# #

27 Απρ 2010

«Γερμανίδες τουρίστριες διψασμένες για σπέρμα»;


Και ενώ όλοι περιμένουν με ποιους ακριβώς όρους θα είναι ευχαριστημένη η Μέρκελ για να δεχθεί η Γερμανία να συνεισφέρει στον μηχανισμό στήριξης της Ελλάδας, η πλειοψηφία της κοινής γνώμης της χώρας της δεν θέλει ούτε να ακούει τη λέξη «Ελλάδα» (εκτός αν πρόκειται για φτηνά τουριστικά πακέτα για τα νησιά μας το καλοκαίρι).

Σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση του τηλεοπτικού σταθμού France 24 και του γερμανικού ομίλου WELT, το 57% των Γερμανών θεωρεί «κακή απόφαση» την παροχή οικονομικής βοήθειας στη χώρα μας και μόλις το 33% δηλώνει θετικό στην οικονομική στήριξη της Ελλάδας.

Η Bild πάλι, νιώθει ότι ο γερμανικός λαός είναι πολύ αδικημένος όσον αφορά στις συντάξεις σε σχέση με τους Έλληνες και προφανώς το πρόβλημά της είναι γιατί να μην ισχύει το ασφαλιστικό μας σύστημα και στη Γερμανία….

Εξ ου και με μεγάλο πόνο αναφέρει σε δημοσίευμά της ότι: «Πολλοί Γερμανοί μόνο να ονειρεύονται μπορούν ένα σύστημα συνταξιοδότησης σαν το ελληνικό»…

Κι επειδή προφανώς δεν θεωρεί ότι αυτό είναι πιθανό, διερωτάται σε πρωτοσέλιδό της: «Γιατί να πληρώσουμε εμείς τις συντάξεις χλιδής των Ελλήνων;» (όπως προφανώς αναρωτιόντουσαν γιατί να πληρώσουν και τις αποζημιώσεις χλιδής από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο).

Αλλά για να μην είναι κουραστικός ο προβληματισμός, η εφημερίδα έχει βρει και τη λύση: μία επιστροφή της Ελλάδας στη δραχμή «θα ήταν ό,τι καλύτερο για το δικό μας ευρώ» («μας»;).

Θα μπορούσε να γίνει μεγάλη ανάλυση για το θέμα, αλλά μήπως αρκεί να περιοριστούμε στον στίχο του Τζίμη.. «Γερμανίδες τουρίστριες διψασμένες για σπέρμα»;
http://www.topontiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.