Αν θέλετε να προστατεύσετε την καρδιά σας και να μειώσετε σημαντικά τον κίνδυνο εμφράγματος και εγκεφαλικού θα πρέπει να προσέχετε λίγο περισσότερο...τι τρώτε.
1. Κρέας και αυγά
Το κόκκινο κρέας και ο κρόκος του αυγού περιέχουν σημαντικές ποσότητες κορεσμένων λιπαρών, με αποτέλεσμα να αυξάνουν τα επίπεδα της «κακής» χοληστερόλης (LDL).
2. Γαλακτοκομικά
Το γάλα, το τυρί και το γιαούρτι με πολλά λιπαρά συμβάλλουν στη συσσώρευση πλάκας στις αρτηρίες.
3. Έτοιμα σνακ και αρτοποιήματα
Τα μερικώς υδρογονωμένα έλαια (λιπαρά τρανς) που υπάρχουν σε μερικά από αυτά τα προϊόντα έχει αποδειχθεί ότι αυξάνουν τον κίνδυνο καρδιαγγειακών επιπλοκών.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.