“Το εύρημα αυτό υποστηρίζει τις παγκόσμιες συστάσεις για αύξηση της κατανάλωσης καλίου”, είπαν ο Δρ Πασκουάλε Στρατζούλο από το Πανεπιστήμιο της Νάπολης και οι συνεργάτες του στο συνέδριοΔιατροφής, Φυσικής Δραστηριότητας & Μεταβολισμού της Αμερικανικής Καρδιολογικής Εταιρείας.
Σύμφωνα με τους ερευνητές, οι εθελοντές που συμμετείχαν στις μελέτες, είχαν παρακολουθηθεί για χρονικό διάστημα από 5 έως 19 χρόνια, ενώ συνολικά 5.500 εθελοντές έπαθαν στην πορεία εγκεφαλικό και 3.100 έμφραγμα.
Τα τελευταία χρόνια έχει διαπιστωθεί ότι το κάλιο μπορεί να χρησιμεύσει ως “αντίβαρο” στην υπέρταση, κύριο παράγοντα κινδύνου για εγκεφαλικό και έμφραγμα.
Αλλες καλές πηγές καλίου είναι η σόγια, τα βερίκοκα, τα αβοκάντο, το άπαχο γιαούρτι, ο χυμός από δαμάσκηνα, καθώς και τα ξερά φασόλια και ο αρακάς.
πηγη
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.