# #

20 Ιουν 2014

Ο Άνθιμος κι ο Σεραφείμ δίπλα στον πάσχοντα άνθρωπο...!!!

Ο Άνθιμος κι ο Σεραφείμ δίπλα στον πάσχοντα άνθρωπο

Εντυπωσιάζει, εκπλήσσει και συγκινεί η πολυσχιδής δράση ορισμένων εκπροσώπων της Εκκλησίας. Η ικανότητά τους να ευρίσκονται δίπλα στον πάσχοντα άνθρωπο σε όλες της εκδοχές του πάθους του, από τις έρπουσες μέχρι τις ιπτάμενες, εκεί όπου η μοίρα του ταπεινού προσώπου συναντάται με τη μοίρα του έθνους καθεαυτού. Πρόκειται για δραστηριότητα ναπολεόντεια, που μοιάζει σχεδόν υπερφυσική, ενώ είναι ανθρώπινη, εντελώς ανθρώπινη. Είναι αποτέλεσμα της χριστιανικής αγάπης, ως κινητήριας και προωθητικής δυνάμεως. Σκεφτείτε έναν πύραυλο που εκτοξεύεται πυρίκαυστος προς το διάστημα και θα αντιληφθείτε περί τίνος πρόκειται.

Δύο μήνες πριν από τις ευρωεκλογές,
ο Θεσσαλονίκης Άνθιμος ένιωσε την ανάγκη να ανέβει στον άμβωνα και να ομιλήσει για ζητήματα οικονομικά. Αφορμή στάθηκε ένα από τα διαγγέλματα που εκφωνεί για ψύλλου πήδημα ο Σαμαράς, το διάγγελμα για την έξοδο στις αγορές, αν δεν κάνω λάθος. Τα μέγιστα συνεκινήθη ο ιεράρχης από τα λόγια και την εικόνα του πρωθυπουργού. «Ήταν κατάδηλο εις το πρόσωπό του τι δοκιμασίες έχει περάσει, μαζί με τον υπουργό του των Οικονομικών» είπε στο εκκλησίασμα. «Ερείπια έχουν γίνει για να πετύχουν αυτό που εμείς θεωρούμε μη χείρον κι από κάτω γκρίνια και αμφισβήτηση, όταν οι ίδιοι οι Ευρωπαίοι λένε είμεθα μαζί σας» κατέληξε, προσωρινώς, ο Θεσσαλονίκης.

Κι όμως, ο ιεράρχης που τον Μάρτιο ακολουθούσε τις υψηλές πτήσεις του έθνους προς τα πεπρωμένα του, τον Ιούνιο έπεσε στα χαμηλά των ανθρώπων, στο bottom που λένε κι οι Αγγλοσάξονες. Βούτηξε ο Παναγιότατος στους υπονόμους του Gay Pride που πρόκειται να λάβει χώρα στη Θεσσαλονίκη για να προειδοποιήσει τους εν ενεργεία και εν δυνάμει αμαρτωλούς ότι η ομοφυλοφιλία είναι «διαστροφή της ανθρώπινης υπάρξεως». Κάλεσε μάλιστα τους πιστούς να συμμετάσχουν σε ολονυκτία ανήμερα του Gay Parade, πρόσκληση εξόχως τολμηρή, διότι κάποιος ακόμη πιο συντηρητικός ιεράρχης θα μπορούσε να θεωρήσει το εν λόγω ξενύχτι ως ασωτία, ου μην αλλά και ως διαστροφή.

Στα ίδια πολυσχιδή επίπεδα με τον παναγιότατο κινείται αναμφιβόλως και ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ, ο οποίος ανηφόρισε στα ύψη της πολιτικής προκειμένου να σώσει τον δήμο και τους δημότες του. Έβγαλε λόγους ο σεβασμιότατος, έκανε κηρύγματα ο σεβασμιότατος, χοροστάτησε σε μνημόσυνα επιφανών προγόνων ο σεβασμιότατος, μέχρι και ψηφοδέλτια μέσα στις σακούλες της ελεημοσύνης έχωσε ο σεβασμιότατος. Το έβαλε αμέτι μουχαμέτι ο σεβασμιότατος, αλλά τελικώς τους έσωσε τους δημότες παραδίδοντάς τους πεσκέσι στον Μαρινάκη και τον Μώραλη.

Ανέβηκε στα ύψη ο Πειραιώς, ο ίδιος που πριν από μερικούς μήνες είχε πέσει στα τάρταρα για να σώσει και πάλι το ποίμνιό του, αυτήν τη φορά από την αμαρτία της πεολειχίας. "Διότι η πεολειχία δεν είναι απλώς μια χυδαία πράξη, η πεολειχία καταδεικνύει την τρομακτική τραγικότητα της παραχρήσεως των σωματικών οργάνων και της παραχρήσεως της θεοδότου ελευθερίας μας» απεφάνθη ο Σεραφείμ, ο ιεράρχης που μέσα σε ολίγους μήνες ταξίδεψε από τα χαμηλά της κοιλίας στα υψηλά της δημαρχίας.


πηγή

Πηγή: Ο Άνθιμος κι ο Σεραφείμ δίπλα στον πάσχοντα άνθρωπο - RAMNOUSIA 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.