# #

25 Απρ 2010

Η χωρα εαλω......Η Ελλάδα άλλαξε χέρια...Αποχαιρετήστε την Ελλάδα που ξέρατε



Μπορεί να υπάρχουν σε λίγες μέρες τα play off για την ομάδα μας στο ποδόσφαιρο, μπορεί το Σάββατο στο μπάσκετ να δίνουμε πολύ σημαντικό αγώνα για την είσοδο στην πεντάδα με τον Κολοσσό, παρόλα αυτά υπάρχουν πολύ σημαντικότερα θέματα για τον οπαδό του Π.Α.Ο.Κ., για οποιονδήποτε κάτοικο αυτής της χώρας.



Σήμερα, 23 Απριλίου του 2010, η χώρα και επίσημα πλέον εάλω! Πλέον έχουμε το χειρότερο και πιο δύσκολα αντιμετωπίσιμη δικτατορία, την οικονομική κατοχή. Γιατί μερικές δεκαετίες νωρίτερα, μπορεί να διώξαμε τα γερμανικά, τα ιταλικά και πολλών ακόμη κρατών στρατεύματα, σήμερα, όμως, παραδώσαμε τα κλειδιά της χώρας στο ΔΝΤ(Διεθνές Νομισματικό Ταμείο) και στην Ευρωπαϊκή Ένωση.





Οι οικονομική κατοχή στην Ελλάδα του 2010 είναι γεγονός. Σε μια Ελλάδα που έδιωξε τα γερμανικά στρατεύματα με πολλούς ανώνυμους επώνυμους αγωνιστές πριν εφτά δεκαετίες και σήμερα κάποιους από αυτούς τους αγωνιστές τους ψεκάζει ένας αμόρφωτος αστυνομικός, που δεν ήξερε ότι αυτός που ψέκαζε με ληγμένα χημικά, είναι ένας γέροντας 88 χρονών, ο Μανώλης Γλέζος. Αλλά τόσες δεκαετίες αυτό δεν συμβαίνει με όλους; Με τα σώματα ασφαλείας να ψεκάζουν τον απλό κόσμο που διεκδικεί καλύτερους μισθούς και συντάξεις, καλύτερη παιδεία και υγεία και να προστατεύουν αυτούς που όφειλαν να στείλουν στην φυλακή, τους Υπουργούς, τους Βουλευτές, τους δικαστές και τους δημοσιογράφους ή όπως πολλοί αποκαλούν δημοσιοκάφρους.






ΔΝΤ σημαίνει οικονομική κατοχή και κοινωνικός-οικονομικός θάνατος-χωρίς εισαγωγικά γιατί δεν μιλάμε μεταφορικά- του απλού κόσμου υπέρ των τραπεζών. Η χώρα παραδόθηκε αμαχητί από την Ελληνική Κυβέρνηση ή καλύτερα από όλες τις Ελληνικές Κυβερνήσεις της μεταπολίτευσης, που υπερχρέωσαν . την χώρα, που διέλυσαν την υγεία και την παιδεία, που εξαπάτησαν τον ελληνικό λαό, που αδιαφόρησαν για το πρόβλημα της μετανάστευσης με αποτέλεσμα εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι να στοιβάζονται στον δρόμο και να δημιουργούν γκέτο και άρα διαμάχες μεταξύ απλών Ελλήνων και αλλοδαπών ανθρώπων, όταν όλοι μαζί έπρεπε να ξεσπούν στους πραγματικά υπαίτιους.













Το σάπιο πολιτικό σύστημα που μιλά για την διαπλοκή και την διαφθορά, όταν το ίδιο είναι φορέας τους. Το σάπιο πολιτικό σύστημα που πέρασε στο αίμα και το DNA μας την απατεωνιά και την διαπλοκή, όπου δημιούργησε ένα δίκτυο μηχανισμών, ένα σύστημα-τερατούργημα όπου όλοι θα μπορούν να παρανομούν και κανείς να μην τιμωρείται, τουλάχιστον κάποιοι. Γιατί η βουλευτική και δημοσιογραφική ασυλία, όπου πολιτικοί και δημοσιογράφοι ως οι καλύτεροι απατεώνες υπερχρέωσαν την χώρα, θάβοντας τα όνειρά μας ως οι καλύτεροι νεκροθάφτες είναι υπαίτια για όλα τα δεινά. Τόσα σκάνδαλα επί σκανδάλων και ουδείς τιμωρήθηκε. Αλλά φταίμε και εμείς. Φταίμε!! Φταίμε γιατί αφήσαμε τον εαυτό μας να εξαπατάται ξανά και ξανά, γιατί ποτέ δεν βγήκαμε ενωμένοι να φωνάξουμε ότι απαιτούμε κοινωνική δικαιοσύνη και παραδειγματική τιμωρία των ενόχων.











Η καθημερινότητά μας αλλάζει πλέον ραγδαία και με βίαιο τρόπο προς το χειρότερο. Έρχονται εκατοντάδες χιλιάδες απολύσεις από το Δημόσιο, έρχονται τα ελαστικά ωράρια όπου εργοδότες θα μπορούν να απολύουν και να προσλαμβάνουν ημιάνεργους όποτε θέλουν, έρχονται πλήρη περικοπή μισθών και επιδομάτων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα και φυσικά πλήρη απαξίωση παιδείας και υγείας. Σε σύντομο χρονικό διάστημα θα τα δούμε όλα αυτά. Σε χώρες όπου έδρασε το ΔΝΤ(Διεθνής Νομισματική Τρομοκρατία) ο αριθμός των ανέργων ήταν διπλάσιος από τον αριθμό των εργαζομένων. Θα μιλάμε πλέον με άλλες έννοιες, με άλλους όρους. Θα μιλάμε για αγορά ανεργίας, όχι αγορά εργασίας. Η χώρα στρέφεται προς την πλήρη αναρχία και βία, αλλά και των συμπτωμάτων της βίας, της τρομοκρατίας. Γιατί αφήνοντας στον δρόμο 1,5 εκατομμύριο ανέργους, δημιουργείς 1,5 εκατομμύριο εν δυνάμει εγκληματίες. Γιατί όταν είσαι άνεργος, όταν δεν έχεις να φας, όταν η απελπισία σε κατακλύζει τα βράδια που μένεις άυπνος, όταν αισθάνεσαι ένα άχρηστο κομμάτι κρέας, όταν βλέπεις τα παιδιά σου να μην έχουν μέλλον και η μόνο διέξοδος-αδιέξοδος είναι η μετανάστευση αν είσαι τυχερός ή η ανεργία, τότε το μυαλό είναι υπό τεράστια πίεση και σκέφτεσαι διαφορετικά. Γιατί όταν είσαι σε απόγνωση κάνεις πράγματα που ούτε καν θα σκεφτόσουν να κάνεις. Η κοινωνική έκρηξη είναι προ των πυλών και το βουλευτικό-δημοσιογραφικό άσυλο θα καταλυθεί από τον απλό κόσμο.










Έφτασα 20 χρονών να βλέπω σε αυτήν την χώρα μόνο απατεώνες να κατακλέβουν την χώρα και τώρα να μένουν έκπληκτοι λες και ποτέ δεν έβλεπαν να διογκώνεται το χρέος. Όπου για να μας εξαπατούσαν πουλούσαν το χρέος έναντι εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ σε τράπεζες όπως η Goldman Sachs. Μια χώρα που όλοι έχουν χάσει το χαμόγελο και τον ύπνο τους, σε μια χώρα όπου δεν έχεις μέλλον, σε μια χώρα όπου είσαι αναγκασμένος να παρακολουθείς όρθιος τα μαθήματα στα Πανεπιστήμια της χώρας όταν και όποτε δεήσουν να κάνουν μάθημα οι καθηγητές, σε μια χώρα όπου αν δεν έχεις δυνατότητα να πληρώσεις φακελάκι για μια εγχείρηση είσαι αναγκασμένος να πεθάνεις, σε μια χώρα όπου είσαι αναγκασμένος να παρακολουθείς να δελτία τρόμου των καναλιών, σε μια χώρα όπου έχουν χαθεί από το λεξιλόγιό μας οι αρχές, το ήθος και η αξιοπρέπεια, σε μια χώρα όπου είναι απαγορευμένο να κάνεις όνειρα, σε μια χώρα όπου είσαι αναγκασμένος να δουλεύεις πλέον και με το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο 50 χρόνια και αν προλάβεις, σε μια χώρα όπου είσαι αναγκασμένος να βλέπεις συνανθρώπους σου να σκοτώνονται στους κακοφτιαγμένους δρόμους που πλήρωσες 10 φορές περισσότερο από την πραγματική τους αξία για να κερδίσουν οι εργολάβοι, σε μια χώρα όπου έννοιες όπως το φυσικό περιβάλλον έχουν ξεχαστεί εδώ και πολλές δεκαετίες, σε μια χώρα που σβήνουν πρόστιμα 5 δις σε ασφαλιστικές, σε μια χώρα που επιχειρηματίες που εξαπάτησαν το δημόσιο με πλαστές εγγυητικές 600 εκ είναι ελύθεροι, σε μια χώρα όπου είσαι αναγκασμένος να παρακολουθείς τα μίντια να προωθούν τις τσόντες και την πορνεία και να κρύβουν τις κραυγές αγωνίας του κόσμου, σε μια χώρα όπου είσαι αναγκασμένος να ακούς τον πρωθυπουργό να απαιτεί αίμα από τον απλό κόσμο και να χαρίζει δις σε τράπεζες και πολυεθνικές! Φτάνει πια! Φτάνει!





Σε αυτήν την χώρα έχουμε βαρεθεί από βαρύγδουπες δηώσεις και από κλάψα. Μας λείπουν άνθρωποι με ιδέες και επιχειρηματολογία να προτείνουν λύσεις και να είναι φορείς μιας νέες Ελλάδας. Να είναι φορείς μιας νέας ιδεολογίας. Γιατί η σημερινή σάπιο ιδεολογία στην πολιτική είναι η ιδεολογία της τσέπης, της μίζας και των προμηθειών. Μοναδική ιδεολογία για το μέλλον επιβάλλεται να είναι το συμφέρον του κόσμου, όχι των τραπεζών. Γιατί οφείλουμε να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας πριν πάρει ο κόσμος τα όπλα στα χέρια του, γιατί το ΔΝΤ εκεί θα μας οδηγήσει. Αυτήν την στιγμή οφείλουμε να δούμε κατάματα την αλήθεια.





Το σημερινό σύστημα είναι αναξιόπιστο, βρώμικο. 7 στους δέκα δηλώσει ισχυρή πεποίθηση για νέο κόμμα. Εκεί στρέφονται όλοι πλέον, εκεί ελπίζουν. Μπορεί να γίνει κάτι διαφορετικό; Ναι, μπορεί να δημιουργηθεί νέο κόμμα που θα αποτελείται από κάποιους ελάχιστους σοβαρούς και καθαρούς από σκάνδαλα πολιτικούς του σημερινού συστήματος, από παιδιά που βγήκαν από τα Πανεπιστήμια και τα μεταπτυχιακά-διδακτορικά, από έγκριτους επιστήμονες όλων των ειδικοτήτων που εξαναγκάζονται να μεταναστεύσουν, από φοιτητές, από ανθρώπους του πολιτισμού, από απλό κόσμο.














Οφείλουμε να φτιάξουμε ένα σύστημα που θα δίνει λύσεις και δεν θα μας σπρώχνει προς το γκρεμό ή το ρέμα. Ένα σύστημα που θα δίνει την δυνατότητα στον καθένα μας να κάνει όνειρα, ένα σύστημα που δεν θα διχάζει, ένα σύστημα που δεν θα σε διακρίνει σε νεοφιλελεύθερο, σοσιαλιστή, κομμουνιστή ή οτιδήποτε άλλο, σε ένα σύστημα που δεν θα ξεχωρίζει τα παιδιά σε πράσινα, μπλε, κόκκινα ή οποιοδήποτε άλλου πολιτικού χρώματος. Ένα σύστημα όπου όποιος κλέβει το δημόσιο χρήμα θα τιμωρείται και δεν θα συγκαλύπτεται είτε είναι πολιτικός, είτε δημοσιογράφος, είτε οποιοσδήποτε δημόσιος λειτουργός, είτε δικαστής. Η χώρα πρέπει να διώξει την οικονομική δικτατορία του ΔΝΤ, χρήματα υπάρχουν, όχι όμως στις άδειες τσέπες του κόσμου. Τα χρήματα να τα πάρουν από τις τράπεζες που τα τελευταία μόνο 5 χρόνια είχαν κέρδη 300 δις, τα χρήματα να τα πάρουν από τις offshore και από αυτούς που φοροδιαφεύγουν δεκαετίες τώρα. Εδώ και τώρα όλοι οι πρώην Πρωθυπουργοί και Υπουργοί οφείλουν να λογοδοτήσουν στον ελληνικό λαό και όχι στο ελεγχόμενο από αυτούς δικαστικό σύστημα ή στον εαυτό τους με τις εξεταστικές και αν δεν μπορούν να δώσουν απαντήσεις επαρκείς να πάνε φυλακή. Να ανοιχτούν οι λογαριασμοί όλων των πολιτικών, των δημοσίων λειτουργών, των δικαστικών και των μεγαλοδημοσιογράφων και εάν δεν μπορούν να αποδείξουνε από πού κέρδισαν τα χρήματα-πράγμα που σημαίνει ότι τα κέρδισαν με μη νόμιμο τρόπο- να δημευτούν από το κράτος.






Η καθημερινότητά μας θα αλλάξει ραγδαία, βίαια. Μεγαλύτερη βία από το να σου στερούν την δουλειά, το φαγητό και τα όνειρα των παιδιών σου δεν υπάρχει. Αυτή είναι η πραγματική τρομοκρατία, η τρομοκρατία των πολιτικών-απατεώνων, των δημοσίων λειτουργών-απατεώνων, των δημοσιογράφων-απατεώνων. Η Ελλάδα άλλαξε χέρια, η Ελλάδα αλλάζει και όπως είχε γράψει εφημερίδα πριν μερικές εβδομάδες στο εξώφυλλό της «Αποχαιρετήστε την Ελλάδα που ξέρατε».

http://www.fcpaok.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.