# #

29 Ιουλ 2011

Ο Hans Rosling για την αύξηση του παγκόσμιου πληθυσμού ...Δειτε το βιντεο


Τον Ιούνιο του 2010, στο TED@Cannes, ο Hans Rosling μίλησε για την αύξηση του παγκόσμιο πληθυσμού και πως αυτή μπορεί να ελεγχθεί αυξάνοντας το βιοτικό επίπεδο των πιο φτωχών.


Ο Rosling είναι καθηγητής Παγκόσμιας Υγείας στο φημισμένο Karolinska Institute της Στοκχόλμης και σύμφωνα με το περιοδικό Foreign Policy ένας από τους 100 σημαντικότερους στοχαστές παγκοσμίως.
Εκτός από ακαδημαϊκός, είναι και συνιδρυτής του Gapminder Foundation, ενός οργανισμού που έχει αναπτύξει το Trendalyzer, ένα λογισμικό το οποίο απεικονίζει διεθνή στατιστικά δεδομένα σε μορφή κινούμενων διαδραστικών γραφημάτων.
Το ενδιαφέρον του επικεντρώνεται κυρίως στο να καταρρίψει τους μύθους σχετικά με τον “αναπτυσσόμενο” κόσμο, ο οποίος κατά την άποψή του δεν απέχει πλέον πολύ από τον υπόλοιπο ανεπτυγμένο. Στη πραγματικότητα πολλές από τις χώρες του λεγόμενου Τρίτου Κόσμου αναπτύσσονται με ρυθμούς σχεδόν διπλάσιους από αυτούς της Δύσης.
Οι παρουσιάσεις του έχουν πάντα ενδιαφέρον καθώς εκτός από εξαιρετικός ομιλητής, καθηλώνει το κοινό του και με τη χρήση των διαδραστικών του γραφημάτων…

Απολαύστε τον στο παρακάτω βίντεο!

2 σχόλια:

  1. στο 9:20 ο κύριος του παραπάνω video μας μιλάει για το απαραίτητο της GLOBAL GOVERMENT...
    έτσι, σιγά σιγά να μας γίνει απαραίτητο και να μην κάνουμε τίποτε χωρίς αυτήν, την τόσο χρήσιμη και ωφέλιμη για μας και τον πλανήτη.
    Φανταστείτε πόσο χρήσιμη είναι που ούτε καν γνωρίζουμε από ποιους απαρτίζεται, πως επιλέγεται και πόσο χρονική διάρκεια θα έχει...
    Πάντως ο κ. Τεν Τεν μας οδηγεί μεθοδικά την σκέψη μας, ότι το μπλέ κουτί(Δύση),θα αποτελέσει την βάση του νέου κόσμου μας. Και από πότε ο πλούσιος σκέπτεται για το καλό του φτωχού;;;
    Η παγκόσμια ιστορία, σε κάθε γωνιά της δύσμοιρης γης μας το επιβεβαιώνει συνεχώς και αδιαλείπτως.
    Εξ άλλου δεν αποφεύγει να μας κάνει και την ανάλογη διαφήμηση...
    Μήπως να ψάξουμε να βρούμε και τους χορηγούς του;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.