# #

25 Ιουλ 2013

Παραιτήθηκαν 25 δήμαρχοι της Κεντρικής Μακεδονίας...Δείτε ποιοι


Κοινή επιστολή παραίτησης υπογράφουν 25 Δήμαρχοι της Κεντρικής Μακεδονίας, ανταποκρινόμενοι σε σχετική απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της οικείας Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ). Παράλληλα η ΚΕΔΕ αποφάσισε στη σημερινή της συνεδρίαση να μην στείλει τα οικονομικά στοιχεία για τα προσχέδια των προϋπολογισμών στο Παρατηρητήριο.

Την επιστολή, που απευθύνεται στον πρωθυπουργό, τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, τους αρμόδιους υπουργούς και την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας, κατέθεσε σήμερα, στην έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ, ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας Σίμος Δανιηλίδης, Δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών.

Ο κ. Δανιηλίδης ανέφερε ότι «αναμένεται η υπογραφή και άλλων Δημάρχων της Κεντρικής Μακεδονίας, και κάλεσε και τις άλλες ΠΕΔ της χώρας να προβούν στην υποβολή παρόμοιων επιστολών, ως ύστατη έκφραση διαφύλαξης της αξιοπρέπειας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, η οποία, με τις αντισυνταγματικές, αντιαυτοδιοικητικές και αντιευρωπαϊκές ρυθμίσεις αλλεπάλληλων νομοθετημάτων, δέχεται επαναλαμβανόμενα, εξουθενωτικά και ταπεινωτικά πλήγματα, που την οδηγούν στον πλήρη αφανισμό».

Συγκεκριμένα, την παραίτηση τους υπέβαλαν οι δήμαρχοι Συκεών, Σίμος Δανιηλίδης, Θέρμης, Θεόδωρος Παπαδόπουλος, Κασσάνδρας, Βασίλης Παπαγιάννης, Αμπελοκήπων-Μενεμένης, Λάζαρος Κυρίζογλου, Βόλβης, Δημήτρης Γαλαμάτης, Νάουσας, Αναστάσιος Καραμπατζός, Ηράκλειας, Κλεάνθης Κοτσακιαχίδης, Κορδελιού-Ευόσμου, Ευστάθιος Λαφαζανίδης, Καλαμαριάς, Θεοδόσης Μπακογλίδης, Κιλκίς, Ευάγγελος Μπαλάσκας, Παύλου-Μελά, Διαμαντής Παπαδόπουλος,Αλμωπίας, Δημήτρης Πασόης, Πέλλας, Γρηγόρης Στάμκος, Σερρών, Πέτρος Αγγελίδης, Δέλτα, Γεώργιος Γλώσσης, Χαλκηδόνας, Ιωάννης Μπίκος, Αλεξάνδρειας, Φώτης Δημητριάδης, Νέας Προποντίδας, Δαμιανός Ιορδανίδης, Βισαλτίας, Δημήτρης Καλαϊτζής, Σιντικής, Απόστολος Καρύδας, Παιονίας, Αθανάσιος Λαπόρδας, Βέροιας, Χαρίλεια Ουσουλτζόγλου-Γεωργιάδη, Δίου-Ολύμπου, Γιώργος Παπαθανασίου, Πύδνας-Κολινδρού, Ευάγγελος Πολύζος και Ωραιοκάστρου, Δημήτρης Σαραμάντος.«Πόρτα» των Δημάρχων στην κυβέρνηση

Η ΚΕΔΕ αποφάσισε στη σημερινή της συνεδρίαση να μην στείλει τα οικονομικά στοιχεία για τα προσχέδια των προϋπολογισμών στο Παρατηρητήριο.

Ταυτόχρονα, αποφασίστηκε να προσφύγει στο ΣτΕ και στα ευρωπαϊκά δικαστήρια κατά της αφαίρεσης αρμοδιοτήτων των Δήμων, της κατάργησης της αυτοτέλειας των ΟΤΑ και της ενίσχυσης της επιτροπείας τους από το Παρατηρητήριο και κατά της αντισυνταγματικότητας των ρυθμίσεων.

Ακόμη η ΚΕΔΕ στο ψήφισμά της, που επικυρώθηκε κατά πλειοψηφία, ζητά να κατατεθεί άμεσα στη Βουλή το θεσμικό πλαίσιο για την αξιολόγηση. Σε διαφορετική περίπτωση, ζητείται οι δήμοι να προχωρήσουν μόνοι τους σε αξιολόγηση, στα πρότυπα των πιλοτικών αξιολογήσεων των 12 δήμων, ώστε να έχουν ολοκληρώσει την αξιολόγηση έως τα τέλη Οκτωβρίου.

Επίσης η ΚΕΔΕ εκφράζει την αντίθεσή της στις απολύσεις και τάσσεται υπέρ της κινητικότητας και της αξιολόγησης στο σύνολο του Δημοσίου χωρίς εξαιρέσεις. Ξεκινά εκστρατεία ενημέρωσης τόσο της κοινής γνώμης στην Ελλάδα όσο και των ευρωπαϊκών οργάνων από τα οποία θα ζητηθεί παρέμβαση.

Παράλληλα αναφέρει πως προτίθεται να λάβει πρωτοβουλίες με στόχο τον περιορισμό της γραφειοκρατίας και της διαφθοράς και την ενίσχυση της αποκέντρωσης, ώστε να δημιουργηθεί ένα ευέλικτο κράτος.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Κώστας Ασκούνης, «θα αγωνισθούμε με κάθε μέσο για τους σχολικούς φύλακες και τους δημοτικούς αστυνόμους μέχρι την τελευταία στιγμή, ώστε τουλάχιστον να μη χάσει κανένας τη δουλειά του. Άλλο η διαθεσιμότητα και η κινητικότητα και άλλο οι απολύσεις». Όσον αφορά τις νομοθετικές ρυθμίσεις του πολυνομοσχεδίου, όπως σημείωσε, «θίγουν τον σκληρό πυρήνα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Θα αγωνισθούμε μέχρι τελικής πτώσης, ώστε να αλλάξουμε τουλάχιστον κάποια μικρά πράγματα».

πηγη
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.