# #

17 Ιουν 2014

Εξαφανίστηκε η ΠΑΣΚ αν και μεταμφιέστηκε σε...ΔΗΣΥ στους δασκάλους της Πιερίας!!! Μεγάλη νίκη της Αριστεράς

Εκλογές 13ης Ιουνίου



Στις εκλογές της 13ης Ιουνίου για την ανάδειξη του νέου ΔΣ του ΣΕΠΕ οι εκπ/κοί της Πιερίας έδειξαν την  αντίθεση τους  στην πολιτική της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ. 

Μια πολιτική που διαλύει το δημόσιο σχολείο και τους εκπαιδευτικούς. 
Το κυβερνητικό μπλοκ - οι παρατάξεις ΔΑΚΕ-ΠΑΣΚ -  έχασε 2 από τις  6 έδρες που κατείχε στο απερχόμενο ΔΣ. 
Η ΠΑΣΚ δεν ξεγέλασε κανέναν με την ...
αλλαγή του ονόματος της σε ΔΗΣΥ. Με τις επιλογές της και τις τακτικές της δεν  έπεισε πως μπορεί και θέλει να αγωνιστεί για τα προβλήματα της  εκπαίδευσης και των εκπαιδευτικών και έτσι δεν θα εκπροσωπηθεί στο νέο ΔΣ. 

Από την άλλη η ΔΑΚΕ έχασε 40 ψήφους διατηρώντας όμως τις 4 έδρες που κατείχε. Οι πελατειακές σχέσεις και οι εξυπηρετήσεις πολλών χρόνων, οι ρουσφετολογικοί μηχανισμοί και η ανάγκη απόσπασης  κρατούν ακόμα  σε ομηρία κάποιους συναδέλφους. Η  συμμετοχή στο ψηφοδέλτιο της ΔΑΚΕ συναδέλφων για ιδιοτελείς σκοπούς, για την απόσπαση του συνδικαλιστή που θα «τρέξει για το καλό όλων», αλλά θα βολεύει πάντα τον εαυτό του, είναι όνειδος για τον κλάδο. 

Η παράταξη των Εκπαιδευτικών Ριζοσπαστικής Αριστεράς ανέβασε τα ποσοστά της από 22% σε 36% παίρνοντας 222 ψήφους από 164, που πήρε στις προηγούμενες εκλογές και εξέλεξε 3 μέλη στο νέο  ΔΣ. 

Η εμπιστοσύνη των συναδέλφων μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε με ήθος, πείσμα και αγωνιστικότητα το δρόμο της αντίστασης, το δρόμο του  αγώνα για το σχολείο των δικών μας αναγκών, για ένα δημόσιο σχολείο με δημοκρατία, ανοιχτό στην κοινωνία, για την αξιοπρέπεια των εκπαιδευτικών, για την ανατροπή των αντιεκπαιδευτικών πολιτικών, για την  ανατροπή των πολιτικών της κυβέρνησης και της τρόικας, που γεννούν συνεχώς νέα προβλήματα. 

Τέλος, τις υπόλοιπες 2 έδρες τις μοιράστηκαν οι Ανεξάρτητοι Δάσκαλοι  και η ΕΣΑΚ. Αυτή η επιλογή των εκπαιδευτικών της Πιερίας δείχνει ξεκάθαρα και το δρόμο που πρέπει να ακολουθήσει την επόμενη διετία το νέο ΔΣ του Συλλόγου μας. Πρέπει να δοθεί τέρμα στην απραξία του απερχόμενου ΔΣ. 

Το νέο ΔΣ οφείλει να ακούσει τη φωνή των εκπαιδευτικών για σύγκρουση με τις πολιτικές που διαλύουν και απαξιώνουν το δημόσιο σχολείο και  την εκπαιδευτική κοινότητα. 

Εμείς από την πλευρά μας ευχαριστούμε τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες, που μας εμπιστεύτηκαν και δίνουμε την υπόσχεση πως  σε  όλους τους αγώνες, για τα μικρά και τα μεγάλα, θα είμαστε πάντα  παρόντες με μεγαλύτερη δύναμη, με περισσότερο πείσμα, με αξιοπρέπεια και ανιδιοτέλεια, για να ανατρέψουμε τις πολιτικές τους.

Εκπαιδευτικοί Ριζοσπαστικής Αριστεράς Ν. Πιερίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.