# #

25 Ιουλ 2013

Αυτά τα σχολεία καταργούνται ή συγχωνεύονται-Όλη η λίστα


Την τελική απόφαση για την κατάργηση και συγχώνευση νηπιαγωγείων και δημοτικών σχολείων υπέγραψε σήμερα ο υπουργός...
Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος.

Σύμφωνα με την απόφαση, καταργούνται 87 νηπιαγωγεία και 31 δημοτικά (συνολικά 118), ενώ συγχωνεύονται αντίστοιχα 12 νηπιαγωγεία και 17 δημοτικά (σύνολο 39).

Σημειώνεται ότι πρόκειται για το τρίτο κύμα καταργήσεων και συγχωνεύσεων, καθώς το 2011 είχαν καταργηθεί και συγχωνευθεί 800 σχολεία σε όλη την επικράτεια και τον επόμενο χρόνο 120.

Το ύψος της εξοικονόμησης πόρων θα φτάσει στα.. 76.000 ευρώ για το 2013 (δεδομένου ότι οι αλλαγές υλοποιούνται στο μέσο του οικονομικού έτους) ενώ από το 2014 η εξοικονόμηση θα αγγίξει τις 228.000 ευρώ.

Το υπουργείο Παιδείας προχωρά, συγχρόνως, στην ίδρυση τριών δημοτικών σχολείων (στην Κηφισιά, την Ηγουμενίτσα και το Νεοχωρόπουλο Ιωαννίνων) και δύο νηπιαγωγείων (στη Λεπτοκαρυά Θεσπρωτίας και τον Άλιμο).

Επίσης, υποβιβάζονται σε θέσεις 5 νηπιαγωγεία και 34 δημοτικά σχολεία και προάγονται 2 δημοτικά τα οποία θα ενισχυθούν με οργανικές θέσεις όταν ολοκληρωθεί η κατασκευή των σχολικών εγκαταστάσεων. Τα υπό ίδρυση σχολεία θα στελεχωθούν με εκπαιδευτικούς όταν λειτουργήσουν οι σχολικές μονάδες.

Τα δημοτικά σχολεία που καταργούνται είναι επτά στην περιφέρεια της Ανατολικής Αττικής, από τρία στο νομό Ροδόπης και στο νομό Ευρυτανίας, από δύο στην Δ' Αθήνας και στους νομούς Ημαθίας και Λακωνίας, και από ένα στην Α' Αθήνας, στη Β' Θεσσαλονίκης και στους νομούς Ξάνθης, Αιτωλοακαρνανίας, Ηλείας, Καρδίτσας, Πέλλας, Σερρών, Δωδεκανήσου, Εύβοιας, Φθιώτιδας και Φωκίδας.


Διαβάστε ολόκληρη τη λίστα εδώ
enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.