# #

10 Μαρ 2011

Ο μόνος αγώνας που χάνεται είναι αυτός που δεν δίνεται



Οι μετανάστες της Υπατίας αποδέχτηκαν τις νέες «επεξεργασμένες» προτάσεις της κυβέρνησης και τερμάτισαν την απεργία πείνας μετά από 44 ημέρες. «Ο αγώνας δικαιώθηκε» δήλωσαν οι μετανάστες.
Μετά τη νίκη των απεργών πείνας, οι μετανάστες δικαιούνται νομιμοποίηση μετά από παραμονή 8 χρόνων, μπορούν να μετακινούνται στη χώρα προέλευσής τους, ενώ έχουν τη δυνατότητα να παρατείνεται επ’ αόριστον το καθεστώς της εξάμηνης ανοχής μέχρι να συμπληρώσουν τα χρόνια και τις προϋποθέσεις που απαιτούνται για τη νομιμοποίησή τους.
Οι μετανάστες της Υπατίας νίκησαν. Γιατί νίκησαν;...
Επειδή πάλεψαν. Είχαν εναντίον τους όλα τα καθεστωτικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, όλα τα σιχαμένα παπαγαλάκια, και κατάφεραν να νικήσουν.
Ένας ακόμα λόγος που οι μετανάστες της Υπατίας νίκησαν είναι πως για αύριο είχαν προγραμματιστεί δράσεις αλληλεγγύης σε όλο τον κόσμο με κυρίαρχο σύνθημα «Don’t Visit Greece».
Δεν πιστεύω να υπάρχει κάποιος που να νομίζει πως είναι σύμπτωση ότι η κυβέρνηση έδωσε λύση στο θέμα των μεταναστών της Υπατίας μια ημέρα πριν αρχίσουν να εκδηλώνονται δράσεις σε όλον τον πλανήτη με το σύνθημα «Μην επισκέπτεστε την Ελλάδα».
Οι μετανάστες πάλεψαν, νίκησαν και ο αγώνας τους συνεχίζεται. Όπως δήλωσαν οι ίδιοι «ο μόνος αγώνας που χάνεται είναι αυτός που δεν δίνεται».
Οι μετανάστες νίκησαν επειδή πάλεψαν. Εμείς θα παλέψουμε; Κι αν ναι, θα το κάνουμε με έξυπνο τρόπο ή θα συνεχίσουμε να πέφτουμε πάνω στα δακρυγόνα των ηρωικών αστυνομικών και να κλαψουρίζουμε;

πηγη

2 σχόλια:

  1. Γιατί απλούστατα αυτός ήταν εξαρχής ο στόχος όλου αυτού του θεάτρου του παραλόγου.Σχεδιασμένο απ`την αρχή ως το τέλος με κάθε λεπτομέρεια.
    Υποψήφιος για Όσκαρ ο σκηνοθέτης...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ακριβως ετσι....Ειμαστε ολοι κομπαρσοι στην ταινια τους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.