# #

19 Ιουν 2014

Στη Δραχμή θα γυρίσουμε με δύο τρόπους.! Ας διαλέξουμε!

Στη Δραχμή θα γυρίσουμε με δύο τρόπους. 

Ανάλογα το ποιον, θα καθοριστεί και το μέλλον μας.


Αρκετή συζήτηση αρχίζει να γίνεται ξανά τελευταία σχετικά με το ενδεχόμενο επιστροφής της χώρας στη Δραχμή και ορισμένες υποψίες που διατυπώνονται δημόσια τόσο σε σχέση με το αδιέξοδο της ελληνικής οικονομίας όσο και με τη λαϊκίστικης δομής νέα κυβέρνηση.

Για το αν πρέπει να επιστρέψουμε στη Δραχμή ή όχι, έχω ξαναγράψει στο παρελθόν. Ξεκάθαρα ναι και κακώς μπήκαμε εξαρχής σε αυτό το κλειστό κλαμπ το οποίο δε φτιάχτηκε για εμάς αλλά για να ξεζουμίσει κράτη σαν εμάς.

Ας μη γελιόμαστε. Δεν είναι το νόμισμα που κάνει τη διαφορά αλλά η οικονομία. Αν είσαι σοβαρό κράτος, με σωστή και όχι κρατικοδίαιτη οικονομία, με φορολογικά ήπια πολιτική για όλους, με προοπτικές, με παραγωγή και όχι μόνο κατανάλωση, τότε και καπάκια μπύρας να έχεις για νόμισμα, θα αποκτήσουν αξία.

Ωστόσο, αν γυρίσουμε στη Δραχμή, οι λόγοι και κατά συνέπεια ο τρόπος της επιστροφής θα καθορίσουν και το μέλλον.

Είναι άλλο πράγμα να αποχωρώ από κάπου, γνωρίζοντας το γιατί και που πορεύομαι αλλά εντελώς διαφορετικό να με πετούν έξω με τις κλωτσιές.

Ένα πλοίο αν βγει με κακοκαιρία από το λιμάνι αλλά διαθέτει καλό τιμονιέρη, ικανό πλήρωμα, χάρτες και έχει προορισμό, θα καταφέρει έστω με καθυστέρηση να φτάσει. Αν απλά βγει έξω, θα καταστεί έρμαιο των κυμάτων και θα σκάσει σαν καρυδότσουφλο.

Αυτό συμβαίνει και με τη χώρα μας.

Αν επιστρέψουμε στη δραχμή γιατί έτσι θα θέλει η Γερμανία και με αυτό το ανίκανο πολιτικό - οικονομικό προσωπικό που θα συνεχίσει το πάρτι της σπατάλης, των διορισμών και της κακοδιαχείρισης, καλύτερα να κλείσουμε το μαγαζί, να φιληθούμε σταυρώτα και να ψάξουμε για πατρίδα.

Αν επιλέξουμε να εγκαταλείψουμε το κλαμπ των ολίγων, να γυρίσουμε στο εθνικό μας νόμισμα γιατί θέλουμε εθνική ανεξαρτησία, νομισματικό εργαλείο ανταγωνιστικότητας σε σχέση με τους γείτονες, να φτιάξουμε επιτέλους μια οικονομία με δομές που θα στηρίζεται στην ανάπτυξη και τη δουλειά και όχι στο διορισμό τεμπέληδων με παχυλές αποδοχές εξασφαλισμένες από δανεισμό, αν θέλουμε να γίνουμε νοικοκύρηδες, τότε να δώσουμε τα χέρια κι ας ξεκινήσουμε, παίρνοντας οι ίδιοι το μέλλον της πατρίδας μας στα χέρια μας απαλλαγμένοι από το παρόν πολιτικό-οικονομικό προσωπικό.

Το πως και το γιατί, θα καθορίσουν και το μέλλον μας...

του Στρατή Μαζίδη

http://dimtris-kypriotis.blogspot.gr/2014/06/blog-post_6890.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.