# #

9 Απρ 2011

Προειδοποίηση Σ.Ιβανόφ για Λιβύη: "Μπορεί να έχουμε νέα Σομαλία"



ImageΌταν μιλάει ο Ρώσος αντιπρόεδρος Σεργκέϊ Ιβανόφ, (ίσως το μεγαλύτερο στρατηγικό μυαλό που διαθέτει η Ρωσία σήμερα, αλλά και ... μανιώδης καπνιστής) καλό είναι η Δύση να ακούει προσεκτικά αυτά που λέει: "Η κατάσταση στη Λιβύη κινδυνεύει να μετατραπεί σε χάος παρόμοιο με αυτό στη Σομαλία" προειδοποίησε ο αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης και πρώην υπουργός Άμυνας, ο οποίος δεν απέκλεισε την πιθανότητα να καταφέρει ο Καντάφι να επικρατήσει στρατιωτικά των αντικαθεστωτικών.
«Το χειρότερο σενάριο – εκτιμώ ότι δεν θα πραγματοποιηθεί όμως είναι θεωρητικά πιθανό – είναι η Λιβύη να γίνει μία ακόμη Σομαλία», σημείωσε ο Ivanov από το Μαϊάμι, δύο ημέρες μετά τη συνάντηση που είχε με τη Χίλαρι Κλίντον στην Ουάσινγκτον. «Κανείς δεν επιθυμεί κάτι τέτοιο όμως ποιος ξέρει;»
Η πολεμική σύγκρουση στη Λιβύη έχει μετατραπεί σε έναν πόλεμο φυλώ, υπογράμμισε ο Ivanov. Η Σομαλία είναι χωρίς κυβέρνηση από το 1991 και έχει γίνει πρόσφορό έδαφος για πειρατές. Στις 2 Μαρτίου η Χίλαρι Κλίντον είχε εκφράσει την ανησυχία της κυβέρνησης Ομπάμα, ότι η Λιβύη θα μπορούσε να έχει παρόμοια εξέλιξη και να γίνει μία «τεράστια Σομαλία», προσφέροντας έδαφος στην Αλ-Κάιντα.
 defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.