# #

29 Ιουλ 2011

Spiros Moskovou...Σήμερα λοιπόν, όταν στα γερμανικά, τα αγγλικά ή τα γαλλικά γίνεται λόγος για "μακεδονικά", εννοείται η γλώσσα που ομιλούν οι κάτοικοι της ΠΓΔΜ....???


Η απάντηση της Deutsche Welle

deutschewelle















Σε συνέχεια του άρθρου μας σχετικά με την επιλογή "μακεδονικής" γλώσσας στον ιστότοπο της Deutsche Welle, παραθέτουμε την απάντηση που μας έστειλε ο κ. Σπύρος Μοσκόβου, Διευθυντής της Ελληνικής υπηρεσίας του οργανισμού.

Αγαπητοί φίλοι της Deutsche Welle,

βεβαίως και το ζήτημα της επίσημης ονομασίας της ΠΓΔΜ δεν έχει επιλυθεί ακόμα οριστικά σε διεθνές επίπεδο. Η Deutsche Welle ωστόσο είναι ένας ανεξάρτητος δημοσιογραφικός οργανισμός. Έχοντας στις επιλογές γλωσσών και τα "μακεδονικά" δεν επιχειρεί να προκαταλάβει ή να προδικάσει μια τέτοια οριστική επίλυση. Απλά χρησιμοποιεί την τρέχουσα δημοσιογραφική ορολογία για να επικοινωνήσει με τους χρήστες της ιστοσελίδας της. Σήμερα λοιπόν, όταν στα γερμανικά, τα αγγλικά ή τα γαλλικά γίνεται λόγος για "μακεδονικά", εννοείται η γλώσσα που ομιλούν οι κάτοικοι της ΠΓΔΜ. Και οι πάντες γνωρίζουν ότι αυτά τα "μακεδονικά" είναι μία νοτιοσλαβική γλώσσα. Δεν υπάρχουν ως εκ τούτου περιθώρια για παρανοήσεις. Και σε καμία περίπτωση πρόθεση προσβολής οιουδήποτε.

Πολλούς χαιρετισμούς από τη Βόννη!.... 

Spiros Moskovou
Head of Greek Service
T +49.228.429-4654
F +49.228.429-4650
M +49.172.2664841
Spiros.Moskovou@dw-world.de

Deutsche Welle
Kurt-Schumacher-Str. 3
53113 Bonn
Germany

Δεν τίθεται ζήτημα παρανόησης λοιπόν, όπως μας πληροφορεί ο κ. Μοσκόβου, καθώς "οι πάντες γνωρίζουν πως πρόκειται για νοτιοσλαβική γλώσσα.".. Να είμαστε οι μόνοι που αναγνωρίζουμε το παράλογο στην περίπτωση αυτή, όπου ένας σλάβικος λαός μιλά "μακεδονικά", δηλαδή μια εκ των διαλέκτων της αρχαίας ελληνικής γλώσσας; Να είμαστε οι μόνοι που αναγνωρίζουμε την συνειδητή διαστρέβλωση της ιστορικής πραγματικότητας; Διότι ασφαλώς θα μπορούσαν έστω να αναγράφουν "σλαβομακεδονική" στην επιλογή γλώσσας.. Ή μήπως τα παραπάνω αποτελούν "λεπτομέρειες" που ο δημοσιογραφικός οργανισμός παραβλέπει προς χάριν επικοινωνίας με τους χρήστες της ιστοσελίδας του καθότι "ανεξάρτητος"; Διότι, ας μη γελιόμαστε, η επιλογή του όρου "ανεξάρτητος" αποσκοπεί στο να δικαιολογήσει πρακτικές, ασχέτως από το αν αυτές είναι ιστορικά και ηθικά ορθές.

Δυστυχώς, για ακόμη μια φορά βιώνουμε τα αποτελέσματα της αναλγησίας των Ελληνικών κυβερνήσεων, οι οποίες επιτρέπουν εδώ και δεκαετίες την σκοπιανή προπαγάνδα να δρα ανεξέλεγκτη, ακόμη και μέσω "ανεξάρτητων" ειδησεογραφικών οργανισμών όπως αυτός της Deutsche Welle.

Αναμένουμε ωστόσο με ενδιαφέρον την εξήγηση του κ.Erik Bettermann, Γενικού Διευθυντή της Deutsche Welle, ο οποίος δεν μας τίμησε ακόμη με  απάντηση του, καθώς επίσης και την νέα απάντηση του κ. Μοσκόβου στα όσα αναφέραμε παραπάνω.

MacedoniaHellenicLand.Eu

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.