# #

11 Μαρ 2011

Ο Σόρος ξαναχτύπησε. . .


Ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής George Soros επανήλθε, «επαινώντας» τη δικτατορία της Κίνας, ως το ιδανικό μοντέλο για όλο τον πλανήτη.
Σε ομιλία του στο ελιτίστικο και αποκλειστικά ανδρικό Travellers Club στο Παρίσι, ο  Soros τόνισε ότι «το κινεζικό  μοντέλο  κρατικού καπιταλισμού, στο οποίο τα συμφέροντα του ατόμου υπάγονται στα συμφέροντα της κυβέρνησης, αποτελεί κίνδυνο, αν σαν παράδειγμα το ζηλέψει ο υπόλοιπος κόσμος. Η τέλεια παγκόσμια διακυβέρνηση και η παγκόσμια τάξη δεν είναι ρεαλιστικές προσδοκίες….
Αποτελεί όμως κρίμα το ότι οι κυβερνήσεις της Δύσης δεν μπορούν να προσφέρουν μια πιο επιτυχημένη ηγεσία από αυτή της Κίνας».
Μάλλον ο  Soros φαντάζεται έναν κόσμο στον οποίο δεν υπάρχει ελευθερία, με δεδομένο ότι πιστεύει πως οι Ευρωπαίοι και οι Αμερικάνοι θα μπορούσαν να ζηλέψουν τη ζωή στη Κίνα.
Ο δισεκατομμυριούχος έχει πει πολλές φορές στο παρελθόν, ότι θεωρεί τη Κίνα ως μοντέλο για μια νέα παγκόσμια οικονομική τάξη, η οποία θα αντικαταστήσει τις ΗΠΑ, θα μειώσει την ανάπτυξη, και θα οδηγήσει σε χειρότερες συνθήκες διαβίωσης. Έχει μάλιστα χαρακτηρίσει την Αμερική ως φρένο στη παγκόσμια οικονομία,  λόγω του συνεχώς μειούμενου δολαρίου, προσθέτοντας πως είναι απαραίτητο να δημιουργηθεί ένα νέο παγκόσμιο νόμισμα, στη μορφή τραβηχτικών δικαιωμάτων του ΔΝΤ. Χάρτινα ομόλογα δηλαδή, όπως αυτά  που τυπώνει το ρυθμιστικό αυτό σώμα .
Έχει επίσης χαρακτηρίσει τον χρυσό ως την «τελική φούσκα», συμβουλεύοντας να μην επενδύουμε σε αυτόν, ενώ σε ιδιωτικό επίπεδο έχει ήδη διπλασιάσει το δικό του χρυσό.
Ο George Soros βρίσκεται σε περιοδεία ομιλιών στην Ευρώπη, προωθώντας το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Διεθνών Σχέσεων, το οποίο με τη σειρά του προωθεί τη παγκόσμια οικονομική νομοθεσία, και τη περαιτέρω ενσωμάτωση των οικονομιών της ΕΕ. Είναι ιδρυτικό μέλος αυτού του αποκλειστικού ομίλου της παγκοσμιοποίησης.
«Ο κόσμος χρειάζεται τάξη, και αυτή η τάξη χρειάζεται συντήρηση», είπε, «η άποψη ότι οι αγορές μπορούν να διορθώσουν τις υπερβολές από μόνες τους,  είναι λάθος».
Παράλληλα αναφέρθηκε και στην επιτακτική ανάγκη της Ευρώπης να υπερασπιστεί το ευρώ, και να ανασκευάσει την οικονομική της δομή, «διασυνοριακά». Η Ευρώπη, τόνισε, πρέπει να έχει την εξουσία να επιβλέπει αλλά και να προστατεύει το τραπεζικό σύστημα. Θα πρέπει επίσης να μπορεί να εγγυηθεί για όσες τράπεζες χρεοκοπούν. Παραδέχθηκε όμως ότι μια τέτοιου είδους παγκοσμιοποιημένη οικονομία είναι πολύ δύσκολο να εφαρμοστεί λόγω των πολλών αντιδράσεων.
«Οι δημιουργοί του ευρώ ήξεραν ότι είναι μια ατελής κατασκευή. Ήταν όμως πεπεισμένοι ότι μόλις θα εμφανίζονταν οι δυσλειτουργίες, θα υπήρχε η πολιτική θέληση για να ξεπεραστούν. Σήμερα όμως, η πολιτική θέληση είναι απούσα».

S.A.-Infowars.net

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.