# #

22 Φεβ 2012

Αριστερά: «Δεν μας δεσμεύει η συμφωνία» !!!


Eurogroup
Έντονες ήταν οι αντιδράσεις της Αριστεράς και του ΛΑΟΣ για τη συμφωνία στην οποία κατέληξε η χθεσινή συνεδρίαση του Eurogroup. Οι πολιτικοί αρχηγοί των εν λόγω κομμάτων αμφισβήτησαν την αποτελεσματικότητα του νέου σχεδίου, επεσήμαναν ότι αυτό θα επιφέρει ακόμα μεγαλύτερη οικονομική εξαθλίωση στον ελληνικό λαό και προέτρεψαν τους πολίτες να αντισταθούν στην υλοποίησή του.  
Αλ. Παπαρήγα: Μεταφέρεται για αργότερα η ανεξέλεγκτη χρεοκοπία
Κάλεσμα στο λαό να μην ταυτίσει στη συνείδησή του την ελεγχόμενη χρεοκοπία με τη σωτηρία απηύθυνε η γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα. Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, εκτίμησε ότι πρόκειται για προσωρινή συμφωνία γιατί «όλα δείχνουν ότι η κρίση θα βαθύνει»
Παράλληλα, ανέφερε ότι δεν είναι απίθανο να μεταφέρεται η ανεξέλεγκτη χρεοκοπία για μερικούς μήνες ή ένα χρόνο αργότερα. Παρατήρησε ακόμη ότι «η τσέπη του λαού θα αδειάσει, η ανεργία θα μεγαλώσει και μεγαλύτερο μέρος του λαού θα νιώσει σχετική και απόλυτη εξαθλίωση».
«Τι να το κάνει ο λαός το πρωτογενές πλεόνασμα όταν θα έχει ένα τεράστιο έλλειμμα στην καθημερινή του ζωή;», διερωτήθηκε.
Η γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ είπε ακόμη ότι οι όροι που τέθηκαν για πολιτική σταθερότητα, προϋποθέτουν ότι «ο λαός πρέπει να είναι μπρούμυτα στα τέσσερα και να προσκυνάει την εκάστοτε εξουσία, να φοβάται να μη διεκδικεί». «Αυτό θα είναι το νέο όπλο εκβιασμού στη μάχη των εκλογών. Να μην αλλάξει το σκηνικό», πρόσθεσε. Τόνισε ωστόσο ότι «λαός που δέχεται να ζει στην κόλαση δεν θα υπάρξει».
Αλέξης Τσίπρας: Η συμφωνία δεσμεύει μόνο όσους την υπογράφουν
«Η συμφωνία αφορά και δεσμεύει αποκλειστικά αυτούς που υπογράφουν και δεν υπογράφει ο ελληνικός λαός», διεμήνυσε ο ...
πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, σε δήλωσή του για τις αποφάσεις του Εurogroup. «Σύντομα ο λαός θα ανακτήσει την κυριαρχία του και δεν θα αναγνωρίσει τέτοιου είδους συμφωνίες», το μήνυμά του προς τους δανειστές.
Αυτή τη φορά, εκτίμησε, οι πανηγυρισμοί δεν θα κρατήσουν ούτε τρεις μέρες: «Δεν είναι μόνο ότι το χρέος δεν καθίσταται βιώσιμο. Είναι και το ότι όλα όσα μας έλεγαν ότι θα αποφύγουμε και μας απειλούσαν με τρομοκρατικού χαρακτήρα διαγγέλματα, ότι πρέπει να αποφύγουμε αν υπογραφεί αυτή ή συμφωνία, όλα αυτά θα γίνουν πραγματικότητα, αν αυτή η κυβέρνηση και αυτή η συμφωνία επιζήσουν».
Ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε τη συμφωνία που επετεύχθη, επώδυνη για την ελληνική κοινωνία, και πρωτοφανή και κατάπτυστη τη δημιουργία του ειδικού ταμείου με στόχο, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, «να αποπληρώνονται αποκλειστικά τα χρέη προς τους τοκογλύφους και όχι εσωτερικές κοινωνικές ανάγκες».
Φόβοι Φ. Κουβέλη για νέα μέτρα
Τον προβληματισμό του για το αποτελεσματικότητα της νέας δεσμευτικής συμφωνίας εξέφρασε στον ΣΚΑΙ ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης.
Ειδικότερα, σημείωσε ότι στο δεσμευτικό πλαίσιο που συμφωνήθηκε υπάρχει παντελής έλλειψη αναπτυξιακής προοπτικής και εξέφρασε το φόβο του ότι δε θα υπάρξουν πρωτογενή πλεονάσματα και θα οδηγηθούμε στη λήψη νέων μέτρων.
Ακόμα, ο κ. Κουβέλης ανέφερε ότι οι εκλογές θα πρέπει να γίνουν για να αποφασίσει ο ελληνικός λαός για το περιεχόμενο της πολιτικής και έθεσε ως προϋποθέσεις για συνεργασία την προγραμματική συμφωνία και τις φερέγγυες πολιτικές πρακτικές.
Αντιδράσεις του αντι-μνημονιακού μπλοκ
«Δεν περίμενα να δικαιωθώ σε τέτοια έκταση. Είμαι πλήρως απογοητευμένος. Ελπίζω ο Ελληνικός λαός να αντέξει», ήταν το σχόλιο του προέδρου του ΛΑΟΣ Γιώργου Καρατζαφέρη.
Σε συνέντευξή του στο Real Fm, χαρακτήρισε την απόφαση του Eurogroup αναμενόμενη, ωστόσο όπως εκτίμησε, «από κοινωνικής απόψεως δεν θα αποδώσει τίποτα». «Θα είναι μία σκληρή ζωή σαν να ζεις σε ένα κέντρο εκπαίδευσης ... θα ζεις, αλλά σε ένα συγκεκριμένο πλαίσιο και τρόπο ζωής», ανέφερε χαρακτηριστικά μιλώντας στον Real FM.
Λαγκάρντ και Μέρκελ μας πάνε όπου θέλουν, με τα μάτια κλειστά, τόνισε ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. και υποστήριξε ότι υπήρχε εναλλακτική λύση και αυτή δεν ήταν η χρεοκοπία, επαναλαμβάνοντας τις θέσεις του κόμματός του για πέντε χρόνια περίοδο χάριτος και κεφαλαιοποίηση του χρέους.
«Και ξεφτίλες γίναμε διεθνώς και δεν θα βγούμε στις αγορές μέχρι το 2020», παρατήρησε, επισημαίνοντας πως «αν ήθελαν να μας βοηθήσουν θα τηρούσαν τη δική τους απόφαση, της 21ης Ιουλίου, να υπάρχει κι ένα σχέδιο Μάρσαλ ώστε η χώρα να πάρει μπρος», τώρα όμως, όπως εκτίμησε, κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να γίνει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.