# #

27 Ιουλ 2013

Αχ, τελειωμό δεν έχουνε τα βάσανα των πλουσίων.


Έχουμε κι εμείς βάσανα, παιδί μου, έχουνε όμως και οι πλούσιοι, μου έλεγε η φουκαριάρα η μάνα μου. 

Τι βάσανα, ρε μάνα, εγώ όλο σε κάτι βίλες και σε κάτι λιμουζίνες τους βλέπω στις ταινίες. 

Ναι, αλλά στις ταινίες τις πλούσιες, τη Χρονοπούλου και τη Ναθαναήλ, που είναι κομψές και λυγερές, τις μαρκαλεύει στο τέλος ο μπουζουκτσής Παπαμιχαήλ της δεύτερης περιόδου, με το ορθάνοιχτο λαμέ πουκάμισο, τις τρίχες που ήταν σαν τους κέδρους του Λιβάνου και τον χρυσό σταυρό, που αν τον έπαιρνε στον ώμο του ο Σίμων ο Κυρηναίος, θα τον επέστρεφε πάραυτα στον Ιησού. 

Όντως, δεν είναι και λίγο να είσαι πλούσια και να σε μαρκαλεύει ο ύστερος Παπαμιχαήλ, αν και εδώ που τα λέμε και ο εργοστασιάρχης... Κωσταντάρας που του βάτεψε την Κόρη του τη Σοσιαλίστρια ο πρώιμος Παπαμιχαήλ, δεν ήταν και ο ευτυχέστερος των ανθρώπων.
 
Αχ, τελειωμό δεν έχουνε τα βάσανα των πλουσίων. 

«Όποιος δεν έχει παντρέψει κόρη, δεν έχει χτίσει σπίτι και δεν έχει στήσει off shore, δεν ξέρει τι είναι πόνος», λέει ο σοφός λαός και τι να πει κι ο Ρέστης που είχε 251 off shore αδήλωτες. 

Με ποια να πρωτοασχοληθείς, για ποια να πρωτοπονέσεις; 
Για την «Ποντικομαμής Ltd», στη Λιβερία, για τη «Σουγιάς brothers» στα Νησιά Κάιμαν, για την «Αλαφροχέρης & Αλαφροχέρης & Αλαφροχέρης" στις Νήσους του Πάσχα ή για την «Arpaxe nazis & klepse naxis» στις Νήσους των Αζορών; 

Μια επίσκεψη στην καθεμιά να κάνεις, πετάξανε 251 μέρες τον χρόνο. 
Δεν θα πάρεις και ένα κιλό φοντάν; Βάλε είκοσι φοντανάκια το κιλό, επί 251, σύνολο 5.020 φοντανάκια τον χρόνο, δεν πάει στο διάολο, είπε ο Ρέστης, αν είναι να μου τα φάνε οι ζαχαροπλάστες, καλύτερα να κλειστώ στη φυλακή.
 
Βάσανα μεγάλα έχει και ο Μελισσανίδης. 
Αυτουνού του είχανε βάλει ένα ψωροπρόστιμο 26 εκατομμυρίων ευρώ κι είπε ο άνθρωπος να το ξοφλήσει με τη μία, να έχει το μέτωπό του καθαρό. 

Πάνω όμως που ήτανε έτοιμος να αδειάσει τα τάλαρα στο ταμείο, όπως τα άδειαζαν στο κρεβάτι ο Αυλωνίτης με τον Φωτόπουλο στο «Λατέρνα φτώχεια και φιλότιμο», ήρθε το κράτος το πανούργο και του επέβαλε να πληρώσει το πρόστιμο σε δεκαπέντε δόσεις. 
Όχι, ρε εγώ θα το πληρώσω με τη μία, σιγά μην τρέχω κάθε τρεις και λίγο στο ΥΠΟΙΚ να βλέπω τη φάτσα του Στουρνάρα, απάντησε ο αγλαός Μελισσανίδης, κάνοντας το κράτος έξαλλο. 

Πίσω πλούσιε, ανέκραξε η κυβέρνηση και για να τον εξοντώσει εντελώς, του έκανε τις δόσεις 45 και του έδωσε και τον ΟΠΑΠ, να έχει στην καμπούρα του όλους τους τζογαδόρους της επικράτειας.
 
Τουλάχιστον ο Ρέστης με τον Μελισσανίδη γλιτώσανε από τον Παπαμιχαήλ.
 


http://www.alfavita.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.