# #

10 Μαρ 2011

Πώς να σταματήσετε την τριχόπτωση. . .


Η φαλάκρα δεν είναι απλά ένα μικρό ελάττωμα ή ένα σημάδι της μεγάλης ηλικίας, αλλά για μερικούς ανθρώπους μπορεί να έχει σοβαρές ψυχολογικές επιπτώσεις που μπορούν επίσης να μειώσουν σημαντικά ακόμα και την ποιότητα της ζωής τους.

Tι  προκαλει την τριχοπτωση?

Η κατάσταση εμφανίζεται συνήθως τουλάχιστον 2-3 μήνες μετά από τον παράγοντα που προκάλεσε το πρόβλημα. Μερικές από τις πιο κοινές αιτίες είναι οι εξής:...


* Έκθεση στην υπεριώδη ακτινοβολία
* Το κάπνισμα
* Στρες
* Υψηλός πυρετός
* Δίαιτα
* Αναιμία
* Χειρουργική επέμβαση
* Σοβαρή ασθένεια
* Φάρμακα

Η υπερβολική έκθεση στον ήλιο κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού είναι η πιο συχνή αιτία τριχόπτωσης, ιδιαίτερα κατά το φθινόπωρο. Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού είναι αναγκαία η προστασία της τρίχας από τον ήλιο, ειδικά αν τα μαλλιά είναι ήδη λίγο αραιά. Το κάπνισμα μπορεί επίσης να προκαλέσει ζημιά. Υπάρχουν μελέτες που δείχνουν ότι το κάπνισμα μπορεί να επιδεινώσει την κατάσταση πολύ περισσότερο. Το άγχος είναι μια άλλη σημαντική αιτία της φαλάκρας, αλλά μην προσπαθείτε να παίρνετε αγχολυτικά φάρμακα και αντικαταθλιπτικά, επειδή μπορεί επίσης να προκαλέσουν αυξημένη απώλεια μαλλιών. Επιπλέον, ένας ανθυγιεινός τρόπος ζωής μπορεί να προκαλέσει μαζική και παρατεταμένη απώλεια μαλλιών. Τέλος, η αναιμία και η ανεπάρκεια σιδήρου είναι κοινές αιτίες της τριχόπτωσης, ειδικά στις γυναίκες. Είναι σημαντικό να ελέγχετε τακτικά τα επίπεδα σιδήρου στο αίμα, προκειμένου να αποφευχθεί το πρόβλημα.

Πώς να σταματήσετε την τριχόπτωση:

1. Προετοιμάστε ένα μείγμα που αποτελείται από:
* Τρεις κρόκους αυγών
* Μια κουταλιά της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
* Μια κουταλιά της σούπας μέλι
* 3 σταγόνες αιθέριο έλαιο χαμομηλιού
2. Πάρτε το μίγμα και αρχίστε να βάζετε λίγο λίγο στα μαλλιά σας και αφήστε το για τουλάχιστον 20 λεπτά.
3. Πάρτε συμπληρώματα που περιέχουν χολίνη ή και ινοσιτόλη, που εμποδίζουν την φαλάκρα. Αυτά τα στοιχεία βοηθούν, όπως και η μαγιά μπύρας, τα δημητριακά ολικής αλέσεως και τα εσπεριδοειδή. Ορισμένες βιταμίνες και μέταλλα μπορούν επίσης να είναι χρήσιμα: ο σίδηρος (10-15 mg, 2-3 φορές την ημέρα), το φολικό οξύ (300 - 1000 mg, 2-3 φορές την ημέρα), το ασβέστιο και ο και ψευδάργυρος (20-50 mg και 100 mg αντίστοιχα , 2-3 φορές την ημέρα), η βιοτίνη που αποτρέπει την φαλάκρα, ο ψευδάργυρος και το παντοθενικό οξύ που διευκολύνουν την περαιτέρω ανάπτυξη και την πρόληψη της πιτυρίδας, η βιταμίνη Β6 (5-50 mg, 2-3 φορές την ημέρα) ειδικά αν είστε γυναίκα και παίρνεται αντισυλληπτικά και τέλος, οι βιταμίνες C και E που βοηθούν στην καλή κυκλοφορία του αίματος στις τρίχες του κεφαλιού και τις κάνουν πιό ελαστικές.




Από All In Health

1 σχόλιο:

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.