# #

15 Ιουν 2014

ΣΕ ΠΑΝΙΚΟ ΤΟ ΚΙΕΒΟ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΜΕ ΒΕΒΗΛΩΣΗ ΡΩΣΙΚΗΣ ΣΗΜΑΙΑΣ


Η Ρωσία κατήγγειλε σήμερα την “αδράνεια” των ουκρανικών αρχών κατά τη βεβήλωση της ρωσικής σημαίας στην πρεσβεία  στο Κίεβο στη διάρκεια διαδήλωσης με παρουσία του ουκρανού υπουργού εξωτερικών, γεγονός που “συνιστά κατάφωρη παραβίαση των διεθνών δεσμεύσεων” της Ουκρανίας. Ο “υπουργός” Αντρέϊ Ντισίτσια θεώρησε υποχρέωσή του να χαρακτηρίσει “γαμιόλη” τον πρόεδρο Πούτιν μπροστά στις κάμερες, ανάμεσα σε μικρό πλήθος από πανηγυρίζοντες χαχόλους.  
O πρεσβευτής των ΗΠΑ στο  Κίεβο χαρακτήρισε τον Ντισίτσια ...
“καλό διπλωμάτη” ! ))



https://www.youtube.com/watch?v=YdeoBok8QFA

ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΩΝ


Η ΜΟΣΧΑ ΕΛΕΓΧΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΔΕΙΧΝΕΙ…

Την κατάρριψη χθες του ουκρανικού μεταγωγικού αεροσκάφους  και τον θάνατο των 49 Ουκρανών και Αμερικανών μισθοφόρων, αλλά και την κατάρριψη ενός υποστρατηγικού βομβαρδιστικού Su-24, διαδέχθηκε σήμερα ένας σφοδρός βομβαρδισμός θέσεων και εγκαταστάσεων των δυνάμεων αυτοάμυνας στο Κράματορσκ και αποτέλεσμα τον θάνατο 50 μαχητών των δυνάμεων αυτοάμυνας, τον τραυματισμό άλλο 150 και την καταστροφή μιας αποθήκης πυρομαχικών!
Στο μεταξύ αξιωματούχος των υπηρεσιών ασφαλείας της Ουκρανίας ανακοίνωσε ότι η προεδρική φρουρά εντόπισε και εξουδετέρωσε έναν ισχυρό εκρηκτικό μηχανισμό κοντά στο γραφείο του προέδρου Ποροσένκο.
“Η Ρωσία είναι άκρως αγανακτισμένη από τις προκλητικές ενέργειες και τη βεβήλωση της ρωσικής σημαίας”, ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών στη Μόσχα. “Οι δυνάμεις της τάξης δεν έκαναν τίποτε για να προστατεύσουν την πρεσβεία, γεγονός που συνιστά κατάφωρη παραβίαση των διεθνών δεσμεύσεων της Ουκρανίας”.
Η διαδήλωση περίπου 300 Ουκρανών, νεαρών στην πλειοψηφία τους –πολλοί μεταξύ αυτών είχαν καλυμμένα τα πρόσωπα και κρατούσαν πανό με συνθήματα κατά της Ρωσίας και του Κρεμλίνου– πραγματοποιήθηκε απόψε μπροστά από τη ρωσική πρεσβεία στο Κίεβο, μετά την κατάρριψη νωρίτερα σήμερα ουκρανικού στρατιωτικού αεροσκάφους από φιλορώσους αυτονομιστές στο Λουχάνσκ της ανατολικής Ουκρανίας κατά την οποία σκοτώθηκαν 49 ουκρανοί στρατιώτες.
Ένας από τους διαδηλωτές κατέβασε τη ρωσική σημαία από τις εγκαταστάσεις της πρεσβείας και πολλοί μεταξύ αυτών ανέτρεψαν αρκετά αυτοκίνητα της διπλωματικής αποστολής και προκάλεσαν ζημιές στη μεταλλική της πύλη, χωρίς ωστόσο η αστυνομία να παρέμβει.
Λαβρόφ: Οι ΗΠΑ πρέπει να ασκήσουν πίεση στο Κίεβο για να τερματίσει τη στρατιωτική επιχείρηση στην ανατολική Ουκρανία
Ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ κάλεσε σήμερα τις ΗΠΑ να “χρησιμοποιήσουν την επιρροή τους” στις ουκρανικές αρχές για να τερματίσουν τις βιαιότητες στην ανατολική Ουκρανία, σε τηλεφωνική του επικοινωνία με τον αμερικανό ομόλογο του Τζον Κέρι.
“Ο Σεργκέι Λαβρόφ κάλεσε τις ΗΠΑ να χρησιμοποιήσουν την επιρροή τους στις αρχές της Ουκρανίας ώστε να έχουν μια πιο ρεαλιστική εικόνα της κατάστασης, να συνειδητοποιήσουν την απουσία προοπτικών μιας στρατιωτικής λύσης στη σύγκρουση”, ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.
Παράλληλα “ο ρώσος υπουργός δήλωσε ότι ελπίζει η Ουάσινγκτον να βοηθήσει προκειμένου να δημιουργηθούν ευνοϊκές προϋποθέσεις για την εξεύρεση αποδεκτών συμφωνιών στις διαπραγματεύσεις για τις παραδόσεις φυσικού αερίου στην Ουκρανία και για τις συνέπειες της προβλεπόμενης υπογραφής μιας συμφωνίας σύνδεσης μεταξύ της Ουκρανίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης”, προστίθεται στην ανακοίνωση.
Τριμερής συνάντηση Ρωσίας-Ουκρανίας-ΕΕ αναμένεται να διεξαχθεί απόψε στο Κίεβο για την επανάληψη των διαπραγματεύσεων για το φυσικό αέριο, την ώρα που ο ρωσικός κολοσσός Gazprom απειλεί με διακοπή των προμηθειών του από τη Δευτέρα, αν το Κίεβο δεν καταβάλει έως τότε το χρέος του για το ρωσικό φυσικό αέριο που ανέρχεται σε 1,95 δισεκατομμύριο δολάρια.
Η αισθητική των ναζί του Κιέβου δεν διαφέρει από εκείνη των κατοχικών της Αθήνας. Οι “ιδιαιτερότητες” δεν κρύβονται, ούτε η αδεξιότητα, προκαλούν όπως μπορούν..

http://anaktisis.net/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.