυτό χώρο.
Οφείλουν να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να πάρουν τις αποφάσεις εκείνες που θα βάλουν κανόνες στην ζούγκλα της αγοράς εργασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.