29 Ιουλ 2011

Εκαψαν βιβλια...???


Τα βιβλία αυτά θα γέμιζαν εκατοντάδες διψασμένες βιβλιοθήκες στην Ελλάδα!

Ντροπή στον κατικοδίαιτο ΔΟΛ του "πολιτισμού" της μάσας!
Ο βίαιος θάνατος των βιβλίων είναι φαινόμενο που αφορά τα ολοκληρωτικά καθεστώτα, τον φασισμό κ.λπ. Αλλά μπορεί να χαρακτηρίσει και σημερινές καταστάσεις.
Ο Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη ως γνωστόν έκλεισε τα Ελληνικά Γράμματα, που είχε αγοράσει κάποτε μισοτιμής, λες και έκλεισε πατσατζίδικο. Τα βιβλία που δεν μπόρεσε να «φορτώσει» όσο-όσο στην αγορά, τόνους ολόκληρους βιβλία, τα απαξίωσε, αδιαφορώντας προκλητικά για την όποια συμβολική τους αξία. Αδιαφορώντας και για τους...

συγγραφείς τους και για τους πιθανούς αναγνώστες τους.
Τα πέρασαν με μια κόκκινη μπογιά καταστροφής και τα παρέδωσαν αυτές τις ημέρες για πολτοποίηση.
Εκατοντάδες κοινοτικές, ιδρυματικές, σχολικές και άλλες βιβλιοθήκες ικετεύουν μονίμως για βιβλία και εδώ ο Οργανισμός Λαμπράκη, εκτελεί εν ψυχρώ, θα το ξαναπώ, πάνω από δέκα τόνους βιβλίων!
Τις φωτογραφίες μού παρέδωσαν φίλοι από τα...
Εξάρχεια που έπαθαν πραγματικό σοκ στη θέα του φορτηγού που μαζεύει τα κοκκινισμένα, ματωμένα, πληγωμένα βιβλία, φορτωμένα όπως όπως, ίδια σκουπίδια, για το εκτελεστικό απόσπασμα!
Ντροπή κύριοι του ΔΟΛ που πουλάτε με την εφημερίδα βιβλία με τρεις κι εξήντα! Ντροπή!
Τα βιβλία αυτά θα γέμιζαν εκατοντάδες διψασμένες βιβλιοθήκες στην Ελλάδα! Ντροπή!

Η είδηση λοιπόν πως στην ελληνική γη εκτελέστηκαν στη πυρά βιβλία ειλικρινά με συγκλόνισε. Αν δεν πήγε καν το μυαλό τους στους χιλιάδες ανθρώπους που θα δίψαγαν να έχουν τη δυνατότητα να διαβάσουν ένα βιβλίο, ας τα έβγαζαν στο σφυρί μισοτιμής. Σε ένα παζάρι.
Σαν απάντηση σε αυτούς τους κυρίους είναι τα λόγια του Bradbury στο βίντεο που ακολουθεί. Κοιτάχτε το. Πρέπει να το δούμε γιατί δυστυχώς στις εποχές που ακολουθούν όλα θα σωπάσουν. Ας έχουμε σαν βιβλιοθήκες το μυαλό μας. Να φυλάξουμε ο καθένας τις γνώσεις μας για να τις μεταδώσουμε στα παιδιά που θα τους τα έχουν στερήσει όλα.... Μακάρι κάποια παιδιά να βάλουν υπότιτλους και να το δουν όλοι.

http://www.youtube.com/watch?v=sLuDOEuwwso


http://vasiliskos2.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.