# #

6 Απρ 2012

Εικονική ξενάγηση στον Όλυμπο...!!!



Μια νέα ψηφιακή πλατφόρμα που στοχεύει στην ηλεκτρονική προβολή της ιστορίας και του πολιτισμού των Μετεώρων και του Ολύμπου σχεδιάζει η Περιφέρεια Θεσσαλίας.
Σε σχετική ανακοίνωση επισημαίνεται ότι «ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός υπέγραψε την ένταξη στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ψηφιακή Σύγκλιση» του Υπουργείου Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας της πράξης «Ψηφιακή Προβολή της Ιστορίας και του Πολιτισμού των Μετεώρων και του Ολύμπου – Ολοκληρωμένο Σύστημα Διαχείρισης Προορισμών Περιφέρειας Θεσσαλίας» προϋπολογισμού 699.140 ευρώ.

Η ψηφιακή προβολή των περιοχών αυτών σε συνεργασία με το σύστημα e-DMS, που θα δημιουργηθεί, αποτελούν μια ολοκληρωμένη λύση στην προώθηση και διαχείριση του στρατηγικού τουριστικού σχεδιασμού της Περιφέρειας ...
Θεσσαλίας.
 Η αξιοποίηση νέων τεχνολογιών και συστημάτων, μαζί με τις δυνατότητες που διαθέτει η Θεσσαλία ως τουριστικός προορισμός παρέχουν ένα μεγάλο συγκριτικό πλεονέκτημα στην περιοχή για την προσέλκυση τουριστών.
 Η οργάνωση αυτής της προβολής στο διαδίκτυο αποτελεί ένα σημαντικό στοιχείο διαφοροποίησης για την «πρωτοκαθεδρία» ενός προορισμού στις μηχανές αναζήτησης.
Με τον τρόπο αυτό, γράφει η εφημερίδα thessalianews.gr, επιδιώκεται η καθολική παρουσίαση και περιήγηση στον χώρο των Μετεώρων και του Ολύμπου και η δυνατότητα μιας «ολοκληρωμένης ξενάγησης», ξεπερνώντας τις όποιες δυσκολίες σχετίζονται με τη μεγάλη έκταση και τα θέματα προσβασιμότητας λόγω της γεωμορφολογικής ιδιομορφίας και του ανάγλυφου της περιοχής (ιδιαίτερα για ηλικιωμένους και ΑΜΕΑ).
Με την ολοκλήρωση του έργου αναμένεται να έχουν δημιουργηθεί μια σειρά από εργαλεία που θα παρέχουν καινοτόμες υπηρεσίες παρουσίασης και εικονικής ξενάγησης και που θα λειτουργούν συμπληρωματικά και παράλληλα με τις σημερινές μορφές φυσικής ξενάγησης.
Συγκεκριμένα θα δημιουργηθούν:
Προβολή δυναμικών χαρτών, προβολή βίντεο και εικόνων υψηλής ευκρίνειας, τρισδιάστατη διαδραστική περιήγηση, βοηθητικά κείμενα – ομιλία, θέσεις ιδιαίτερου γεωλογικού ενδιαφέροντος, θέσεις μνημείων, κειμήλια, περιπατητικές – ποδηλατικές – αναρριχητικές διαδρομές, κλπ. Παράλληλα θα δημιουργηθούν στοιχεία τουριστικών υποδομών που σχετίζονται με την καθημερινότητα και την εξυπηρέτηση των επισκεπτών (πληροφορίες ξενοδοχείων – εστιατορίων – αστικών και υπεραστικών συγκοινωνιών, ψυχαγωγίας, διασκέδασης κλπ.
Να σημειωθεί ότι όλα τα παραπάνω θα είναι διαθέσιμα σε πολλές γλώσσες ενώ κύριος στόχος της ψηφιακής πλατφόρμας θα είναι η ευκολία στη χρήση και η απλή λειτουργία της. Η δράση χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ)».
newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.