# #

30 Απρ 2010

Τι ειπε ο γκαντεμης παλι??? τη βαψαμε,....


Έκκληση στην πολιτεία να επιβάλλει δικαιοσύνη τιμωρώντας όσους ωφελούνται δυσανάλογα από την κρίση, απηύθυνε ο πρώην πρωθυπουργός και επίτιμος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega. Κάλεσε και την αξιωματική αντιπολίτευση να ψηφίσει στη Βουλή, χωρίς συζήτηση, τα μέτρα που θα κρίνει αναγκαία.
"Όλοι πλέουμε στο ίδιο καράβι. Πρέπει να υπάρχει άισθηση εθνικής ενότητας και κοινωνικής αλληλεγγύης", είπε, απαντώντας σε ερώτηση για τη στάση που θα πρέπει να τηρήσει η Νέα Δημοκρατία. "Δεν έχουμε το δικαίωμα να είμαστε ανεύθυνοι [...] κανε΄ςι δεν έχει το δικαίωμα να αποκομίσει πολιτικά ωφέλη από την κρίση", πρόσθεσε.

Όπως τόνισε, το ερώτημα δεν είναι αν είναι καλά ή κακά τα μέτρα, αλλά αν υπάρχει άλλος δρόμος.

Επανέλαβε την πρότασή του για κυβέρνηση "εθνικής ανάγκης", υποστηρίζοντας ότι η σημερινή κυβέρνηση δεν μπορεί να εφαρμόσει τα μέτρα. Ζήτησε αντικατάσταση του υπουργού Οικονομικών, αφήνοντας με την ευκαιρία αιχμές για τους υπουργούς των κυβερνήσεων Καραμανλή. "Αν είχε υπουργό Οικονομικών δεν θα είχαμε φτάσει εκεί που φτάσαμε", είπε για τον τέως πρωθυπουργό.

Ο Κ. Μητσοτάκης δήλωσε βέβαιος πως αν ο Γ. Παπανδρέου τον είχε ακούσει και είχε φτιάξει κυβέρνηση με "κατάλληλους ανθρώπους" δεν θα χρειαζόντουσαν τα μέτρα. Παράλληλα, υποστήριξε ότι είναι λάθος και η κριτική που ασκεί στη Νέα Δημοκρατία.

"Αλλά δεν έχει σημασία πια το παρελθόν", πρόσθεσε. Άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο μελλοντικής ανατροπής του πολιτικού σκηνικού, εξαιτίας της κρίσης.

Όσον αφορά σε αυτούς που πρέπει να πληρώσουν, ο επίτιμος πρόεδρος της Ν.Δ. είπε πως πρόκειται για εκείνους που έσπευσαν να βγάλουν τα χρήματα τους εκτός συνόρων, επειδή κυκλοφόρησε η φήμη για ένταξη των καταθέσεων στο φορολογικό "πόθεν έσχες" και να αγοράσουν ακριβά ακίνητα στο Εξωτερικό.

http://www.enet.gr........http://anemos5.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.