# #

12 Μαρ 2011

Οι συλλογοι γονεων της Ν.Πιεριας δηλωνουν τη σθεναρη αντιθεση τους για τις συνενωσεις των σχολειων ...Και εχουν απολυτο δικιο!!!

Οι σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων των Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων Ν. Πόρρων, Πλαταμώνα, Ν. Παντελεήμονα και Σκοτίνας μετά από ανοικτή συγκέντρωση σήμερα 11/03/2011, αποφασίσαμε και ανακοινώνουμε: 
Ότι είμαστε ΑΝΤΙΘΕΤΟΙ στην επικείμενη απόφαση, βάσει της εγκυκλιου του Υπουργείου Παιδείας, περί συνενώσεων των σχολικών μονάδων της Α' Βάθμιας εκπαίδευσηςτης περιοχής μας (Δημοτικών Σχολείων Σκοτίνας- Ν.Παντελεήμονα και Ν. Πόρρων- Πλαταμώνα) και ζητάμε να παραμείνουν τα σχολεία ΩΣ ΕΧΟΥΝ. 
Οι λόγοι για τους οποίους διαφωνούμε είναι οι εξής: 

Βάσει Δημοτολογίου θα υπάρξει αυξητική πορεία του μαθητικού δυναμικού στα επόμενα 3 χρόνια. 
Η μετακίνηση των μαθητών (6 έως 12 ετών) απαιτεί αναγκαστική κάθετη διέλευση της Εθνικής οδού (ΣΤΟ ΠΛΕΟΝ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΣΗΜΕΙΟ του Εθνικού Δικτύου), λόγω έλλειψης ανισόπεδων κόμβων και παράπλευρων οδών. Αυτό εγκυμονεί κινδύνους για τη σωματική ακεραιότητα των παιδιών μας. 
▪ Η αύξηση του αριθμού των μαθητών ανά τάξη αναπόφευκτα θα ΥΠΕΡΒΑΙΝΕΙ ΣΥΧΝΑ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΠΤΟ ΟΡΙΟ, με αποτέλεσμα η διδασκαλία να είναι αναποτελεσματική. 
▪ Πιστεύουμε ότι τα Δημοτικά Σχολεία πρέπει να παραμείνουν στα χωριά καθώς αποτελούν το πνευματικό "κύτταρο" της τοπικής κοινωνίας. 
▪ Το σχολείο της "γειτονιάς" βοηθά στην καλύτερη κοινωνικοποίηση των παιδιών μας καθώς η σχέση γονέων- δασκάλων και παιδιών- δασκάλων είναι πιο άμεση. 
▪ Λόγω μη επαρκούς συγκοινωνιακής κάλυψης, πιστεύουμε ότι οι ΓΟΝΕΙΣ θα επιφορτιστούν με τη ΜΕΤΑΦΟΡΑ των μαθητών-παιδιών τους προς τις σχολικές μονάδες, με αποτέλεσμα να έχουν κόστος σε χρόνο και χρήμα, πόσο δε οι πολύτεκνοι. 
▪ Συγχώνευση και κατάργηση σχολείων σε χωριά δεν συνέβη ούτε σε περιόδους εμφυλίου πολέμου, κατοχής ή δικτατορίας και πρόκειται περί ευθείας ΕΠΙΘΕΣΕΩΣ στον αγώνα για επιβίωση πλέον, της μέσης Ελληνικής οικογένειας. Επίθεση στο εισόδημα, στη ποιότητα της εκπαίδευσης των μη προνομιούχων και στην προσπάθεια για μια καλύτερη ζωή των μέσων και χαμηλών εισοδηματικά, στρωμάτων της κοινωνίας. 

Με βάση τα παραπάνω αποφασίσαμε ομόφωνα ΑΠΟΧΗ των παιδιών μας από τις αίθουσες διδασκαλίας τη Δευτέα 14/03/2011, αλλά με παρουσία στο χώρο του σχολείου συνοδεία γονέων. 
Τέλος καταγγέλουμε τον Δ/ντή Α' Βάθμιας εκπαίδευσης κο Κρίτογλου Αστέριο, ότι ενώ του ζητήσαμε με γραπτή πρόσκληση να παρευρεθεί στην ανοικτή συγκέντρωσή μας, απουσίαζε αλλά ταυτοχρόνως δεν όρισε αντιπρόσωπο από την Α' Βάθμια Εκπαίδευση προκειμένου να μας ενημερώσει για τα αποτελέσματα της διαβούλευσης με τους φορείς του Νομού και για τις ΤΕΛΙΚΕΣ ΤΟΥ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ προς το Υπουργείο Παιδείας σχετικά με τις συνενώσεις σχολείων στη Νότια Πιερία. 

με εκτίμηση, 

ΤΑ Δ.Σ. ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ 
ΠΛΑΤΑΜΩΝΑ- Ν.ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ- Ν.ΠΟΡΡΩΝ- ΣΚΟΤΙΝΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.