# #

4 Απρ 2011


Αλήθεια, όταν βλέπουν οι τηλεθεατές τον κ. Πέτρο Κωστόπουλο να μοστράρει στις οθόνες τους το ξεθυμασμένο μεν αλλά πάντα δηλητηριώδες λαϊφοστυλάδικο ντρογκάκι του, γνωρίζουν ότι την ίδια ώρα απολύει εργαζόμενους από τη δική του επιχείρηση, την «Imako», από την
υπεραξία των οποίων χαίρεται τα κοστούμια του και τα σπίτια του; Κι αν το γνωρίζουν αυτό οι τηλεθεατές, το ενθυμούνται καθώς χαυνώνονται κι αποχαζεύουν παρακολουθώντας (ως παρακολουθήματα) το κυρίαρχο βλαχομπαρόκ κυριλίκι της ημιθανούς μας νεοπλουτιάς;
...................................
Ζορίζουν τα πράγματα (και) στον Τύπο. Από τον ΣΚΑΪ απελύθη ο εκλεκτός συνάδελφος κ. Αρης Χατζηστεφάνου, από τις ελπίδες του επαγγέλματος. Είχε αρνηθεί να υπογράψει επιχειρησιακή σύμβαση εργασίας. Κι επί πλέον, απ' ό,τι πλέον φαίνεται, ο ΣΚΑΪ γίνεται όλο και πιο δυσανεκτικός στην αριστερή σκέψη. Απολύσεις
κι άλλων συναδέλφων τεχνικών, διοικητικών, που εργάζονται επίσης στον Τύπο. Κι αντί σιδερένιας ενότητας στον κλάδο, όχι μόνον συνδικαλιστικές ιδιοτέλειες κι έριδες, αλλά και ανοησίες. Οπως
αυτή των αστέρων του Mega (το γνωστόν δίδυμο συν ο κ. Μανώλης Καψής) να κάνουν αγωγή στο blog «Fimotro» και τον διαχειριστή του για τέσσερα εκατομμύρια (παρακαλώ) Ευρώ!
Ούτε τις γραβάτες του κ. Κωστόπουλου να διέθετε στην γκαρνταρόμπα του ο κύριος «Fimotro» δεν θα μπορούσε να ανταποκριθεί σε τέτοιο ποσόν!
***

Βεβαίως το άγος των αγωγών (Νόμος Βενιζέλου) αλωνίζει σαν δραπανηφόρο άρμα στο πεδίο των ΜΜΕ, συμβάλλοντας στη φίμωση και τη λογοκρισία δημοσιογράφων κι εντύπων.
Οσο λοιπόν κι αν για πολλούς η ανωνυμία πολλών απ' τους μπλόγκερ αντί της παρρησίας συνιστά ένα (υπό μεγάλη συζήτηση) πρόβλημα, όσον
κι αν ενίοτε η σάτιρα (ή ακόμα και η χοντρή πλάκα) μεταξύ των δημοσιογράφων ή εναντίον των πολιτικών (αλλά όχι εναντίον των πολιτών) αγγίζει τα όρια του διασυρμού, η καταφυγή στις αγωγές είναι απαράδεκτη. Και επικίνδυνη.
Οι θιγόμενοι, αν είναι δημοσιογράφοι διαθέτουν πέννα ή μικρόφωνο (πολλών μπεκερέλ όπλο) ή αν είναι πολιτικοί διαθέτουν βήμα (πιο πολλών μπεκερέλ όπλο), ας τα χρησιμοποιήσουν.
Οσο δίκαιο και αναγκαίο είναι να καταφεύγουν οι πολίτες στον φυσικό τους δικαστή προκειμένου να προστατευθούν από τις αυθαιρεσίες, και της εξουσίας, και των μήντια, άλλο τόσο πολιτικοί και δημοσιογράφοι που διώκουν δημοσιογράφους, συμβάλλουν στη χειραγώγηση της ελευθερίας του λόγου (ώσπου να 'ρθει η σειρά τους).
Αυτή η ελευθερία του λόγου (για την οποίαν αδιαφορούν μόνον όσοι δεν τη μετέρχονται), ακόμη και η ελευθεριότης, η παρεκτροπή, η υπερβολή είναι προτιμότερες για τη δημοκρατία απ' τη σιωπή των διαταγμάτων και των διατεταγμένων.
Χιλιοειπωμένα πράγματα - αυτοί που κάνουν τις αγωγές εναντίον των συναδέλφων τους γνωρίζουν -κατά βάθος γνωρίζουν- ότι έχουν άδικο.
Φαίνεται όμως ότι το γουστάρουν αυτό το άδικο! Είτε για να βγάλουν κανά ευρουδάκι, αν η εκτός ακροατηρίου διαδικασία της αγωγής τούς ευνοήσει, ή για να εδραιώσουν ακόμα περισσότερο και με πιο επίφοβον τρόπο την εξουσία τους
εκ δεξιών (συνήθως αλλά κι εξ ευωνύμων ενίοτε) της κεντρικής εξουσίας.
Και τα δύο επωφελή για τους ιμιτασιόν Ιαβέρηδες, ανώφελα και ανωφελή όμως για τον λαό και τη δημοκρατία.
Εχει διαπρέψει στη διαμόρφωση αυτού του τεραίν (αρένας) το ΠΑΣΟΚ! Κάτι ο Νόμος Βενιζέλου περί Αγωγών, ο Τυποκτόνος, κάτι, τώρα, ο Νόμος Καστανίδη (-Γκεϋσώ) περί σκέψεων μίσους! κι εχθροπάθειας (!), μια χαρά πάμε για τα Γκουαντάναμο που μας (σας) περιμένουν.
ΥΓ. Ο κ. Μάκης Τριανταφυλλόπουλος (άβυσσος μας χωρίζει) διώκεται για κακούργημα (!) για απομαγνητοφώνηση CD στο οποίο ομιλεί ο uber alles κ. Χριστοφοράκος. Παρ' ότι η απομαγνητοφώνηση αφορά το δημόσιο συμφέρον, παραμένει «προϊόν υποκλοπής» (που, ειρήσθω εν παρόδω, δεν έκανε ο Μάκης) και συνεπώς δεν θα έπρεπε να δημοσιοποιηθεί! Τότε, ούτε και τα WikiLeaks!
Λες και οι πολίτες δεν μπορούν να κρίνουν...
Αλλά για την όποια κρίση, προϋπόθεση είναι η δημοσίευση...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.