# #

27 Απρ 2010

ΣΚΑΝΔΑΛΟ: 5.150 € σε κάθε βουλευτή για αγορά υπολογιστή...ΤΟ ΔΕΧΤΗΚΑΤΕ ΒΟΥΛΕΥΤΑΡΑΔΕΣ??...ΔΕΝ ΑΚΟΥΣΑ ΚΑΠΟΙΟΝ ΝΑ ΤΟ ΑΡΝΗΘΕΙ...ΚΑΝΕΝΑ......






Το ανακοίνωσε από την εκπομπή του στo RealFM ο δημοσιογράφος Νίκος Χατζηνικολάου.

Εν μέσω "κρίσης" οι βουλευτές ψήφισαν για τους εαυτούς τους να πάρουν 5.150 ευρώ ο κάθε ένας για αγορά υπολογιστή!

Ερώτημα πρώτο: Δεν έχουν υπολογιστή; Έχουν ξαναπάρει παρόμοιο επίδομα πέρυσι και μερικοί πήραν και δώρο από τη Siemens (σύμφωνα με τελεσίδικη δικαστική απόφαση στο Μόναχο).

Ερώτημα δεύτερο: Τι υπολογιστή θα αγοράσουν; Από τη NASA; Γιατί έψαξα στο Internet και τόσο ακριβός υπολογιστής δεν υπάρχει.

Ερώτημα τρίτο: (που το έθεσε ο ίδιος ο Νίκος Χατζηνικολάου) Σε εποχή "κρίσης" οι βουλευτές γιατί παραμένουν 300; Αφού το Σύνταγμα προβλέπει να είναι και 200. Όπως απολύονται Δημόσιοι υπάλληλοι (και όχι μόνο) ας μειώσουν και αυτοί τα έξοδα της βουλής στο ένα τρίτο (1/3).
Μόνο από αυτό το επίδομα το κράτος θα κερδούσε 515.000 ευρώ. Μισό εκατομμύριο ευρώ δηλαδή! Αν βάλουμε και τους 100 μισθούς μαζί με τους 2.500 μισθούς των 25 παρατρεχάμενών τους μιλάμε για 100.000.000 ευρώ ανά έτος (=ΕΚΑΤΟ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ). Και δεν βάζουμε τα αυτοκίνητα, τους μισθούς των αστυνόμων που τους φιλάνε και τα κινητά και τις επιτροπές.

Με έναν πρόχειρο υπολογισμό αν οι βουλευτές μειωθούν (όπως προβλέπει το ΣΥΝΤΑΓΜΑ) από 300 σε 200, μέσα σε μια τετραετία το κράτος θα έχει εξοικονομήσει πάνω από 5 δισεκατομμύρια ευρώ!!!

http://www.alfavita.gr

2 σχόλια:

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.