30 Ιουλ 2011

3 Σεπτέμβρη ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ στις πλατείες!
Syntagma_2011Tο νέο πακέτο "βοήθειας" κήρυξε τριακονταετή πόλεμο στην Κοινωνία

Οι καταναλωτές διερωτούνται πως θα πληρωθούν τα νέα δάνεια, αφού μειώνεται συνέχεια το καταναλωτικό εισόδημα, η ελληνική παραγωγή συρρικνώνεται, με καταστροφή των εργαζομένων σε αυτή και το φως στις σήραγγες του μέλλοντός τους να απομακρύνεται. Βλέπουν μόνο την επιχορήγηση των παγκόσμιων εταιρειών και τραπεζών με το δικό τους εισόδημα.
 Βλέπουν την κατάλυση του «Συντάγματος των Ελλήνων». Αισθάνονται όλο και περισσότερο την “μπότα των κατακτητών” να πατάει το ψωμί και το μέλλον τους. Βλέπουν τους παγκόσμιους τοκογλύφους να ξερογλείφονται πάνω από την δημόσια περιουσία.

«Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία...» (*)

Στάχτη Θα Γίνεις Κόσμε Γερασμένε

Σου Είναι Γραφτός ο Δρόμος Της Συντριβής

Ναζίμ Χικμέτ

Η Λαϊκή Συνέλευση της πλατείας Συντάγματος την περασμένη Κυριακή 24/07/2011 εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:


Για το πακέτο "βοήθειας" και την επέτειο αποκατάστασης της Δημοκρατίας

Πανηγυρίζει η κυβέρνηση για τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής. όπου απλά υπέγραψε, καθ' υπόδειξη της Τρόικας,(ΔΝΤ,ΕΕ,ΕΚΤ) το νέο πακέτο “βοήθειας” στη χώρα, που ρημάζεται από το Μνημόνιο..

Οπότε, για ποιο πράγμα ακριβώς πανηγυρίζει η κυβέρνηση; Για την αποτυχία του Μνημονίου, που εφαρμόστηκε με το πιστόλι στον κρόταφο του ελληνικού λαού; Για την κήρυξη οικονομικού πολέμου στην κοινωνία για τα επόμενα τριάντα χρόνια; Για την μετακύλιση του μεγαλύτερου μέρους του κόστους στις πλάτες των επόμενων γενεών; Για την χρεοκοπία, που ακόμα ρίχνει την σκιά της πάνω από την χώρα; Ποιο από τα μέτρα θα πάρει πίσω η κυβέρνηση ύστερα από την “επιτυχία” της;

Νέα δάνεια – νέο Μνημόνιο

Το ένα μνημόνιο φέρνει το άλλο. Το πρόγραμμα αξίας 158 δις ευρώ, που θα “σώσει” την ελληνική οικονομία στην πραγματικότητα θα σώσει τις τράπεζες και τον λογαριασμό θα πληρώσει ξανά ο ελληνικός λαός. Μήπως, τελικά, για αυτό πανηγυρίζει η κυβέρνηση;

Η ίδια κυβέρνηση, αποδέχθηκε να δώσει εμπράγματες εγγυήσεις στους δανειστές μας. Για αυτό, όχι μόνο δεν λέει κουβέντα και δεν διευκρινίζει ποιες ακριβώς είναι αυτές, αλλά προσπαθεί σε όλους τους τόνους να μας πείσει πως θα επιτύχει ακολουθώντας την ίδια πολιτική επίθεσης στην κοινωνία, αυτό δηλαδή που απέτυχε να καταφέρει με το πρώτο μνημόνιο. Νέοι φόροι, νέες περικοπές, νέα αφαίμαξη του εισοδήματος των ίδιων, συνεχώς, κοινωνικών ομάδων.

Οι πλατείες είναι ακόμα εδώ

Αρχές Αυγούστου και ο κόσμος είναι στις πλατείες. Παρά την καλοκαιρινή ραστώνη, παρά την κατασυκοφάντηση των ΜΜΕ, παρά τα όποια σχέδια κεντρικής και δημοτικής εξουσίας να πάμε σπίτια μας. Δεν καταλαβαίνουν πως το κίνημα των πλατειών αποτελεί απάντηση στην ανάγκη της κοινωνίας να αμυνθεί. Αυτό, που ως τώρα έχει γίνει δεν είναι τίποτα παραπάνω από την αρχή, μια παρακαταθήκη για τους νέους αγώνες που έρχονται. Είχαμε την θέληση, σπάσαμε τον φόβο, αποκτήσαμε αλληλεγγύη.

Ο φετινός Σεπτέμβρης δεν σηματοδοτεί την επιστροφή στην καθημερινότητα. Σηματοδοτεί την επιστροφή στους αγώνες, την επιστροφή στην προσπάθεια της ανατροπής των πολιτικών και των δυνάμεων εκείνων που βυθίζουν τον ελληνικό λαό στην φτώχεια και την εξαθλίωση. Η αρχή του φθινοπώρου θα είναι η αρχή της άνοιξης για τους αγώνες μας.

Για αυτό δίνουμε την 3η Σεπτέμβρη το πρώτο μεγάλο ραντεβού. για να συνδέσουμε τον σημερινό αγώνα με τους άλλους αγώνες του λαού μας, ενάντια στην τυραννία και τον δεσποτισμό, μιας και 3η του Σεπτέμβρη κερδίσαμε το πρώτο μας Σύνταγμα. Μια έννοια που δεν αποτελεί κάτι σημαντικό για την κυβέρνηση, αφού το έχει καταστήσει κουρελόχαρτο. Και αυτή θα είναι μόνη η αρχή.

Στον δρόμο του αγώνα

Δεν έχουμε πια άλλη επιλογή. Η ανατροπή όλων αυτών που μας καταπιέζουν και στερούν την ελπίδα μας για μια καλύτερη ζωή είναι μονόδρομος. Το νέο μνημόνιο δεν θα αφήσουμε εμείς να περάσει και δεν θα περάσει. Δεν χρωστάμε, δεν πουλάμε, δεν πληρώνουμε! Εμείς θα είμαστε στις πλατείες όλης της Ελλάδας για όσο και αν χρειαστεί, ανυποχώρητοι στους στόχους μας, αδιαμεσολάβητοι και ειλικρινείς, κάνοντας πράξη την άμεση δημοκρατία. Είμαστε αποφασισμένοι να πετύχουμε.

Σήμερα την ημέρα της αποκατάστασης της δημοκρατίας, που κατάντησε μια δεξίωση στο Προεδρικό μέγαρο και τιμώντας την απόφαση των ίδιων των αντιστασιακών να μην παρευρίσκονται λέμε:

Ο αγώνας συνεχίζεται, και θα συνεχίζεται μέχρι την τελική νίκη

ΙΣΟΤΗΤΑ-ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ-ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ

ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΩΡΑ

Ψήφισμα Λαϊκής Συνέλευσης Πλατείας Συντάγματος, Κυριακή 24/07/2011

(*): Σύνταγμα της Ελλάδας, ακροτελεύτια διάταξη, άρθρο 120, §4
Πηγή: http://real-democracy.gr/announcement/deltio-typoy-2472011-gia-paketo-boitheias-kai-tin-epeteio-apokatastasis-tis-dimokratias

Δείτε επίσης «Αναζητώντας τη Δημοκρατία Σύνταγμα Κυριακή 24 Ιουλίου 2011» (ομιλίες):

https://www.youtube.com/watch?v=LeeeAvK_oUU

https://www.youtube.com/watch?v=MqTWxq0YgYw

https://www.youtube.com/watch?v=mhVBHEPko0Q


http://www.biozo.gr/node/529

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.