# #

3 Απρ 2012

Εθισμός στο σεξ. Ποιος κινδυνεύει από τη νόσο / μύθο;


Σύμφωνα με τον παγκόσμιο οργανισμό υγείας, ο σεξουαλικός εθισμός ορίζεται ως η ψυχαναγκαστική ανάγκη ενός ατόμου για υπέρμετρα συχνές σεξουαλικές επαφές.

 Η ύπαρξη αυτής της ψυχολογικής διαταραχής ως πραγματικής κλινικής νόσου έχει διχάσει κατά πολύ την επιστήμη, καθώς η πλειοψηφία των ειδικών θεωρεί πως αποτελεί απλά μία επιστημονική “δικαιολογία” για την “αδικαιολόγητη” υπερ-σεξουαλικότητα ορισμένων.

 Στην ομάδα υψηλού κινδύνου ανήκουν οι άνδρες από... 20-50 ετών και όπως υποστηρίζεται από την ψυχολογική κοινότητα και τη σχετική αρθρογραφία (The Socfor theAdvancement of Sex. Healthφέρουν πολλά ναρκισσιστικά στοιχεία προσωπικότητας.

 Το σεξ για αυτούς φαίνεται να έχει τη χρήση της ναρκισσιστικής λίπανσης και είναι μία στρατηγική που βοηθάει στο να κερδίσουν την κοινωνική επιβεβαίωση των άλλων και μέσα από αυτό, επαληθεύουν την αίσθηση μεγαλείου που τους διακατέχει.

 Πολύ συχνά, τους αρέσει να μαγνητοσκοπούν τις ερωτικές τους περιπτύξεις και νιώθουν την ανάγκη να επιδείξουν

τις επιδόσεις τους σε τρίτους ώστε να κερδίσουν τον θαυμασμό.


 Στην ουσία, ο εθισμένος στο σεξ άνθρωπος αντλεί ηδονή από τον παρτενέρ του, όμως την αξιοποιεί αποκλειστικά για να θρέψει το «εγώ» του.


 Άραγε ο εθισμός στο σεξ είναι μία διαταραχή από μόνη της ή απλά ένα πολύ ευχάριστο σύμπτωμα για κάτι χειρότερο;


πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.