# #

12 Μαρ 2011

Στάινμπρουκ: "Αναπόφευκτη η αναδιάρθρωση για την Ελλάδα"



Αναπόφευκτη θεωρεί  ο Γερμανός πρώην υπουργός Οικονομικών Πέερ Στάινμπρουκ την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους,  σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Süddeutsche Zeitung.
«Δεν θα βρείτε σε παγκόσμιο επίπεδο κανένα ειδικό που να πιστεύει ότι η Ελλάδα και ενδεχομένως και η Πορτογαλία θα καταφέρουν να αποφύγουν την αναδιάρθρωση» υποστηρίζει ο  πρώην υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας.

Ο πρώην ΥΠΟΙΚ της Γερμανίας πρότεινε ακόμη  την έξοδο από την ευρωζώνη σε όποια χώρα δεν θα είναι σε θέση να ...πληρώσει τις οφειλές της μετά την αναδιάρθρωση. «Ακόμα και σε αυτή την περίπτωση όμως θα πρέπει οι χώρες-μέλη της ΕΕ να την ενισχύσουν οικονομικά» πρόσθεσε.
Την εκτίμηση ότι η Ελλάδα, όπως και η Ιρλανδία, είναι αδύνατον να είναι αποπληρώσει τα χρέη της κάνει και η διαδικτυακή έκδοση του Spiegel (Spiegel Online). «Κανείς, ούτε και οι ημιμαθείς, δεν μπορούν να πιστέψουν πια ότι Ελλάδα και Ιρλανδία θα επιστρέψουν κάποτε τα δισεκατομμύρια που δανείστηκαν. Και οι δύο χώρες, ίσως και η Πορτογαλία, θα χρειαστούν μια διαγραφή χρεών έτσι ώστε να ανακάμψουν εν ευθέτω χρόνω από την κρίση» αναφέρεται σε σχετικό σχόλιο.
Star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.