# #

3 Απρ 2012

Το ζαρκάδι και το βλακόμετρο



thumb

Πριν από λίγες ημέρες συνέβη ακόμα ένα τροχαίο ατύχημα στον κάθετο άξονα Σιάτιστας-Κρυσταλλοπηγής, με θύμα αυτή τη φορά ένα ζαρκάδι.
Και τι έγινε θα πείτε αφού εδώ ο κόσμος χάνεται και οι σταθερές μας ανατρέπονται…
Δεν είναι, όμως, ακριβώς έτσι, γιατί το νεκρό ζαρκάδι αποτελεί το πιο ακριβές πολιτικό βαρόμετρο ή καλύτερα πολιτικό βλακόμετρο.
Και αυτό γιατί όταν οι λεγόμενοι καθ΄ ύλην αρμόδιοι δεν μπορούν να φτιάξουν ούτε μια περίφραξη δυο τινά συμβαίνουν:
-είναι τελείως ανίκανοι και άσχετοι
ή
-είναι τα μεγαλύτερα πολιτικά ταλέντα του..
πλανήτη, προορισμένοι για ύψιστες πολιτικές αποστολές που θα μείνουν στην παγκόσμια ιστορία γι αυτό και δεν προλαβαίνουν εδώ και πολλά χρόνια να ασχοληθούν με μια περίφραξη
Το πρόβλημα με την ακατάλληλη περίφραξη του αυτοκινητόδρομου στον κάθετο άξονα Σιάτιστας-Κρυσταλλοπηγής (Ε45) είναι γνωστό σε όλους. Όπως γνωστό είναι σε όλους ότι η Εγνατία Οδός έκοψε στη μέση τη διαδρομή των άγριων ζώων. Και δεν είναι καθόλου τυχαίο, όπως επισημαίνει ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ,  ότι στο συγκεκριμένο κάθετο άξονα από το 2009 και μέχρι σήμερα έχουν σημειωθεί ακόμη 12 ατυχήματα με θύματα άγρια ζώα στα οποία έχουν σκοτωθεί 9 αρκούδες.
Όπως καταγγέλλει η περιβαλλοντική οργάνωση «οι αρμόδιοι φορείς δεν έχουν προβεί σε καμία απολύτως διορθωτική κίνηση» παρά τις επανειλημμένες προτάσεις του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ που ζητά ως άμεσο μέτρο για την προστασία οδηγών και άγριων ζώων την ολοκληρωμένη τοποθέτηση επαρκούς φράχτη από την Εγνατία Οδό Α.Ε σε όλο το μήκος του κάθετου άξονα Σιάτιστας-Κρυσταλλοπηγής, σε συνδυασμό με την δρομολόγηση της κατασκευής ή αναδιαμόρφωσης κατάλληλων διαβάσεων πανίδας - πράσινων γεφυρών κ.λπ.
Εννοείται ότι το ίδιο πρόβλημα αντιμετωπίζουν όλες οι χώρες που έχουν την τύχη να διαθέτουν ακόμα άγρια ζώα ο βιότοπος των οποίων βρίσκεται κοντά σε αυτοκινητόδρομους. Οι χώρες αυτές, όμως ασχολήθηκαν με το πρόβλημα και βρήκαν λύσεις.
Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ προειδοποιεί ότι «η αντικατάσταση της περίφραξης αποτελεί επείγουσα ανάγκη πριν θρηνήσουμε και ανθρώπινα θύματα»… Αλλά είπαμε… το πολιτικό βλακόμετρο «χτυπάει» κόκκινο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.