# #

10 Μαρ 2011

ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ,ΡΕ ΓΑΜΩΤΟ...…




Απέχει μόλις 1,25 μίλια από τις τουρκικές ακτές αλλά 72 μίλια από τη Ρόδο, είναι δε τόσο μικρό όσο ο Δήμος Ζωγράφου πολλαπλασιασμένος επί τέσσερα- τουτέστιν έχει έκταση 8,9 τετρ. χιλιομέτρων, με ακτές μήκους 19,5 χιλιομέτρων. Όμως αν και τόσο μικρό είναι μεγάλο σε σημασία, λες και ο «Θεός της Ελλάδας» το έστησε εκεί για να περιφρουρεί τα ελληνικά δικαιώματα και ιδιαίτερα το μέγεθος της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ). «Για το πετρέλαιο ρε γαμώτο», θα έλεγα με ακραιφνείς πατριωτικούς όρους….Τώρα βέβαια η όποια οικολογική ένσταση στην εξόρυξη πετρελαίου θα κινδύνευε να θυμίζει πρόταση μονομερούς αφοπλισμού, σε ένα κόσμο ανθρωποφαγικών διαθέσεων. Ας την τοποθετήσουμε λοιπόν εκεί που πρέπει(δηλαδή στο απώτερο μέλλον) και ας κοιτάξουμε τα του τωρινού οίκου μας - του υπεδάφους και του υποθαλάσσιου χώρου μας μη εξαιρουμένου….Και για να μην πούμε το Καστελοριζο-Καστελοριζάκι, ας προστρέξουμε στην ενίσχυση και στην ενδυνάμωση των δεσμών μας μαζί του.
Με αυτό το σκεπτικό χαιρετίζω κι εγώ την πρωτοβουλία που παίρνει το Εβδομαδιαίο Περιοδικό Πολιτισμού «24 Γράμματα»
www.24grammata.com με στόχο την ανύψωση του φρονήματός και την ενίσχυση της ντόπιας κοινωνίας . Λέει η πρωτοβουλία :
Στείλτε ένα ΒΙΒΛΙΟ, ακόμα και απ΄ αυτά που έχετε ήδη διαβάσει, στο ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ.
Γράψτε στην πρώτη σελίδα την αφιέρωση σας ή το μήνυμα σας
και στείλτε το με ένα απλό γραμματόσημο (κόστος γραμματ. από 1,90 έως 2,12ευρώ)
στοιχεία παραλήπτη: Δημοτικό Σχολείο Καστελορίζου ΤΚ85111 (συμμετοχή στην εκστρατεία του
www.24grammata.com).Η πρωτοβουλία συνοδεύεται από ένα σύντομο κείμενο του Γιώργου Δαμιανού, το οποίο μου αφήνει ένα ερωτηματικό όταν σημειώνει:
«Τώρα οι απανταχού ρήτορες και ρητορίσκοι μιλάνε για “λεκάνες Μεσογείου”, για “κοιτάσματα”, για “γεωπολιτική αξία”, για “πλούτο”, για “αρπαχτές” και για “κονόμα”. Τώρα κινδυνεύει, πραγματικά, το Καστελόριζο!!!»
Δηλαδή ο συντάκτης του κειμένου θεωρεί ότι το Καστελόριζο κινδυνεύει από τους «απανταχού ρήτορες και ρητορίσκους», και όχι από την ίδια την γεωπολιτική του θέση;
Δεν έχω ρητορεύσει περί του Καστελόριζου ώστε να νοιάζομαι, αλλά νομίζω πως οι μπηχτές δεν υπηρετούν μια τέτοια και τόσο μεγάλη υπόθεση……
ΥΓ. Ο χάρτης προέρχεται από την Wikipedia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.