# #

6 Απρ 2011

Τσεκερίδης: Η Ελλάδα φοβάται τουρκική εισβολή για την ΑΟΖ



Μετά τις απαξιωτικές δηλώσεις πολιτικών της κυβέρνησης Ερντογάν και ενώ οι τουρκικές παραβιάσεις συνεχίζονται, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Νέας Υόρκης, Ηλίας Τσεκερίδης, υποστήριξε πως Έλληνες διπλωμάτες εκφράζουν φόβους για πιθανή τουρκική εισβολή στην περίπτωση που η χώρα μας προχωρούσε τα ζητήματα που σχετίζονται με την οροθέτηση ΑΟΖ (Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης) στο Καστελόριζο.
              
Στο πλαίσιο του ...απολογισμού των εορταστικών εκδηλώσεων για την απόδοση τιμών επ ευκαιρία της 190ης επετείου από την Επανάσταση του 1821, απαντώντας την Πέμπτη (31/3) στην κριτική που δέχτηκε σχεδόν στο σύνολό του το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας για το ζήτημα της μη προβολής των εθνικών θεμάτων (Σκοπιανό, Κυπριακό, Ποντιακό και ΑΟΖ) ούτε στο ετήσιο συλλεκτικό λεύκωμα αλλά ούτε και στην παρέλαση, αιτιολόγησε την επιλογή της διοίκησης από τους φόβους που εκφράζουν ελληνικές διπλωματικές πηγές για τις τουρκικές αντιδράσεις.

"Ξέρετε πολύ καλά  ότι αυτό το θέμα της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης δεν είναι ότι δεν ήθελα εγώ να το κάνουμε θέμα… Mε αυτούς τους ίδιους που μιλάτε, τους διπλωμάτες… είπανε… πήγαμε στο Καστελόριζο και κάναμε αυτό που λέμε να κάνουμε Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη. Και έρχεται η Τουρκία.  Είμαστε εις θέση να αναχαιτίσουμε την εισβολή των Τούρκων; Η Ελλάδα λέει όχι! Φοβούνται να κάνουν κάτι τέτοιο!  Σας το λέω … φοβούνται μήπως έρθει η αρβύλα από δίπλα και μας πατήσει! Και οικονομικά δεν είμαστε καλά και πιθανόν και στρατιωτικά  να μην είμαστε καλά!", ανέφερε χαρακτηριστικά.

Οι αντιδράσεις στην ομογένεια είναι έντονες και σύμφωνα με πληροφορίες, τα μέλη της επιτροπής εθνικών θεμάτων  της Ομοσπονδίας Ελλ. Σωματείων ΝΥ, υπό τον πρόεδρο Θεόδωρο Παυλάκο, ετοιμάζουν σχετικό κείμενο που θα καταγράφει τη θέση τους μπροστά σε αυτή τη δημόσια τοποθέτηση του Ηλία Τσεκερίδη,  ενώ  ήδη συζητούν ανοιχτά πλέον και το ενδεχόμενο  ομαδικής παραίτησής τους από την επιτροπή αυτή της Ομοσπονδίας.
Ωστόσο, το ζήτημα απασχολεί πλέον και ελληνικές διπλωματικές πηγές στην Ουάσιγκτον, που χαρακτηρίζουν τις δηλώσεις Τσεκερίδη  ως "μη σοβαρές και  σε κάθε περίπτωση εντελώς ανεύθυνες, καθώς αν μη τι άλλο εκθέτουν την χώρα,  εμφανίζοντας την εθνικά και στρατιωτικά ανέτοιμη έναντι της γείτονος, σε μία μάλιστα περίοδο κατά την οποία οι σχέσεις των δυο χωρών σταδιακά βελτιώνονται."
Το περιεχόμενο της ομιλίας του Ηλία Τσεκερίδη έγινε γνωστό στην ομογένεια από το GreekAmericanNewsAgency.com.



Hlias Tsekeridis by fotnak


Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.