# #

23 Ιουλ 2013

Ο Δασκαλόπουλος στον Σύριζα;


«Συγχαρητήρια επιστολή για την μετατροπή του ΣΥΡΙΖΑ σε ενιαίο κόμμα, έστειλε στον Αλέξη Τσίπρα, ο Πρόεδρος του ΣΕΒ, Δημήτρης Δασκαλόπουλος. 

Η επιστολή, αναθέρμανε τα σενάρια, πως ο κύριος Δασκαλόπουλος, καλοβλέπει το ΣΥΡΙΖΑ, και ποιος ξέρει μπορεί να τον ψηφίζει κιόλας. 

Στο παρελθόν έχει καλέσει τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης να μιλήσει στο ΣΕΒ και κάλεσε ανοιχτά τους επιχειρηματίες να μην “δαιμονοποιούν το ΣΥΡΙΖΑ”.

Δεν θέλει και πολύ να αρχίσει η σεναριολογία. 
Τόση συμπάθεια δεν μπορεί παρά να είναι πολιτική προτίμηση. 
Για να μην πούμε για έγκαιρη στροφή του κεφαλιού προς την επόμενη μέρα της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ».

Τα παραπάνω διαβάζουμε σε ένα άρθρο που υπογράφει ο Κώστας Βαξεβάνης στην ιστοσελίδα του. Μάλιστα.

Για να δούμε λίγο τον βίο και την πολιτεία αυτού του πλουτοκράτη που σήμερα μας παρουσιάζεται να φλερτάρει με τον Σύριζα....
Αντιγράφουμε από περασμένη ανάρτησή μας:

Αρχικά να πούμε ότι πέρασαν αρκετά χρόνια από τότε που ήταν βιομήχανος, ο Δασκαλόπουλος,  και επέλεξε να πουλήσει την επιχείρησή του για να ασχοληθεί αποκλειστικά με το παρασιτικές χρηματοπιστωτικές δραστηριότητες γιατί αυτές του εξασφάλιζαν μεγαλύτερα κέρδη

Και μάλιστα η έδρα των μπιζνών του δεν είναι η Ελλάδα αλλά το Λουξεμβούργο που του εξασφαλίζει καλύτερο φορολογικό καθεστώς, πέρα απ’ τις οφ σορ εταιρείες που σίγουρα θα έχει σε άλλους φορολογικούς παραδείσους. (Είναι αυτός ο ίδιος που μας λέει για την ανάγκη επενδύσεων στην Ελλάδα και τις άλλες κοτσάνες).

Πιο συγκεκριμένα πριν μερικά χρόνια ο πρόεδρος του ΣΕΒ, Δ. Δασκαλόπουλος, πούλησε την Vivartia,τον μεγαλύτερο όμιλο τροφίμων στην Ελλάδα, που είχε στην ιδιοκτησία του, στη MIG. 

Τσέπωσε πακτωλό χρημάτων τα οποία τοποθέτησε σε διάφορα κερδοσκοπικά funds, τα οποία υπόσχονται μεγάλες αποδόσεις. Δηλαδή, τα κέρδη που συσσώρευσε ο καπιταλιστής στη φάση της σχετικής ανάπτυξης του καπιταλισμού στην χώρα μας τα τζογάρισε όπως και αρκετοί άλλοι καπιταλιστές-τοκογλύφοι.

Δεν αποκλείεται δηλαδή αυτά τα χρήματα να χρησιμοποιούνται σήμερα για να βγουν υπερκέρδη μέσω της κερδοσκοπίας με τις δανειακές ανάγκες του ελληνικού κράτους.

Τα κεφάλαια που διαχειρίζονται ξένοι και ντόπιοι τραπεζικοί όμιλοι, με τα οποία στραγγίζουν το ελληνικό κράτος, περιλαμβάνουν και κεφάλαια ελλήνων καπιταλιστών. Αν σ’ αυτά τα κεφάλαια περιλαμβάνονται και ποσά που ανήκουν στον Δ. Δασκαλόπουλο δεν το γνωρίζουμε και το θεωρούμε αρκετά πιθανόν για να μην πούμε βέβαιο. Αυτός λοιπόν ο πλουτοκράτης μας κάνει μαθήματα «για το συμφέρον της Ελλάδος», εννοώντας φυσικά το συμφέρον της τάξης του.


Με την ευκαιρία ας θυμίσουμε άλλη μια σχετική παλαιότερη ανάρτησή μας.

Ο "κύριος" με τις απαιτήσεις

Ο πίνακας που βλέπετε στην εικόνα είναι δημιούργημα του «ανατρεπτικού νεοϋορκέζου καλλιτέχνη» Ντέιβιντ Χάμμονς. 

«Το έργο είναι φτιαγμένο κυριολεκτικά από… ανθρώπινες τρίχες, πολύτιμους λίθους και καλώδια επάνω σε χρυσό φόντο», μας λέει το σχετικό δημοσίευμα του «Πρώτου Θέματος».
Και γιατί θα έπρεπε να σας ενδιαφέρει; θα πείτε. Σωστά. Διαβάστε όμως και την συνέχεια.

Τον πίνακα αυτόν τον αγόρασε σε τιμή ευκαιρίας φανταζόμαστε ο πρόεδρος του ΣΕΒ Δημήτρης Δασκαλόπουλος, πιθανόν για να διακοσμεί το γραφείο του. Και πόσα του κόστισε; Μόνο 1,5 εκατομμύριο ευρώ!

Ναι, είναι ο ίδιος «κύριος» που απαίτησε χτες απ’ την κυβέρνηση οι μισθοί πείνας στον ιδιωτικό τομέα να καταντήσουν μισθοί εξαθλίωσης. Είναι ο ίδιος «κύριος» που απαίτησε απολύσεις απ’ τον δημόσιο τομέα, που ζητάει τους εργάτες να τους χρησιμοποιεί απλώς σαν «ομιλούμενα εργαλεία», να τα αντικαθιστά όποτε θέλει, να μην έχουν απολύτως κανένα δικαίωμα.

Κάντε τώρα ένα υπολογισμό. 
Πόσα χρόνια πρέπει να δουλεύετε για να αποκτήσετε αυτό το ποσό που διέθεσε αυτός ο καπιταλιστής απλώς για να «δημιουργεί περιβάλλον» στο χώρο εργασίας του;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.