# #

6 Απρ 2012

ΠΑΣΟΚ-ΝΔ απάλλαξαν τη Siemens από το σκάνδαλο


ΠΑΣΟΚ-ΝΔ απάλλαξαν τη Siemens από το σκάνδαλο

Με πλειοψηφία 164 βουλευτών από το ΠΑΣΟΚ και τη Νέα Δημοκρατία, πέρασε τελικά από την Ολομέλεια της Βουλής η ρύθμιση για τη Siemens. 
Σύμφωνα με τη ρύθμιση αυτή η γερμανική εταιρεία καταβάλλει στο... 
 ελληνικό δημόσιο 80 εκατ. ευρώ για συμψηφισμό απαιτήσεων, 90 εκατ. ευρώ για τη χρηματοδότηση εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων, επένδυση 100 εκατ. ευρώ στη Siemens Hellas και ενδεχόμενη κατασκευή εργοστασίου προϋπολογισμού 70 εκατ. ευρώ, «που θα οδηγήσει σε απασχόληση 700 ατόμων».
 

Σε αντάλλαγμα, η ελληνική κυβέρνηση απαλλάσσει τη Siemens από κάθε αστική ή διεκδικητική αξίωση σε σχέση με το σκάνδαλο, ενώ η συμφωνία δεν απαλλάσσει τη Siemens από ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες.
Υπενθυμίζεται πως η ζημία για το ελληνικό δημόσιο, είχε υπολογιστεί από την Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής σε 2 δισ. ευρώ.
Τη ρύθμιση υπερψήφισαν 164 βουλευτές από το ΠΑΣΟΚ και τη Νέα Δημοκρατία, πλην του Φραγκίσκου Παρασύρη, που καταψήφισε, και της Άννας Νταλάρα που ψήφισε «παρούσα». O πρώην πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης απείχε από την ψηφοφορία ενώ ΚΚΕ, ΛΑΟΣ, ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΜΑΡ, ΔΗΣΥ, Κοινωνική Συμφωνία και Ανεξάρτητοι Έλληνες καταψήφισαν τη συμφωνία.
  sibilla

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.