# #

6 Μαρ 2011

Λ. Κατσέλη: Να επαναδιαπραγματευθούμε με την Τρόικ









Πηγή: ΑΠΕ
Την ανάγκη να υπάρξει επαναδιαπραγμάτευση με την "Τρόικα" έτσι ώστε να γίνουν αλλαγές στο Μνημόνιο, προτάσσει η υπουργός Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Λούκα Κατσέλη, κάνοντας λόγο για απαραίτητες προσαρμογές.
Σε συνέντευξή της στον "Τύπο της Κυριακής", η κυρία Κατσέλη επισημαίνει πως υπάρχει η πολιτική βούληση για αυτή την επαναδιαπραγμάτευση, ενώ, φαίνεται να κρατά "μικρό καλάθι" όσον αφορά τα αποτελέσματα της Εαρινής Συνόδου Κορυφής της 25ης Μαρτίου.
Πάντως ...υποστηρίζει πως μέσα στο 2011 θα υπάρξουν αποφάσεις όσον αφορά το θέμα της επιμήκυνσης, το θέμα της μείωσης του επιτοκίου και την επαναγορά των ομολόγων.
Η υπουργός Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης, τάσσεται σαφώς κατά των πρόωρων εκλογών, δηλώνοντας πως το ζητούμενο είναι να υλοποιηθούν οι πολιτικές και να γίνουν οι απαραίτητες προσαρμογές, ενώ στηρίζει ουσιαστικά τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου τονίζοντας ότι "τόσο ο υπουργός Οικονομικών, όσο και ο κάθε υπουργός διερευνούν και αξιολογούν τα περιθώρια διαπραγμάτευσης που ανοίγονται στην υλοποίηση του Μνημονίου, με γνώμονα τους στόχους και το περιεχόμενο της πολιτικής που προωθούν." Η κ. Κατσέλη, χαρακτηρίζει τα σενάρια περί αναδιάρθρωσης του χρέους ελάχιστα ρεαλιστικά, τονίζοντας πως σε αυτή την περίπτωση θα υπάρξουν μεγαλύτερα προβλήματα, ενώ ξεκαθαρίζει πως όπως έχει επισημάνει ο πρωθυπουργός Γ. Α. Παπανδρέου, δεν τίθεται κανένα θέμα νέας περικοπής μισθών και συντάξεων ή άλλων επώδυνων μέτρων πέραν όσων περιλαμβάνονται στο Μνημόνιο....
   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.