# #

25 Απρ 2010

Δεν πληρωνουμε...Παρτε το ΔΝΤ και φυγετε


Ο μόνος τρόπος για να περάσει η πολιτική της κυβέρνησης, της ΕΕ και του ΔΝΤ είναι η άγρια καταστολή των εργατικών κινητοποιήσεων.



Στη Θεσσαλονίκη κατά την διάρκεια της απεργίας στις 22/4 έγινε πορεία των πρωτοβάθμιων σωματείων και της ΕΔΟΘ, που πέρασε από το πρώην Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης. Η πορεία των πρωτοβάθμιων σωματείων κατευθύνθηκε στο Δημαρχείο, ώστε το σωματείο των ΟΤΑ να αναρτήσει πανό ενάντια στο σχέδιο Καλλικράτης και τις χιλιάδες απολύσεις που ετοιμάζονται.



Τα ΜΑΤ παρατάχτηκαν μέσα στο κτίριο και χωρίς πραγματικά την παραμικρή αφορμή, ενώ μάλιστα μία γυναίκα πάνω από 50 ετών είχε λιποθυμήσει, άρχισαν να ψεκάζουν και να δέρνουν τους διαδηλωτές. Τελικά η γυναίκα μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο αρκετή ώρα μετά. Μεσολάβησαν ακόμα δύο γύροι συγκρούσεων, όπου τα ΜΑΤ χτυπούσαν άκριτα τους διαδηλωτές με αποτέλεσμα τον τραυματισμό αρκετών αγωνιστών. Οι διαδηλωτές μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Γεννηματάς με τραύματα από γκλοπ και αναπνευστικά προβλήματα.



Η απάντηση των απεργών ήταν άμεση. Η πορεία που είχε διασπαστεί στα 2 από τα ΜΑΤ ξαναενώθηκε και συνέχισε την διαδήλωση μέχρι την Καμάρα.


Καλούμε τους μαζικούς φορείς της πόλης και τις συλλογικότητες να καταδικάσουν την απρόκλητη αυτή επίθεση με την οποία καταργήθηκαν βάναυσα δημοκρατικά δικαιώματα που με το αίμα του και με τους αγώνες του έχει κατακτήσει ο λαός μας.



Καλούμε το δήμο Θεσσαλονίκης και το δημοτικό συμβούλιο να καταδικάσουν την επίθεση αυτή που έγινε μέσα και έξω στο χώρο του δημαρχείου και καλούμε το δήμαρχο να πει στο λαό της Θεσσαλονίκης αν ήταν αυτός που κάλεσε τα ΜΑΤ στο χώρο του δημαρχείου ή έγινε κατάληψη του δημαρχείου από τα ΜΑΤ. Διαφορετικά είναι υπόλογος ο ίδιος στο δημοκρατικό λαό της Θεσσαλονίκης και συνυπεύθυνος με τον αντιδημοκρατικό δρόμο της καταστολής των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών που έχει επιλέξει η κυβέρνηση.



Οι « περιθωριακοί», όπως αποκάλεσε ο δήμαρχος της Θεσσαλονίκης τους διαδηλωτές στο δημοτικό συμβούλιο, ήταν η Ομοσπονδία των εργαζομένων στους ΟΤΑ Ν. Θεσσαλονίκης , μέλη της Ε.Ε της ΕΔΟΘ/Ν.Τ ΑΔΕΔΥ, μέλη του Ε.Κ.Θ , Πρόεδροι και μέλη διοικητικών συμβουλίων εκπαιδευτικών, της ΕΝΙΘ(γιατρών) ,φοιτητικών συλλόγων και φορέων της πόλης.



Γνωρίζουμε ότι επίθεση που εξαπολύεται στα εργατικά δικαιώματα από την κυβέρνηση δεν έχει προηγούμενο και η καταστολή είναι το απαραίτητο συμπλήρωμα της αντεργατικής πολιτικής της για να καταπνιγεί η λαϊκή οργή. Όμως η σύγχρονη χούντα του ΔΝΤ, της ΕΕ και των υπαλλήλων της θα βρει μπροστά της το μαζικό εργατικό και νεολαιίστικο κίνημα.

Ανατροπή του Προγράμματος και του Συμφώνου «Σταθερότητας»

Δεν θα ξαναπληρώσουμε

Δουλειά για όλους

Δημόσια και δωρεάν Παιδεία, Υγεία και Ασφάλιση για ΟΛΟΥΣ



ΔΕΥΤΕΡΑ 26/4 ΣΤΙΣ 12.00 ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ-ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΕΔΟΘ -ΠΑΡΕΜΒΑΙΝΟΥΜΕ ΣΕ ΧΩΡΟΥΣ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΓΑΘΩΝ



ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΙΣ 27/4 ΣΤΙΣ 7ΜΜ ΣΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ



ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ-ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.