# #

10 Μαρ 2011

Ν(K)ατούρα …να φύγουμε!


Της Βάλιας Μπαζού
Ποτέ δεν μπορούσα να φανταστώ ότι η πρεμούρα για την ικανοποίηση του ψηφοφόρου- πελάτη, θα κατάφερνε το αδιανόητο...να εξισώσει ακόμα και το γράμμα «Ν» της αλφαβήτου, με το γράμμα «Κ»!
Ποτέ δεν μπορούσα να φανταστώ ότι το πιο σημαντικό νομικό κείμενο για τη χώρα δεν είναι το μνημόνιο, αλλά, μόλις, ένα άρθρο, το άρθρο 9, του σχεδίου νόμου για τη Βιοποικιλότητα.
Και σίγουρα κανείς δεν μπορεί να φανταστεί ότι η πιο σημαντική διαπραγμάτευση για το αύριο της χώρας δεν είναι αυτή που διεξάγεται αυτές τις ώρες στις Βρυξέλλες, αλλά η πολύμηνη μάχη που δίνεται από βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στο Κοινοβούλιο για να μην «καταπατηθεί» το δικαίωμα για δόμηση εκτός σχεδίου αλλά εντός προστατευόμενων περιοχών.
Γιατί γι αυτό το άρθρο, βουλευτές του ΠΑΣΟΚ έδωσαν σκληρή και πολύμηνη μάχη στη Βουλή και τελικά κατάφεραν να το φέρουν στα μέτρα της αυθαιρεσίας, υποχρεώνοντας...
την Τίνα Μπιρμπίλη σε συνεχείς αναδιπλώσεις μπροστά στις απειλές για καταψήφιση.
Το σχέδιο νόμου προέβλεπε ότι στις προστατευόμενες περιοχές που είναι ενταγμένες στο δίκτυο Natura, θα επιτρέπεται η εκτός σχεδίου δόμηση σε έκταση 10 στρεμμάτων και όχι 4 στρεμμάτων που ισχύει μέχρι σήμερα.
Η πρόβλεψη έβγαλε στο «βουνό» τους «αντάρτες» βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και η υπουργός Περιβάλλοντος αναδιπλώθηκε.. Πρότεινε, λοιπόν, όσοι διαθέτουν 4 στρέμματα πριν την ψήφιση του νέου νόμου να διατηρήσουν το δικαίωμα δόμησης αλλά χωρίς κατατμήσεις χωρίς δηλαδή  να «κόβουν» τα 4 στρέμματα σε «φιλετάκια» και να χτίζουν ακόμα και σε 750 μέτρα… Και πάλι ξέσπασε θύελλα και πάλι εκτοξεύθηκαν απειλές … Στο ΠΑΣΟΚ, σήμανε συναγερμός… Και τελικά η Τίνα Μπιρμπίλη υποχρεώθηκε να φέρει το άρθρο στα μέτρα τους.
Υ.Γ
Η μοναδική πιθανότητα να καταπέσει το Μνημόνιο είναι εάν οι Τροϊκανοί στην επόμενη αναθεώρησή του εντάξουν διάταξη για την κατάργηση της εκτός σχεδίου δόμησης παντού. Θα ξεσηκωθούν και οι …πέτρες του ΠΑΣΟΚ!

απο το Ποντικι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.