# #

7 Απρ 2011

μπρελόκ ψάρι ζωντανό !!!





Τα σκήπτρα στην χαζομάρα
άρχισαν να ταπαίρνουν απο τους
Αμερικάνους οι Κινέζοι !!!
Έβγαλαν μικρά πλαστικά μπρελόκ
που μέσα τους έχουν...
ζωντανά  ψάρια και χελώνες!!!
φυσικά τα ζώα αυτά αντέχουν
μερικούς μήνες και μετά πεθαίνουν
από πείνα...




  


Μια νέα μόδα ξεκίνησε στην Κίνα, που θέλει ζωντανά ψάρια και μικρά χελωνάκια να βρίσκονται σε μικρές πλαστικές σακούλες…
οι οποίες αποτελούν τον κορμό ενος μπρελόκ! Τα συγκεκριμενα μπρελοκ εχουν γινει τα πιο δημοφιλή αντικείμενα και πωλούνται στις εισόδους του μετρό και των τρένων σε ολόκληρη την Κίνα. Οι Κινέζοι θεωρούν τα μπρελόκ με τις χελώνες και τα ψάρια ως φυλαχτά και οτι μπορουν να τους φερουν καλη τυχη.Ωστόσο οι ομάδες προστασίας των ζώων εχουν εξοργιστεί και τους χαρακτηρίζουνως το τέλειο παράδειγμα «κακοποίησης των ζώων». Σύμφωνα με τους πωλητές, το χρωματιστό νερό στο μίνι ενυδρείο περιέχει θρεπτικά συστατικά που επιτρέπουν σ ψάρια και στις χελώνες να ζουν μέσα για μήνες.
Ενώ οι ακτιβιστές για τα δικαιώματα των ζώων διαμαρτύρονται κατά την πώληση των μπρελόκ, δεν υπάρχουν και πολλά άλλα που μπορούν να κάνουν, καθώς η Κίνα έχει νομοθεσία που αφορά μόνο τα άγρια ζώα, αν τα ζώα δεν είναι άγρια ​​ζώα τότε δεν εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής του νόμου. Οι ακτιβιστές ελπίζουν πως ο κόσμος θα καταλάβει και σύντομα θα σταματήσει την αγορά αυτών των μπρελόκ μπλοκάροντας με αυτό τον τρόπο την παραγωγή τους.
siteseeing.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.