# #

24 Ιουλ 2013

Κοροϊδία: Η κυβέρνηση προσλαμβάνει 8.500 αναπληρωτές με 400 ευρώ!

kathigites
Τώρα εξηγείται και επίσημα η κυβερνητική σπουδή τον περασμένο Μάιο να αυξήσει το ωράριο των μονίμων καθηγητών. Κι αυτό γιατί έγινε γνωστό ότι οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί θα είναι φέτος λιγότεροι από κάθε άλλη χρονιά (πέρυσι προσλήφθηκαν 15.000) και από τους 11.000 που τελικά θα προσληφθούν, οι 8.500 θα έχουν μηνιαίο μισθό των 400 ευρώ! 
Πρόκειται στην κυριολεξία για πετσόκομμα και θέσεων αναπληρωτών, αλλά και αμοιβών τους, που φτάνουν στα όρια της..
κοροϊδίας για εκπαιδευτικούς.
Το Υπουργείο Παιδείας, όπως αναφέρει η εφημερίδα «Δημοκρατία», εξασφάλισε πιστώσειςαπό το υπουργείο Οικονομικών για την πρόσληψη περίπου 2.500 αναπληρωτών, οι οποίοι θα στελεχώσουν θέσεις, κυρίως, σε νησιά και απομακρυσμένες περιοχές.
Οι υπόλοιποι 8.500 αναπληρωτές εκπαιδευτικοί θα ενταχθούν σε χρηματοδοτούμενα προγράμματα του ΕΣΠΑ από τα κονδύλια του οποίου και θα αμείβονται, με αποτέλεσμα ο  μηνιαίος μισθός τους να περιορίζεται σε επίπεδα των 400 ευρώ!
Οι εκπαιδευτικοί εκτιμούν ότι όλες οι αποφάσεις της κυβέρνησης όσον αφορά τη μείωση του εκπαιδευτικού προσωπικού θα επιφέρουν τεράστια προβλήματα στη λειτουργία των σχολείων  από τον Σεπτέμβριο. Και μόνο το Υπουργείο Παιδείας επιμένει για την…εύρυθμη σχολική  λειτουργία! Η έναρξη της σχολικής χρονιάς προβλέπεται καυτή…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.