# #

20 Ιουν 2014

Ο Σουάρες, ο Καβάνι και ο απόλυτος αντισταρ Χοσέ Μουχίκα! ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΚΑΝΕΤΕ ΤΙΣ ΣΥΓΚΡΙΣΕΙΣ

Οπραγματικός σταρ ή καλύτερα αντισταρ της Ουρουγουάης, όπως αποδεικνύουν οι φίλαθλοι στις κερκίδες, δεν είναι ο Σουάρες ή ο Καβάνι αλλά ο Χοσέ Μουχίκα, ο πρόεδρος της χώρας, ο πιο φτωχός πρόεδρος του πλανήτη.

Η φωτογραφία από τα γήπεδα της Βραζιλίας με τους οπαδούς της Ουρουγουάης να παρακολουθούν τους αγώνες της ομάδας τους φορώντας μάσκες με το πρόσωπο του προέδρου...
της χώρας κάνει το γύρο του κόσμου.

Στα γήπεδα της Βραζιλίας δεν υπάρχουν οπαδοί άλλης ομάδας που να τιμούν με αυτό τον τρόπο τον αρχηγό της χώρας τους αφού για παράδειγμα οι Ελβετοί φίλαθλοι φορούν καπέλα με …τυρί, οι Άγγλοι εμφανίζονται ως ιππότες, οι Ολλανδοί τιμούν τις αγελάδες και οι Έλληνες, συνήθως,  τιμούν τους Αρχαίους Έλληνες.



Ο Μουχίκα, είναι λάτρης του ποδοσφαίρου και σε συνέντευξή του στην Telegraph λίγο πριν την αναμέτρηση με τους Άγγλους δεν παρέλειψε να θυμίσει ότι οι Ουρουγουανοί έμαθαν ποδόσφαιρο από τους Άγγλους. Όπως είπε οι Άγγλοι εργάτες που δούλευαν στην κατασκευή των σιδηροδρόμων της Ουρουγουάης ήταν εκείνοι που έκαναν τους πολίτες της χώρας να μάθουν και να λατρέψουν το ποδόσφαιρο.
Ο 79χρονος πρόεδρος της Ουρουγουάης, αντάρτης στα χρόνια της δικτατορίας, κυκλοφορεί με έναν παλιό Σκαραβαίο ή ένα παλιό παπί και είναι η μοναδική «πολυτέλεια» που έχει επιτρέψει στον εαυτό του.
Αν και ο μηνιαίος μισθός του είναι 12.500 δολάρια, εκείνος κρατάει μόνον 1.250 δολάρια για τα έξοδά του και το υπόλοιπο ποσό, το 90%, το επιστρέφει στο κράτος προκείμενου να ενισχυθούν τα προγράμματα κοινωνικής πρόνοιας.

Όπως ο ίδιος έχει δηλώσει με τα 1.250 δολάρια το μήνα μπορεί να τα βγάλει πέρα αφού οι περισσότεροι κάτοικοι της Ουρουγουάης ζουν με πολύ λιγότερα.

Τον Δεκέμβριο του 2013 ο Μουχίκα απασχόλησε την παγκόσμια κοινή γνώμη όταν σε μια ψηφοφορία - ορόσημο για τη χώρα η Γερουσία νομιμοποίησε υπό όρους και ειδικές συνθήκες τη χρήση της μαριχουάνας. Η πρωτοποριακή νομοθεσία δίνει στο κράτος τον έλεγχο στην καλλιέργεια και την πώληση της κάνναβης για ψυχαγωγικούς σκοπούς ενώ απαγορεύει ρητά η χρήση της από ανήλικους και ξένους.


Βάλια Μπαζού από το Ποντίκι

1 σχόλιο:

  1. Αυτος ειναι ο ΗΓΕΤΗΣ .... Αυτα να τα βλεπουμε εμεις με τους ηγετισκους λαμογια που εχουμε κ εννοω ολους ....
    Ελενα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.