# #

5 Απρ 2011

Η τσατσά στο μπουρδέλο του ΔΝΤ



Τα greek statistics έχουν πια περάσει στο παγκόσμιο λεξιλόγιο ως η επιτομή της πλαστογραφίας, της παραχάραξης, της ματσαραγκιάς και της έκπτωσης μιας κυβέρνησης και μιας ολόκληρης χώρας. Μας λοιδόρησαν, μάς έφτυσαν, μας μούντζωσαν για την αγυρτεία μας, τόσο που μάς έκαναν να πιστέψουμε πως η κρίση που μας έπληξε, λίγο πολύ οφειλόταν στα επιδέξια χέρια αυτών που εδώ και τόσα χρόνια, πριν αποστείλουν τα στοιχεία στην αξιόπιστη μητέρα Eurostat, τα περνούσαν πρώτα από την κλίνη του μασάζ.

Για το λόγο αυτό, μόλις ...
ανέλαβε τα πόστα η καινούργια και υπεύθυνη κυβέρνηση φρόντισε να καταστήσει την ελληνική στατιστική υπηρεσία ανεξάρτητη αρχή και να θέσει επκεφαλής αυτής, άνθρωπο αξιόπιστο και αδέκαστο, πρώην στέλεχος του ΔΝΤ, όλως τυχαίως.

Προφανώς, κανείς δεν διανοήθηκε να θέσει εν αμφιβάλω την ίδια την Eurostat, (παρά τα όσα είχαμε δείξει στο "Στατιστικές υπηρεσίες στη δούλεψη του ΔΝΤ και των αγορών", και παρά την κατοχυρωμένη γνώση ότι με τη στατιστική μπορείς να αποδείξεις οτιδήποτε έχεις προαποφασίσει ότι θέλεις να αποδείξεις), μιας και στην περίπτωση αυτή, θα ήταν σαν να αμφισβητείτο ολόκληρο το ευρωπαϊκό μαγαζί, η διακυβέρνηση του οποίου, ως γνωστόν βασίζεται σε ακροβασίες πάνω σε απόκρημνα πεδία αριθμών και δεικτών.

Αν η αναθεώρηση από το πουθενά, του ελληνικού ελοιο είναι τελικά το επιμύθιο; Ότι, και τότε με τα greek statistics, όπως και τώρα, η Eurostat εξυπηρετεί πολιτικές των νταβατζήδωνκαι μόνο πολιτικές. Όταν ήταν προς το συμφέρον των νταβάδων να μπούμε στην ΟΝΕ, τα στατιστικά ήταν όχι μόνο καλά, αλλά πάνκαλα. Όταν τώρα πρέπει να φορτωθούμε ατελεύτητα δάνεια, τα στατιστικά βρωμάνε. Κι όποιος πιστεύει στην αγνότητα των αριθμών, πλανάται πλάνην οικτρά.

CYNICAL

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.